roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Pod moim numer GG jest wyświetlany nie chciany link .
Coś się pomerdało , używam Pidgina a pod moim numerem GG jest jakiś link , którego nie mogę zlikwidować , wiadomość jest tylko widoczna u znajomych jako dodatek do statusu .

Kiedy próbuję zmienić status na niedostępny lub inny , status się zmienia na moim komputerze a u znajomych jestem ciągle widoczny jako dostępny z linkiem :evilsmile:

Natomiast moi wszyscy znajomi są wyświetlani jako niedostępni , choć są dostępni .

Co jest grane.

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
wyłącz program, zmień nazwę katalogu c:\documents and settings\Twój login\dane aplikacji\.purple (/home/Twój login/purple dla linuksa) na inną, to chwilowo usunie ustawienia z programu, uruchom ponownie program, dodaj od nowa konto i zobacz czy będzie to samo

Nie mogę odnależć katalogu "purple".
[edit] To GG to wielkie G , chyba czas na Jabbera czy Jogger , tylko z kim wtedy rozmawiać.

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
roket, wygrzeb starą płytkę z jakiegoś magazynu komputerowego i wgraj starszą wersję GG. Mam najnowszą i nie widzę, co w niej "lepsiejszego". Z radia internetowego korzystam, ale nie przez GG. Infobot jest pomocny, ale dostępny będzie także w najstarszej wersji GG, albo nawet w SMS Messengerze ;)

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
Tylko miranda! www.miranda-im.com :-P

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
deckard napisał/a:
miranda

To też jest rozwiązanie.
Nie wiem jak Tlen. Umożliwia komuniakcję z GG. A sporo osób ma konto na o2.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
pawelek-79 napisał/a:
Nie wiem jak Tlen

Jak najdalej. Miranda? Sorewicz, kiedyś to było coś fajnego, teraz to chaotyczne "cuś" dla geeków, i wielbicieli klikania pierdziliona opcji, których połowa nie działa. No, ale "wszystko se można ustawić", jak kto lubi.

Jeśli już, to WTW. W sumie najlepsze, co do tej pory wypróbowałem. Ma tlena i GG i chyba coś jeszcze:
http://www.k2t.eu/wtw/

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Szczerze polecam AQQ, używam ze 2 lata i nie mam zastrzeżeń. Obsługuje kilka komunikatorów, a rozmowy w zakładkach miało epokę przed gg ;-)

Ale ja Używam Linuksa .
Najlepszy był Kopete ale pod KDE 4.2 coś się rozsypał , Kadu używa żona i działa dość dobrze , przypuszczam ze wina leży po stronie serwerów GG ,

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
No tak, gdzieś przeoczyłem.. Na linie latałem na kadu i było dobrze, ale to było jeszcze przed wielkimi zmianami w gg po których i aqq straciło zasięg, aż do aktualizacji.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
tak, pod windowsem AQQ wymiata :)

deckard  Dołączył: 01 Lut 2008
bEEf, nie wiem o czym piszesz. Instaluję gołą mirandę, podaje ID i hasło do GG oraz MSN (w firmie muszę być online na tym) i po prostu działa. Proste okienka jak w Notatniku, zero reklam i innego crapu. Nie wiem co w tym chaotycznego i po co ustawiać wiele opcji - można ale nie trzeba.

Po wyłączeniu kąta i ponownym włączeniu , wszystko wróciło do normy dziwne .
Z Kadu jest najmniej problemów , ale tego używa żona a ja chcę mieć komunikator tylko dla siebie, z jednym kontem. :-/

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
ja od kilku tygodni mam najnowszego linuxa slackware 13.0 z kde chyba 4.2 albo 3 ( nie wiem ) , i używam pidgina i nie miałem najmniejszych problemów .
Może doinstalowywałeś jakieś dodatki ( wtyczki ) lub biblioteki które nie były kompatybilne z twoją wersją pidgina ?
Ps. ja na necie siedzę tylko i wyłącznie na linuxie.

Niema takiej opcji ,to nie jest wina systemu czy komunikatora , że też ludzie siedzą w tym protokole GG po same uszy , problemy zaczeły się od wersji 7, niejednokrotnie nie mogłem dostać się do własnego konta nawet po podaniu prawidłowego hasła .
Czy ktoś ma fajny pomysł na linuksowy komunikator . A tu jak jak na złość wszyscy znajomi siedzą na GG, wiem pozbyć się znajomych z tym protokołem .
A na serio chyba najlepszym wyjściem jest klikanie przez Skype.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
roket napisał/a:
niejednokrotnie nie mogłem dostać się do własnego konta nawet po podaniu prawidłowego hasła .

U mnie też na początku cuda się z pidginem działy. Może spróbuj go odinstalować i zainstalować ponownie? W moim przypadku za pierwszym razem pomogło usunięcie archiwum rozmów :shock: Potem usunąłem go i zainstalowałem ponownie bez żadnych dodatkowych wtyczek i do dziś działa bezproblemowo.

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
roket napisał/a:
Z Kadu jest najmniej problemów , ale tego używa żona a ja chcę mieć komunikator tylko dla siebie, z jednym kontem. :-/

Nie używam , nie znam - ale czy nie możesz mieć kadu na swoim koncie systemowym , a inny użytkownik na swoim , masz swoje konto i katalog z danymi aplikacji , tak jak każdy inny użytkownik systemu ?Ponadto jest zapowiedź klienta GG na Linuksa , zawsze można poczekać i wypróbować http://osnews.pl/zapowied...nux-i-mac-os-x/ ;-)

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
u mnie po zainstalowaniu najnowszego slacka z numerem 13.0 , nie mam z niczym żadnego problemu . Pidgin działa bez zarzutów . Zreszta ja siedzę na tej dystrybucji od kilku już lat i mogę jedynie ją tylko i wyłącznie chwalić pod kątem stabilności pracy całego systemu i programów standardowo wrzuconych do niej .

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
Ja od ponad roku korzystam z google talka. Dorzuciłem do tego protokół gg i mam bardzo prosty komunikator działający na każdej platformie i zapisujący wszystko w chmurze. Wszystko działa na dowolnym komunikatorze obsługującym jabbera i w większości przeglądarek internetowych :-)

Czepiliście się tego Pidgina , przecież już pisałem że to wina serwerów GG , na innych komunikatorach było to samo .
Cytat
Ponadto jest zapowiedź klienta GG na Linuksa
Jak najdalej od takich GG klientów.

Skocz do: