Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
PiotrR napisał/a:
Bo nie sądzę, żeby laser zostawiał podpis "Tu byłem, Roman".
Я здесь был, Роман.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
PiotrR napisał/a:
"Tu byłem, Roman".
To świetny pomysł, tylko żeby nie pomylono go z Polańskim. :mrgreen:

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Pentagram napisał/a:
fotki komórkami w porcie. :evilsmile:

Przecież to wykrywa optyke :mrgreen:

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Czyli tylko komórki z napisem Carl Zeiss :evilsmile:

Karol Popik  Dołączył: 29 Sie 2008
Przecież to żaden problem kupić sobie Pentaxa bez światłomierza, jeśli to coś wykrywa czujnik mierzenia światła. ;-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Kurde, dopiero przeczytawszy tego posta kliknąłem w link na TVN24 z pierwszego posta. Tam w ogóle nie ma mowy o urządzeniu typu laser crazer. Jest o laserze wykrywającym elektroniczny światłomierz i wysyłającym wiązkę światła zakłócającą jego działanie. A my nastukaliśmy dwie strony o tym, komu zmatowi soczewki... :-B

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
No to Roman wyda xxxxxxx$ na coś co będzie można ominąć przełączając aparat w M :-D

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
PiotrR, czepiasz się szczegółów ;P

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Ja się nie czepiam. Fajnie, że mieliśmy temat do dyskusji, nie?

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
LOL. To znaczy, że koleś ma warty setki tysięcy dolarów, super nowoczesny sprzęt, który można w kilkanaście sekund pokonać za pomocą dwóch kawałków folii spiętych pinezką? :lol:

http://upload.wikimedia.o...aswietlan_d.jpg

:mrgreen:

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
też myślę, że to ściema jakaś, po 1., że bezprawne, po 2. na pewno można to jakoś zakłócić, lustro weneckie czy chociażby filtr na odpowiednią długość fali czy w.w. aparat analogowy.

zawsze można też dać wiele takich obiektów dookoła i ciekawe, czy się nie pogubi, albo jak Bazyliszka - lustrem go!

PS. Albo ktoś sobie po prostu jaja robi i reklamę darmową, już dawno przestałem wierzyć cudownym doniesieniom portali

screwdriver  Dołączył: 22 Mar 2007
Laser jest światłem spolaryzowanym, więc.... dobry polar kosztuje mniej niż dobre zdjęcie ;-D Tylko trzeba jeszcze starannie ten polar dobrać ;-)

Skocz do: