K1, 28-105 D-FA WR, Sigma 50mm f/1,4. Metz 52 AF-1; Oldskulowy Zeiss 50 f/2 z pierścionkami macro -na półce . ;Trójnóg zwykły+pokręcony, a także mononóg :)
To są raczej problemy ze sklepem.ultorx napisał/a:Jak kto chce poczytać o moich problemikach z K-7
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K1, 28-105 D-FA WR, Sigma 50mm f/1,4. Metz 52 AF-1; Oldskulowy Zeiss 50 f/2 z pierścionkami macro -na półce . ;Trójnóg zwykły+pokręcony, a także mononóg :)
ultorx napisał/a:Front focus z pentaxowymi szkiełkami i bad pixel w jednej puszce, flagowej pono, to są także problemy z jakością
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
ultorx napisał/a:gratuluję przemyśleń
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Czyli zachowali się poprawnie.CytatApollo nawet miło poinformowało mnie, że sprawę załatwią w parę godzin-ale po wakacjach, bo teraz u nich ludzie na urlopach-i w związku z tym termin ustawowy-2 tygodnie.
Nic o tym nie pisałeś w tamtym wątku.ultorx napisał/a:mapowanie z menu nic nie dawało-trzykrotnie próbowałem-potem dopiero zgłosiłem
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
To kup Nikona D300 lub Canona 50D. W tym ostatnim to są dopiero problemy z kalibracją w korpusie. Z pewnością są bez FF/BF. Litości.ultorx napisał/a:Wybacz za drogi sprzęt na takie problemy.
Możesz jaśniej ?ultorx napisał/a:Poza tym jeżeli Apollo nie ma " części niezbędnej do naprawy" tzn. coś jest rzeczywiście mocno nie tak w tym egzemplarzu- serwis ma możliwość kalibracji ustawienia matrycy-dzwoniłem, pytałem-tak więc tu jest coś więcej .
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
A dlaczego nie jest podstawą do wymiany? Ustawa mówi dość jasno, że jak sprzęt nie działa tak, jak powinien, to klient ma prawo wymienić wadliwy egzemplarz na nowy.opiszon napisał/a:z kalibracją kumam, powtórzę więc - IMHO nie jest to podstawa do zwrotu kasy czy wymiany sprzętu
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
I na tej podstawie wystąpiłem o wymianę, korzystając z rękojmi sprzedawcy. Sklep tego nie chce uczynić, uznając jednocześnie wadliwość sprzedanego sprzętu, twierdzi, wbrew ustawie, że to ich decyzja co i jak zrobiąmatb napisał/a:A dlaczego nie jest podstawą do wymiany? Ustawa mówi dość jasno, że jak sprzęt nie działa tak, jak powinien, to klient ma prawo wymienić wadliwy egzemplarz na nowy
To nadal jest problem ze sklepem.ultorx napisał/a:sprzedawca chciał ekspertyzy Apollo czy nie ja zawiniłem-i miał wymienić puszkę, tymczasem zlecił naprawę, wbrew mojej decyzji co do formy rękojmi, i przy okazji stanowczo wydłużył sprawę, żeby tylko nie wymienić
Jeżeli tego nie zrobił, trzeba było od razu iść do rzecznika. To działa.CytatSprzedawca ma obowiązek ustosunkować się do naszej reklamacji w terminie 14 dni kalendarzowych
Chwała ci za to.ultorx napisał/a:Coby nikt się nie czepiał szczegółów o mapowaniu dopisałem teraz w poście w wątku ostrzeżenia
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Bardzo dobrze. Ty decydujesz o sposobie załatwienia rękojmi.ultorx napisał/a:I na tej podstawie wystąpiłem o wymianę, na podstawie rękojmi sprzedawcy
CytatCzas na udzielenie odpowiedzi przez sprzedawcę nie oznacza, że towar w tym właśnie czasie będzie naprawiony lub wymieniony. Powinno być to zrobione w odpowiednim czasie, a to zależy od rodzaju towaru i celu jego nabycia. Często jest to pole koniktów między sprzedawcami i konsumentami, bo przepisy nie są wystarczająco precyzyjne.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
tak napisałem-i nie myślałem,że taką dyskusję tu wywołam -dla mnie to problem ze sprzętem (wady) oraz ze sklepemultorx napisał/a:Jak kto chce poczytać o moich problemikach z K-7 i wynikających z nich doświadczeniach zapraszam do wątku
argawen napisał/a:Jeszcze coś zacytuje ze strony Federacji konsumentów:
Możesz podać źródło ? Przyda się.ultorx napisał/a:Dlatego napisałem o wykładni Sądu Najwyższego,który doprecyzował interpretację ustawy
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
Znam 3 troje użytkowników. Z ich sprzętem jest wszystko OK.ultorx napisał/a:mnie raczej chodziło o jakość wykonania flagowego okrętu Pentaxa
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki