wawer1  Dołączył: 20 Kwi 2006
darius_Er, proszę o PW z danymi, jak dotąd nic nie dostałem jeszcze;P.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Paypal nie bierze prowizji jeżeli płacisz (prowizje płaci przyjmujący płatności).

oszukali was :-P

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
UWAGA! Moja grupa, proszę wstrzymać płatności - teraz w obliczu rosnących niejasności sprawdziłem nie tylko konto bankowe, ale też paypal, no i wynika z tego, że te sklep wziął zamiast 306 EUR, to €364,65 EUR. Dlatego ta różnica. Zatem bardzo proszę o wstrzymanie, nic mi nie płacić, ja w poniedziałek zadzwonię do Niemiaszków, o co kaman, jak to mawia młodzież.

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009

Dobra, wysyłam poprawione rozliczenie, które mam w wyniku przekopania wszystkich transakcji. Wynika z tego, że sklep niemiecki mi potrącił o niemal 60 Euro za dużo względem transakcji. Powinienem dojść swego, bo mam specyfikację sprzedaży wysłaną do mnie, a także wyciąg z Paypal na ~60EUR wyższy. Nie wiem nadal czemu tak mam, ale to już na telefon jutro. Trochę mnie to wkurza, bo ja na to kompletnie nie mam czasu.

Tak czy owak, po korekcie wychodzi wszystko pięknie z kursem dokładnie jak u grupy darius_Er = 4,237 zł, w zaokrągleniu

Zatem proszę o stosowanie poniższego zestawienia:

a stare zostawiam archiwalnie na górze, lecz z dodatkowym przekreśleniem, aby się nie pomylić.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Coś tu nie pasuje - albo tak jak Ci dzisiaj mówiłem, doliczyli 19% VAT, bo ta doliczona kwota to prawie dokładnie 19%, jak się okazuje. Albo też za mało liczysz przesyłkę z Niemiec. Serio wysłali to za 13 euro? :-)

Tak w ogóle to myślę, a pewnie większość się ze mną zgodzi, że bez sensu jeśli miałbyś na tym tracić i dokładać do biznesu - i tak załatwiłeś ludziom tanio filmy. Także jeśli miałbyś dopłacać z własnej kieszeni, to lepiej już zastosować wariant z pierwszego rozliczenia - to i tak nie jest drogo, a przynajmniej kupujący będą mieli czyste sumienie. ;-)

dsk napisał/a:
Coś tu nie pasuje - albo tak jak Ci dzisiaj mówiłem, doliczyli 19% VAT, bo ta doliczona kwota to prawie dokładnie 19%, jak się okazuje

hm, no ale na specyfikacji wrzuconej w paczkę tego nie mam! jest tam 306,39 EUR, z czego TRANSPORT CHARGES = 13,00
dsk napisał/a:
Także jeśli miałbyś dopłacać z własnej kieszeni, to lepiej już zastosować wariant z pierwszego rozliczenia - to i tak nie jest drogo, a przynajmniej kupujący będą mieli czyste sumienie.

E, tam - dopłacać nie mam zamiaru, zakładam, że Niemcy odpowiedzą pozytywnie, że się pomylili i odeślą kaskę na paypal.. :-)

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Kosmo napisał/a:
dsk napisał/a:
Coś tu nie pasuje - albo tak jak Ci dzisiaj mówiłem, doliczyli 19% VAT, bo ta doliczona kwota to prawie dokładnie 19%, jak się okazuje

Z tego co wiem u niemca jest obowiązek podawania cen brutto w sklepach (i internetowych i prawdziwych) tak jak i u nas.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
przeczytaj: http://www.korex.net.pl/f...=rollei&start=0

tam tez dzialy sie jakies dziwne rzeczy, ale w koncu jakos sie rozjasnilo. chyba.

darius_Er  Dołączył: 29 Sie 2006
wawer1 napisał/a:
darius_Er, proszę o PW z danymi, jak dotąd nic nie dostałem jeszcze;P.

Sorczan za to, faktycznie nie wysłalem Ci PW z moim kontem i kwota wplaty.

Zaraz sie zabieram za nadrabianie zaleglosci. :]

Kosmo napisał/a:
Tak czy owak, po korekcie wychodzi wszystko pięknie z kursem dokładnie jak u grupy darius_Er = 4,237 zł, w zaokrągleniu

:] Fajnie ze sie wyprostowało, dopiero teraz przeczytałem PW z tym tematem .

darius_Er napisał/a:
:] Fajnie ze sie wyprostowało, dopiero teraz przeczytałem PW z tym tematem

no, jeszcze się nie wyprostowało, bo wiszą mi 60 ojro.. :-)

Wiecie co, jestem zły, bo zdarzył sie błąd :-x

Moje pierwsze 3y paczki (DSK, Anzelm, Matth) zostały źle wysłane;

Chodzi o to , ze nakleilem na paczce prawidłowy adres, wydrukowany prosto z Waszych PW. Ale niestety na poczcie wypełnia się druk przekazu , czy jakos tak (jest on żółto - niebieski) .

Druki te omyłkowo zostały naklejone, i tak tez do Was dostarczone.

Anzelm ma paczke do Dominika S. (DSK) więc prawdopodobnie Matth dostał dobra pake, a Wy niestety musicie je wysłać do siebie nawzajem, tylko sprawdzcie prosze na PW czy faktycznie macie do siebie to co zamawialiscie, zeby miec pewność 100 % :(

--------

wyszła tez paka do 22v, dzis wysle do Wawera.

Odbiorę paczkę dzisiaj po południu, to się zobaczy. :-) Poradzimy sobie jakoś.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Ja dostałem wczoraj wieczorem. Wszystko zgodnie z zamówieniem. Wielkie dzięki! :-)

Niestety, nie mogłem się dzisiaj pofatygować na pocztę. Ale jutro już odbiorę i wtedy się dogadam z Anzelmem. :)

a ja mam problem z wysłaniem, bo moja obsługa naziemna wyjechała w góry, a pracuję od rana do wieczora, jak już poczty nie ma otwartej,
wyślę najszybciej w czwartek, bardzo z góry przepraszam moich wysyłkowiczów za opóźnienie wysyłki

matth napisał/a:
Ja dostałem wczoraj wieczorem. Wszystko zgodnie z zamówieniem. Wielkie dzięki! :-)

Uff. Ciesze sie :]

Czyli tylko 2-e paczki zostaly zle wyslane .

OK. 2 ogłoszenia parafialne:
1) Wysyłki wychodzą dziś do: Espresso, Beef. Pemigan - sorry, ale nie mogę już dłużej ludzi wstrzymywać, poza adresem musisz podać imię i nazwisko, bez tego nie chcą przyjąć przesyłki na poczcie.
Espresso, bEEf, wybaczcie za zwłokę, chciałem puścić to jednym zamachem, bo żony nie ma, a ja na pocztę chodzę mniej chętnie niż do dentysty.. Jednak brakuje mi danych Pemigana, który chyba gdzieś wakacjuje, bo PW z prośbą o resztę danych wysyłkowych wisi..

2) Po interwencji telefonicznej w MACO:
Dear Mr. Smolak,
Thank you for your call.

Our Shop calculate the German VAT automatically.
A few minutes ago, I transfered the German VAT to your PayPal Account.

With kind regards

Sebastian Junghans
Marketing Manager

MACO PHOTO PRODUCTS
Hans O. Mahn GmbH & Co. KG
Brookstieg 4
22145 Hamburg-Stapelfeld

zatem już na 100% obowiązuje tańsza wersja..

wawer1  Dołączył: 20 Kwi 2006
Ktoś już moczył to nasze R3 w jakiejś zupie :evilsmile: ?

OK, status na dziś jest taki:
Tref - odebrane w Warszawie
bEEf - wysłane wczoraj
Anzelm - odebrane we Wrocławiu
Temol - odebrane w Krakowie
Espresso - wysłane wczoraj
Pemigan - brak danych osobowych do wysyłki, czekam

Skocz do: