36. WWW
pozdrawiam,
deckard
N
pozdrawiam,
deckard
N
deckard napisał/a:Jakość mi wystarcza, ale nie mam porównania.
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
rbucz napisał/a:Mam R285 epsona, próbowałem kilku typów zamienników tuszy i kilku rodzajów papieru - to nie ma sensu.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
trueplwk napisał/a:rbucz napisał/a:
Mam R285 epsona, próbowałem kilku typów zamienników tuszy i kilku rodzajów papieru - to nie ma sensu.
Czy miałeś oprofilowane pary tusz-papier, jeśli nie to faktycznie nie ma sensu.
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
Za taki stan rzeczy odpowiada nieprawidłowa obsługa urządzeń w większości labów.rbucz napisał/a:Za to jakość na papierze i tuszach epsona - bije laby na głowę, jest fenomenalna.
rbucz napisał/a:Mam R285 epsona, próbowałem kilku typów zamienników tuszy i kilku rodzajów papieru - to nie ma sensu. Lepiej do byle jakiego labu zanieść. Generalnie ważniejszy jest papier, z niektórymi zamiennikami tuszu jeszcze "jakoś tam" było. Za to jakość na papierze i tuszach epsona - bije laby na głowę, jest fenomenalna. W ramach oszczędności, przeprowadzam po prostu ostrzejszą selekcję zdjęć do druku.. Ogólnie wadą epsona jest stosunkowo słaba dostępność tuszy i papierów... Bastech, a jakich tuszach Ci tak ładnie wychodziły wydruki?
pozdrawiam
Andrzej
(Sony A7 III, Samyang 35 f/2.8, Sony fe 50 2.8 Makro, Sony fe 24-105 G, PENTAX K20, smc PENTAX - DA 18-55mm AL, smc PENTAX-A 1:1.7 50 mm, LD Di TAMRON AF 70-300mm.) NIKON Coolpix P7000.
Andre53 napisał/a:Polecam kolorową atramentową drukarkę, skaner i kopiarkę w jednym czyli tzw. urządzenie wielofunkcyjne - Brother DCP-357C. Drukarki Brother oprócz niezłej jakości druku w tym zdjęć, wykazują się nieprawdopodobnie niskim zużyciem atramentu przez co są bardzo opłacalne w eksploatacji. To moje drugie urządzenie tej firmy. Tanie tusze, zamienniki i mały koszt przy dobrej jakości.
Brothera można śmiało polecić sam posiadam DCP-135C zdjęcia też nie różnią się od tych z labu , pod Debianem trzeba instalować sterowniki ręcznie a to nie bułka z masłem , ale z Mintem jest bezproblemowa ogranicza się do jednego kliknięcia , ale to tak na marginesie.CytatOraz bezproblemowa instalacja pod Debianem. Mam DCP-165C i również polecam
roket napisał/a:pod Debianem trzeba instalować sterowniki ręcznie a to nie bułka z masłem
WuWu84 napisał/a:
Co do druku fotografi. To kolor mocno nie odbiega od labu, także śmiało można puścić kilka 15x10 ........ .Czarnego nie polecam - nawet na firmowym papierze wpada w zieleń.
pozdrawiam
Andrzej
(Sony A7 III, Samyang 35 f/2.8, Sony fe 50 2.8 Makro, Sony fe 24-105 G, PENTAX K20, smc PENTAX - DA 18-55mm AL, smc PENTAX-A 1:1.7 50 mm, LD Di TAMRON AF 70-300mm.) NIKON Coolpix P7000.
Andre53 napisał/a:Trzeba tylko dobrze ustawić wyświetlanie kolorów na monitorze żeby odbitka testowa wyglądała tak samo jak na monitorze.
pozdrawiam
Andrzej