Berrt  Dołączył: 20 Cze 2009
andrusz napisał/a:
Ja używam takiego malucha 12" Fujitsu-Siemens

Też mam FS i stwierdzam że nie potrafią robić porządnych notebooków. Ja mam model u9200 i niestety mimo swoich małych rozmiarów nadaje się do pracy wyłącznie na biurku. Spód w okolicach slotów pamięci grzeje się niesamowicie. Generalnie nie polecam tej firmy.

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Berrt, a ja polecam - jest mały, lekki i jako notebook przenośny super :-D Nie polecam na biurko, bo jak pisałem, przy dłuższej pracy grzeje się. Może czego innego oczekujesz od małego notebooka?

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Trzeba rozróżnić dwie sprawy: laptop z małym ekranem 10"-12" czy netbook ;) to drugie to zabawka o szybkości pracy telefonu komórkowego ;P a przynajmniej takie odniosłem wrażenie kiedy pierwszy raz dane mi było na czymś takim pracować bo pomyślałem wtedy: "rany, moja stara nokia 3110 c jest przy tym czymś demonem szybkości".

Berrt  Dołączył: 20 Cze 2009
andrusz napisał/a:
Może czego innego oczekujesz od małego notebooka?

Ja używam notebooka do pracy (administracja systemów) i stwierdzam że ten model się nie nadaje do tego. Mam w planie zmienić na IBM/Lenovo X61 lub HP 2510p.
Te notebooki są zdecydowanie wygodniejsze i lepiej wykonane od FS, ale cene też przez to maja odpowiednio wyższą ;-) .

palermo  Dołączył: 12 Lut 2007
Przemyślałem sprawę i zrezygnowałem z Atoma 10''. Trafił mi się 12''FS z CoreDuo za taką samą cenę, tylko że używany ale w świetnym stanie.

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Berrt napisał/a:
Ja używam notebooka do pracy (administracja systemów) i stwierdzam że ten model się nie nadaje do tego.

heh, jako terminal to raczej nadaje się doskonale.

izbkp napisał/a:
to drugie to zabawka o szybkości pracy telefonu komórkowego

chyba nie mówisz o Atomie. RAWy obrabia szybciej niż poczciwy AthlonXP (barton 2,5+) - Atom obsługuje po prostu nowocześniejsze rozkazy multimedialne. Dorzuć do tego grafikę na nvidia Ion i masz sprzętową akcelerację obróbki w CS4.

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
l_uka, Athlon XP... no też mi porównanie do procesorów z przed 5 lat ;) Co do netbooka z mityczną platformą ION - idź i kup ;P

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
l_uka napisał/a:
Dorzuć do tego grafikę na nvidia Ion
Gdzie są takie sprzęty??

SoulSick  Dołączył: 10 Lip 2008
Ja polecam Compaq Mini na platformie Atom, taki mały i wszystkomający :)
3 porty USB, HDMI, wbudowana kamerka, mikrofon i głośniki.
Ostatnio działał mi 6 godzin na jednym ładowaniu. Dodatkowym atutem jest klawiatura, której wielkość odpowiada 90% standardowej, jeżeli ma być dla niewiasty to dodatkowy atut - jak to mówi moja Białogłowa - jest śliczniutki :-P

makak  Dołączył: 31 Sie 2008
izbkp napisał/a:
laptop z małym ekranem 10"-12" czy netbook ;) to drugie to zabawka o szybkości pracy telefonu komórkowego ;P

Przecież wiadomo jakie założenia przyświecały projektantom netbooków. Sam takiego nabyłem i nie żałuję decyzji. Wynalazek ma mi służyć jako mobilny zaawansowany databank (160 GB w zupełności mi wystarczy) oraz jako przenośne centrum rozrywki typu filmy, internet, mp3, komunikacja . Od biedy można coś skorygować w Excelu czy Wordzie a wszystko w zgrabnej, lekkiej obudowie. Jest jeszcze jeden plus - idąc po ulicy wrzucam go w torbę (normalną, nie komputerową) i nikt nie ma pojęcia, że mam przy sobie komputer. Nie wyobrażam sobie natomiast rozwalić się w przedziale pociągu z 17-calową krową na kolanach :-P , o targaniu jej między dworcami nie wspomnę.

Kupiłem Acera Aspire One D150 z 10" ekranem, skusiła mnie cena (999 zł) i przyzwoite parametry.

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Jak będą oglądać film przez ramię? :->

osanna  Dołączyła: 07 Wrz 2009
ja mam hp mini, 10'' i jestem bardzo zadowolona...

Patryk Blaut  Dołączył: 07 Cze 2007
Jeśli kupno rozpatrywać pod kątem serwisu i napraw gwarancyjnych to tylko DELL, a broń Boże ACER. Serwis w tym ostatnim to prawdziwy horror.

Skocz do: