andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Cytat
Krakowska prokuratura, by udowodnić, że były poseł PO Tomasz Szczypiński miał na sejmowym laptopie nielegalnie ściągnięty program za kilkaset złotych, wydała tylko na same ekspertyzy biegłych blisko... 10 tys. zł. Śledztwo w tej sprawie trwało rok!

Cytat
Prokuratura twierdzi, że do popełnienia przestępstwa nielegalnie ściągniętego programu nie trzeba było uruchamiać, a zgodnie z prawem autorskim wystarczyło go posiadać. W akcie oskarżenia prokurator sam jednak przyznał, że "działanie było incydentalne, wartość szkody niewielka, a sam oskarżony zaniechał wykorzystania uzyskanego nielegalnie oprogramowania". Po roku śledztwa zaproponował byłemu posłowi warunkowe umorzenie sprawy, co oznaczałoby uznanie winy przy odstąpieniu od wymierzenia kary. Tomasz Szczypiński nie zgodził się na to. - Nie czuję się winny. To kuriozalna sprawa. Zrobiono ze mnie pirata komputerowego - tłumaczy.

Na to idą nasze podatki :evil:

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
andrusz, podałeś link a teraz wklejasz jego treść - po co? Każdy dorosły Polak zdaje sobie sprawę z tego w jakim kraju i realiach przyszło mu żyć - nie trzeba przyklejać wycinków z gazet na fora fotograficzne ;P Jeśli już chcesz być w temacie (fotografia) to zerknij na TEN wątek ;)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
izbkp, przytoczyłem wg mnie najważniejsze fragmenty, dla tych co nie wejdą na tego linka. Nie chcesz, nie czytaj i nie odpowiadaj :-P Po co te nic nie wnoszące do tematu komentarze? :roll:

Skocz do: