Pentax, szkło, lampy, tło i co?
Byłeś bardzo blisko, to chlapiący się wróbelgrabber napisał/a:Jesli to w zoo i jest woda to moze foka? Zgaduje.
Znowu pudło, to rączka dziewczynkigrabber napisał/a:39 ta czyjas reka
martinnezzz napisał/a:Słonia nie kupuję - trochę bałagan w kadrze i nie za ciekawe tło moim zdaniem. Pozdrawiam.
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Pentax, szkło, lampy, tło i co?
nie po to robię na slajdzie, czekam tydzień na odbiór żeby później konwertować do bw Ale dzięki za uwageCytatNiezłe,ale ja bym to zrobił w BW.
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
W czym te zdjęcie jest niezłe?No może kadrowanie jeszcze ujdzie i to tyle niezłego mz.w tym ujęciu.Kolorki takie sobie,tło za ciemne-zlewa się z prawą ręką i głową modelki.Ostrością też nie szokuje.dany napisał/a:Niezłe,ale ja bym to zrobił w BW.
Pozdrawiam andrzejb
K-5|P 18-55|S 10-20 EX|S 50 F1.4 EX DG,Helios 58K|AF-360 FGZ|Sherpa 200R|kupa klamorów.PS.Lampa odżyła po kontakcie z forumowiczem.Wielkie dzięki.
Według ciebie płaskie światło pomogłoby temu zdjęciuandrzejb napisał/a:Kolorki takie sobie,tło za ciemne-zlewa się z prawą ręką i głową modelki
Yashica Mat124, Canon 100d
andrzejb napisał/a:W czym te zdjęcie jest niezłe?No może kadrowanie jeszcze ujdzie i to tyle niezłego mz.w tym ujęciu.Kolorki takie sobie,tło za ciemne-zlewa się z prawą ręką i głową modelki.Ostrością też nie szokuje.dany napisał/a:Niezłe,ale ja bym to zrobił w BW.
andrzejb napisał/a:tło za ciemne-zlewa się z prawą ręką i głową modelki
dany napisał/a:Z cyfry te cienie były by do wyciągnięcia
andrzejb napisał/a:Kolorki takie sobie
nie ma mnie w internecie
To ja mam coś z oczami albo z monitorem bo u mnie nie sposób wyróżnić gdzie włosy a gdzie tło i to samo z ręką.Dotychczas nie stwierdziłem wady wzroku a i monitor sprawował się poprawnie.Jestem ciekaw co na ten temat napiszą inni.Jeżeli piszę bzdury to z góry zwracam honor.tatsuo_ki napisał/a:u mnie widac wyraznie, gdzie sie wlosy koncza, a sciana zaczyna, tozsamo z reka
Pozdrawiam andrzejb
K-5|P 18-55|S 10-20 EX|S 50 F1.4 EX DG,Helios 58K|AF-360 FGZ|Sherpa 200R|kupa klamorów.PS.Lampa odżyła po kontakcie z forumowiczem.Wielkie dzięki.
K5IIs + trochę gratów
Eldred napisał/a:kefa, super wróbelek
dokładnie tak jest.tatsuo_ki napisał/a:dlatego tych cieni nie ma koniecznosci wyciagac, bo sa wyciagniete tyle ile trzeba
Cechą slajdu wg moich organoleptycznych doświadczeń są głebokie cienie w sytuacji jasnych kontrastowych obszarówdany napisał/a:Z cyfry te cienie były by do wyciągnięcia,na slajdach się nie znam
ciekawe skojarzenie, w sumie takie katalogowe mi wyszłotatsuo_ki napisał/a:przypomina mi zdjecia z niemieckich katalogow Quelle z lat '70,
tez jestem ciekawandrzejb napisał/a:Jestem ciekaw co na ten temat napiszą inni
Wiem,rozumiem ale to już jest gdybanie co by było gdyby..........Ja staram się wypowiadać raczej o konkretach czytaj o tym co widzę a nie co mógłbym widzieć.dany napisał/a:Odpowiednia obróbka BW nadała by ciekawszy klimat i nie można by było powiedzieć o kolorkach "takie sobie".
Pozdrawiam andrzejb