Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
eBay - płatność PayPal
Powiedzcie mi jak to w końcu jest - kupiłem lensa* od pewnego Niemca na eBayu, ale dopiero jak wróciłem do domu zauważyłem, że sprzedający w opcji płatności ma tylko przelew. I mysle, zgroza - mam przerypane**. Inteligo SUX*** bo tam przelewów międzynarodowych nie ma, a jakby były to pewnie za 30 zł ... ale co ja widzę - opcja ZAPŁAĆ. Klikam, otwiera mi się paypal, więc bez dłuższego zastanowienia dokonuję płatność przez PP, pomimo że sprzedający takiej formy platności nie zaznaczył w aukcji.

Dziś dostałem info że "Ihr Artikel wurde verschickt" i serdeczne "Gruß" od sprzedawcy. Wszytko gładko, pięknie i w ogóle aż mi dech zaparło - jak to jest z opcjami platności na aukcjach? Bo wychodzi na to, że nawet jak nie ma sprecyzowanego PP w licytacji, to płacić tą metodą można.

* obiektyw
** przekichane
*** brzydko pachnie

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
daj linka do aukcji

Jarek Dabrowski napisał/a:
daj linka do aukcji

http://cgi.ebay.de/ws/eBa...e=STRK:MEWNX:IT

Bitte

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Dziwne.

Może zapytaj sprzeadwcę?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
może istnieje sposób na dodanie formy płatności już po rozpoczęciu aukcji i wtedy się nie wyświetla :?:

tak się głośno zastanawiam, bo ebay znam tylko od strony kupującego

SoulSick  Dołączył: 10 Lip 2008
z tego co się orientuję to na ebayu (przynajmniej angielskim) posiadanie konta na PayPalu jest obowiązkowe, jeżeli dokonałeś zapłaty przez PayPal oznacza, że sprzedający nie zablokował tej opcji przy tworzeniu aukcji (może po prostu ominął sekcję wyświetlania typów płatności itd.) jeżeli masz potwierdzenie z Paypala to niczym się nie przejmuj - w razie co bezproblemowo dostaniesz zwrot, bądź dogadasz się ze sprzedawcą.

BTW
miałem tą pomkę :-P

Cytat
z tego co się orientuję to na ebayu (przynajmniej angielskim) posiadanie konta na PayPalu jest obowiązkowe
Tak też myślałem, aczkolwiek i tak ta sytuacja jest dziwna, widzę że nie tylko ja jestem zaskoczony.

Pisać do sprzedawcy nie chcę, bo mój niemiecki nieco zerdzewiał ... zresztą, wszystko poszło jak trzeba.

SoulSick napisał/a:
miałem tą pomkę
I jak się sprawowała? Ja w zasadzie kupuję w ciemno (no i ta aukcyjna nie jest do końca mint) trochę pogooglowałem po forum i ponoć całkiem całkiem ten obiektyw. Mam Astrona (identycznego do Sigmy UC) 70-210 4-5.6 i niestety mydli mocno na długim końcu.

SoulSick  Dołączył: 10 Lip 2008
pompa była okej (jak na pierwsze tele podpinane do K200, w miarę ostra) - kupiłem na ebayu, w stanie wizualnym duuużo gorszym od tej 'Twojej', z czasem zmieniłem na X-Samogona 50-200 i też byłem zadowolony hehe.

Skocz do: