darius_Er  Dołączył: 29 Sie 2006
jakieś przykłady do grafiki strony www
Robię swoja stone www, a właściwie ja zlecam komus kto nie ma tak jak ja zielonego pojęcia o tym.

Czy mozecie mi polecić jakies strony www, gdzie znajdę przykłady grafik stosowanych w stronach www ? Mbniej wiecej wiem jak ma wyglądać, ale nadal szukam :idea:

--------

Czas ustawiłem na tydzień.

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Nie rozumiem - zlecasz to komuś kto nie ma pojęcia co robi? Dość dziwne podejście. No chyba, że ma po prostu więcej czasu niż ty i hobbystycznie chcecie to zrealizować a on się przy tym ma nauczyć robiąc to za friko.

O jakie grafiki dokładnie ci chodzi?

Nie wyrazilem sie jasno.

Zlecilem to firmie, ktorej strony www mi sie podobały. Ale chcę zaproponować swój "design" strony; czyli grafiki jakie sie na niej pojawiają; np. grafiki menu.

Kapiszi teraz ?

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
darius_Er, projekt dobrej strony zaczyna sie od strony funkcjonalnej, a nie od grafiki menu. Nie mowiac juz o tym, ze graficzne menu to design rodem z drugiej polowy lat 90'tych. Nie mow mi, ze to jeszcze beda podswietlane rollovery ;-)

Jesli osoba na tym sie zna, niech to zrobi od poczatku do konca wg twoich wymagan - ogolnych, a nie szczegolowych, a na pewno bedzie dobrze. Gdyby ktos mi podrzucil jakies "grafiki" do menu, to w ogole odmowilbym wspolpracy.

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
wszystkie towary na rynku są wyceniane według podstawowej zasady gospodarki rynkowej , taki dostaje się towar za jaką cenę go kupiliśmy . W skrócie mówiąc , za kasę na malucha , lambordżini nie kupimy . Nie znam szczegułów kontraktu i niechcę tutaj oceniać kogokolwiek i mówić o czyjejś winie.

Cytat
Jesli osoba na tym sie zna, niech to zrobi od poczatku do konca wg twoich wymagan - ogolnych, a nie szczegolowych, a na pewno bedzie dobrze. Gdyby ktos mi podrzucil jakies "grafiki" do menu, to w ogole odmowilbym wspolpracy.

osobiście trochę inaczej podchodziłbym do zawierania jakichkolwiek umów, identycznie jest z wynajmem fotografów na imprezy. Wystarczy przecież zobaczyć tylko portfolio rzemieślinika , i to wszystko.

PS. koniec końców autorowi wątku przecież podobają się prace designerów, te już zrobione.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
pikolo napisał/a:
Wystarczy przecież zobaczyć tylko portfolio rzemieślinika , i to wszystko.
Ale czy to co ja napisalem wyklucza przejrzenie portfolio? Projekt strony to projekt graficzny jak kazdy inny. Klient mowi, chce A, B i C, podstawiajac pod litery ogolne wymagania, najlepiej abstrakcyjne typu dynamika, prestiż, zaufanie, wyjątkowość, itp, a grafik wg swojej najlepszej wiedzy i doswiadczenia, tlumaczy to na komunikat wizualny, przedstawia projekt wstepny i po zatwierdzeniu uwzglednia uwagi i jedzie dalej. Gdybym paral sie projektowaniem stron i klient podrzucilby mi jakies gify mowiac "chce miec takie menu", to grzecznie bym podziekowal, bo mam negatywne doswiadczenia w pracy z takimi osobami. Albo robie dobrze to na czym sie znam, albo robie zle tak jak chce klient w zakresie, w ktorym on nie ma zadnej wiedzy.

[ Dodano: 2009-09-24, 15:37 ]
A jeszcze wracjac do tematu. Jesli czujesz sie dobrze graficznie, ale nie bardzo w HTMLu, to zrobo sobie projekt layoutu w programie graficznym, a ten kto sie zna juz sobie z tym poradzi.

dzerry, Projekt funkcjonalny juz zrobiłem, a właściwie wymyśliłem; wiem co i jak ma wyglądać i jak sie przełaczać. Póki co zdam się na osobe ktorej zlecilem zrobienie strony , dajac mu kilka ogolnych wskazówek; jaką strona ma mieć budowę i wyglad.

dzerry napisał/a:
Gdyby ktos mi podrzucil jakies "grafiki" do menu, to w ogole odmowilbym wspolpracy.

Tego robić nie bede, ale nawet gdyby Ci klient podrzucił pare linków z tym co mu się podoba, to mialbys rozeznanie w ktorą strone iść robiac mu stronę.

(widziałem juz strone fotografa ślubnego ktora kojarzy się bardziej z death metalem http://www.paszkiewiczfotografia.pl/index_2.html ale to chyba dobrze, bo zle by bylo gdyby wszystko bylo takie same).

No tak to zamierzam zrobić.

Skocz do: