Keek  Dołączył: 25 Cze 2008
Rozdzial I
Hmm... W zasadzie wkleje jeszcze tutaj, moze komus sie spodoba poczatek. Ze drewniana forma juz sie dowiedzialem :)

Pierwszy rozdzial wiekszej calosci o panu, ktory ma wszystkiego dosyc.

Tylko jak uderzac, to konkretnie poprosze.

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Ty to pisałeś? Wiesz, ja się nie znam, ale język wydaje mi się jakiś taki płaski, chyba się zbyt mocno uzewnętrzniasz, ale co z tego, skoro jest fajne i chce się czytać? Kiedy będzie dalej?

Karol Popik  Dołączył: 29 Sie 2008
Dla mnie całkiem nieźle, nawet bardzo. ;-)

Keek  Dołączył: 25 Cze 2008
Zycie to nie bajka. Nie jazda kolejka gorska w wesolym miasteczku. Tak naprawde plaskie jest. :D

[rK], ale czyta się dobrze. Można liczyć na ciąg dalszy jakoś niebawem?

[ Dodano: 2009-09-27, 19:48 ]
Reszta tekstów na stronie b.fajna i świetnie napisana jest ;-)

Mauros  Dołączył: 12 Lip 2007
ubeuszek napisał/a:
Wiesz, ja się nie znam...

ubeuszek napisał/a:
...ale co z tego, skoro jest fajne i chce się czytać

tak bym to ujął ;-)
czekam na cd

alekw  Dołączył: 27 Wrz 2007
Wolalbym komiks, albo fotostory... Bo tak... za duzo czytania :P

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Czytałem na ZK. Podobało mi się. Może nie jest to jakiś pisarski majstersztyk, ale czytało mi się lekko i przyjemnie. Czekam na cześć drugą :-)

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
Wydaje mi się, że ciut więcej detali z realnego świata pozwoliłoby się lepiej wczuć. Tak mam wrażenie, że chodzę za bohaterem, ale mam silną wadę wzroku.
Poza tym bohater taki nieludzki, niedookreślony. Nic nie ma, a ma prawie czterdzieści lat, dlaczego? Co mu się przydarzyło? Brak większych retrospekcji pozwalających na poznanie go bliżej.
Czekam na dalsze części, może mi się rozjaśni.

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
a ja bede brutalnie szczery i szczerze brutalny :evil:
literatura slaba. typowo internetowo-blogowy sposob pisania. krotkie zdania. proste, potoczne zwroty. brak spojnosci w uzywaniu osob w narracji (czasem trzecioosobowa, czasem pierwszoosobowa, w tym samym akapicie...). zero budowania postaci. zadnych opisow miejsc. jakby sluchac czyjejs rozmowy telefonicznej. dialogi rowniez jakby wymuszone, sztuczne, na sile stylizowane. wszystko plaskie jak blat stolu.
niestety, ale pieronsko zle sie to czyta, przynajmniej w moim przypadku.
chociaz pomysl na jakas akcje jest. gdyby potraktowac calosc jako brudnopis, cos na ksztalt sciany z fiszkami, no to moze jeszcze beda z tego ludzie.

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
Skomplikowane, treści i stylu konkretnie czepiał się nie będę, choć jest do czego, ale to raczej szczegóły. Trochę chaotycznie zbudowane, dużo trzeba przy tym myśleć żeby kleiło się do kupy i to najbardziej przeszkadzało.
Uwag jest więcej, ale to nie tutaj i tak bardziej na bieżąco, a nie po przeczytaniu całości.

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
A ja nie będę udawał że jestem znawcą, ale podobało mi się. Może dlatego, że czuje się podobnie zmęczony i potrzebuję jakiegoś restartu ale nie mogę znaleźć sposobu. Utożsamiłem się z bohaterem i z ciekawością czekam na dalszy ciąg.
Dziękuję Robercie. :->

Eldred, ano.. mi tak mija i mija i minąć do końca nie może.. Postanowiłem sobie kupić torbę na zabawki i poprę humoru i od przeglądania i myślenia już mi znowu źle ;-)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
Ja proponuję na jakiś czas nie oglądać, nie robić zdjęć, w ogóle unikać fotografii i zająć się czymś innym - książki, muzyka, zbieranie kapsli, cokolwiek...

andrusz, to jest plan B ;-)

Eldred, załóż bloga!

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
ubeuszek, i niby co bym miał tam wrzucać? :roll:

Eldred, co chcesz! :-D

Skocz do: