joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
Cytat
jade do szczecina jutro wiec zobaczymy a taki pieniadz jetem w stanie wydac :mrgreen:

akai jak mozesz podaj mi adres mailowy bo w tej samej konfiguracji wisi K7 ale z mazowieckiego.

PS. telefon wylaczony

z miesiuac temu podobna okazje znalazlem byl 5d mkII za 2 tys z obiektywem nie pamietam jakim ale jak sprawdzalem to sam obiektyw kolo 5 tys koles tlumaczyl ze to jakies niby gratisy ktore pr5zy duzych zamowieniach dostaja duze sieci
Pewnie jak wchodzisz na stronke niby ich bo taka mi podal wtedy pamietam ze strasznie skomplikowany adres byl i po 3 dniach strony juz nie bylo :mrgreen:
w kazdym razie jak napisalem to odpisal poprosil o tel odzwonil zaraz wypytal skad jestem jak pytalem o odbior osobisty i podal mi wtedy jako lokalizacje drugi koniec polski :mrgreen:

swoja droga napewno znajda sie tacy co uwierza w takie bajki skoro na n-k wierza ze jak wkleja cos w sledzika to dostana doladowanie na telefon :mrgreen:

Pozdrawiam

btw przepraszam za skladnie ale pisze w pracy gdy nad glowa klienci stoja :->

zaroowka  Dołączył: 06 Mar 2007
Hmmm... Można powiedzieć, że jeździ się po kraju (jako przedstawiciel handlowy na ten przykład) i że odbiór osobisty nie będzie problemem. ;-)

Ciekaw jestem jak by zareagował...

...pewnie podałby lipny adres.

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
joker333 napisał/a:
btw przepraszam za skladnie ale pisze w pracy gdy nad glowa klienci stoja

to pogonić klientów, co będą przeszkadzać ;-)

Myron  Dołączył: 21 Cze 2007
Cytat
Hmmm... Można powiedzieć, że jeździ się po kraju (jako przedstawiciel handlowy na ten przykład) i że odbiór osobisty nie będzie problemem. ;-)

Gdy poda adres w drugim końcu Polski to prościej powiedzieć np., że świetnie się składa, bo akurat brat mieszka w tym mieście i za chwilkę go do Pana przyślę, tylko proszę podać dokładny adres... ;-)

Akai  Dołączył: 06 Sty 2008
bobek napisał/a:
w tej samej konfiguracji wisi K7 ale z mazowieckiego.

Odzew byl wlasnie z tego ogloszenia z lokalizacja podana jako mazowieckie.
Osobnik poproszony o podanie na maila danych firmy, strony oferenta itp. jak na razie zamilkl.

natus  Dołączył: 28 Mar 2008
i jak?
komuś udało się nabyć któryś z aparatów? :evilsmile:

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
a może w ofercie jest model z tektury ? ktoś na forum dawał kiedyś linki do szablonów-nic tylko drukować i składać... jak damy cenę 800 zł za sztukę to dopiero będziemy mieć wzięcie. :->

Tomesh  Dołączył: 01 Lip 2008
jakaś mała hala produkcyjna i można działać na cała Polskę - takie gratisy do większych zamówień (jak to wcześniej ktoś napisał:) )

gacek07  Dołączył: 10 Maj 2008
A co powiecie na D300+18-200VR za 2300zl albo D90+AF-S DX 18-105mm VR za 1800? Ogloszenie ukazalo sie na fotpolis :)
http://www.fotopolis.pl/i...y=1&szukane=D90
http://www.fotopolis.pl/i...=1&szukane=D300

"Firma" jest z Jeleniej Gory, twierdza, ze sprzet kupili w okazyjnej ceny pewnej duzej firmy sprzedajacej sprzet komputerowy, fotograficzny i oprogramowanie. Nazwa usunieta, wiec najwyrazniej podajac ja zlamalem regulamin:) Zreszta nazwa firmy jest malo istotna i w zadnym stopniu nie wplywa na wzrost wiarygodnosci tego ogloszenia.

Oferty znajdziecie pod naglowkiem Znalezione ogloszenia :)

gacek linki nie działają :evilsmile:

no to po co się dzielić wtedy ;-)

gacek07  Dołączył: 10 Maj 2008
Linki poprawione :D

MateuszG  Dołączył: 29 Paź 2008
Napisałem na tego maila z ciekawości ale na pewno jest to po prostu żart który zrobił ktoś osobie z tego maila podając go w ogłoszeniu :->

bartekh86  Dołączył: 06 Lis 2009
Specjalnie się zarejestrowałem na forum by rozwinąć wypowiedź kumpla - gacek07.
Otóż tydzień temu ukradli mi wiele warty sprzęt fotograficzny i desperacko zacząłem szukać okazji. Przypadkowo trafiłem na ogłoszenia na fotopolis, otóż Nikon D90+18-105 oraz D300+18-200. Cena tego drugiego zestawu to 25% ceny rynkowej...
Napisałem wczoraj (w środę) maila, rano dostałem odpowiedź, że proszą o numer telefonu a pracownik się ze mną skontaktuje. Dwa razy wysłałem maila, z różnymi treściami, na oba przyszedł identyczny tekst. No nic, wysłałem im mój numer. Podejrzane było to, że nazwa firmy według google nie istnieje, adres mailowy to jakiś z o2 z prefiksem dominiczka, a pracownica, która mi maila wysłała to jakaś MAgdalena...
No nic, czekam na telefon i po chwili dzwoni. Facet mówi, że odbiór osobisty owszem ale lepiej przelew i wysyłka, że mają po sto sztuk. Pyta mnie skąd jestem, ja że z Krakowa, on że mają sklep w Jeleniej Górze.
Ja mu na to, że w sobotę przyjadę, on, że promocja do jutra. Ja - ok - przyjadę jutro.
Rozmówca miał mi przesłać adres sklepu smsem (bo niby nie pamiętał). Kiedy po dwóch godzinach nie dostałem nic chciałem oddzwonić ale numer od tamtej pory (czwartek godz. 13:30) jest nieaktywny. Na moje maile już nie odpowiadają...
Co to ma być? Oni kogoś już nabrali na ten przelew?

Edit:
Porównajcie jeszcze opis tych dwóch ogłoszeń:
http://www.fotogielda.pl/...tanie=&ido=5382
http://www.fotogielda.pl/...tanie=&ido=5415

Tygodniowy odstęp czasu... coś z tym trzeba zrobić Panowie.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Ewidentnie naciągają. Co możesz z tym zrobić? Można ewentualnie ostrzec ludzi, żeby nie dali się nabrać na takie niby okazje. Najgorsze, że jak ktoś już da się nabrać i straci kasę, to nawet na forach zazwyczaj nie napisze o oszustwie, bo się zwyczajnie wstydzi... :-/

MateuszG  Dołączył: 29 Paź 2008
ja również dostałem odpowiedź mailową o treści

"witam serdecznie
prosze uprzejmie o podanie nr kontaktowego pracownik naszego sklepu oddzwoni
pozdrawiam serdecznie
Magdalena Duńska
dzial sprzedaży detalicznej
nr pracownika 9302-23/3w"

ogólnie mają większe szanse na "ucieczkę" niż Ci z Japanfoto

To jest prawdopodobnie jeden facet. Identyczne maila dostaje, na którykolwiek z tych kontaktów napiszę.
Dziś znowu nowe ogłoszenie - http://www.fotogielda.pl/...tanie=&ido=5487
za każdym razem inne dane kontaktowe, nawet inne województwo.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Co się szczypiesz, zgłoś podejrzenie przestępstwa do komórki internetowej w Policji i już. Możesz im maila napisać, niech sprawdzą podane przez Ciebie linki. Przynajmniej będą mieli co robić. ;-)

A podasz kontakt do tej internetowej komórki policji? Nie wiedziałem, że istnieje taka możliwość.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Napisz pod jakikolwiek z ich adresów np: biurokryminalne@policja.gov.pl
Biuro Wywiadu Kryminalnego - bwk.kgp@policja.gov.pl
Na stronie policja.pl jest również formularz kontaktowy (link na dole strony)
Albo zadzwoń na telefon zaufania 0 800 12 02 26 - linia bezpłatna, czynna codziennie w godzinach od 8 do 22

Skocz do: