"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
Jak już kiedyś pisałem ... muzyka z kompa to się kończy gdzieś w okolicach KRK Expose ... albo i nie ;Pgebi napisał/a:Ze 4 lata temu do komputera kupiłem sobie Creative-y I-Trigue 3300: Obrazek
wtedy wsród zestawów komputerowych nie znalazłem nic lepszego (oczywiście w sensownej dla mnie cenie, te głośniki kupiłem za 400zł co było raczej górną granicą) i wydaje mi się, że to jest praktycznie wszystko co można wyciągnąć z muzyki na kompie. Żeby skupić się bardziej na muzyce i usłyszeć może coś więcej potrzebuję położyć się na kanapie, a nie pracować przy kompie i do tego chyba dopiero warto rzucić jakiś porządniejszy sprzęt do salonu (a może też nie do końca).
W każdym bądź razie ten zestaw gra naprawdę przyzwoicie, a wtedy za te pieniądze mógłbym mieć jedynie jakieś pierdziawki 5.1. Nie wiem jak zachowują się I-Trigue z tych nowszych serii, ale takie jak moje pewnie spokojnie można kupić teraz za 200zł.
Oczywiście jeśli potrzebujesz zestawu 5.1 to raczej nie odpowiedziałem na Twoje pytanie
Kuzyn Mygosi napisał/a:Jak leżysz na kanapie to nie będzie przestrzeni z wiadomych powodów (o większym wpływie akustyki nie wspominam). Posłuchaj kiedy porządnych kolumn (strzelam np. Genelec 8040) aby w ogóle wiedzieć co to przestrzeń i rozdzielczość. Te Creative to dno (za 400 PLN do kompa to bym wolał Microlab Solo 6)
po kilku latach użytkowania Creative 5.1 raczej takie zestawy nadają się do grania w gry typu "Counter strike" i do filmów które wykorzystują prawdziwe 5.1. Do słuchania muzyki lepszy byłby dobry zestaw 2.1 lub same stereo zdaje mi się że takie coś raczej lepiej gra niż wypierdki 5.1 http://www.komputronik.pl...SP-HF2000X.html i cena dość ciekawa hmmPrzemekbelch napisał/a:Mamy tutaj wielu audiofilów A ja mam własnie takie pytanie. Czy zestaw głośników 5.1 nadaje się do słuchania muzyki ? Czy tylko i wyłącznie filmy?
Kasetka Super +Pentax K 55mm 1,8 + Kicio II
Pentacon Praktica LTL
Canon A550 (małpka się przydaje)
Microlab Solo 6c kosztował jakiś rok temu 200-250 PLN (mówiłem kuzynce by kupowała ... ale ona nie ... teraz te same kolumny kosztują ~2x tyle ... baby)gebi napisał/a:Powiedziałem, że dałem 400zł za te Creative-y parę lat temu, wtedy Microlab-y (raczej ich wtedy jeszcze nie było) też byłyby dużo droższe.
Oceniam po tym jak przez kilka dni posiadałem Creative 5.1 tej klasy (T5400 ... czy jakoś tak) (oddałem do sklepu ... pracownicy nie chcieli przyjąć ale się uparłem a sklep był znajomego więc przyjęli). Dodatkowo znajomi mieli inne modele Creative tej klasy więc też nieco posłuchałem. Nie uwierzę w nadprzyrodzony cud że ten Twój konkretny model gra lepiej/wyraźnie lepiej/wreszcie poprawnie.gebi napisał/a:
czy Ty słuchałeś tego konkretnego Creative-a, czy osądzasz go wyłącznie po marce i wielkości głośników?
A żebyś wiedział że osobiście wybrałbym te Genius zamiast Creative 2.1 w tej cenie.SiekaSS napisał/a:po kilku latach użytkowania Creative 5.1 raczej takie zestawy nadają się do grania w gry typu "Counter strike" i do filmów które wykorzystują prawdziwe 5.1. Do słuchania muzyki lepszy byłby dobry zestaw 2.1 lub same stereo zdaje mi się że takie coś raczej lepiej gra niż wypierdki 5.1 http://www.komputronik.pl...SP-HF2000X.html i cena dość ciekawa hmmPrzemekbelch napisał/a:Mamy tutaj wielu audiofilów A ja mam własnie takie pytanie. Czy zestaw głośników 5.1 nadaje się do słuchania muzyki ? Czy tylko i wyłącznie filmy?
Bardzo fajna cena za takie głośniki.Kuzyn Mygosi napisał/a:Microlab Solo 6c kosztował jakiś rok temu 200-250 PLN
Kuzyn Mygosi napisał/a:Oceniam po tym jak przez kilka dni posiadałem Creative 5.1 tej klasy (T5400 ... czy jakoś tak)
(...)
Nie uwierzę w nadprzyrodzony cud że ten Twój konkretny model gra lepiej/wyraźnie lepiej/wreszcie poprawnie.
CytatGłośniki oczywiście podłączyłem do SB Audigy 2 ZS + kkx + Foobar + ASIO
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Microlab SOLO 6 ... kosztowały kiedyś 250 zł ... a teraz kosztują kosmicznie.Niemy napisał/a:Crow, dzięki właśnie to forum oglądałem i jak przeczytałem
CytatGłośniki oczywiście podłączyłem do SB Audigy 2 ZS + kkx + Foobar + ASIO
i nic nie zrozumiałem to sie zdryfiłem. A jakieś podone do tych może troszke droższe i jednocześnie lepsze ktoś zna?
... ale to nie do słuchania muzyki.perl napisał/a:Koda AM 911
mozna dostac teraz nowe za okolo 350 zlotych
podpinane bezposrednio do karty dzwiekowej.
Tutaj opis
http://www.kinodomowe.idg...Koda.AM911.html
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Te które nadają się do słuchania muzyki są w miarę neutralne (nie mają np. dziury w tonach średnich jak to jest na komputerowych X.1 gdzie sub często jest pod biurkiem i generuje buczący niekontrolowany bas)perl napisał/a:a czym sie różnią takie do słuchania muzyki od takich do nie słuchania muzyki ?
Bo ja mam te i jestem zadowolony. Kupiłem je z 5, 6 lat temu.
Wczesniej miałem Creative Inspire 5.1 5300
Niemy napisał/a:Kuzyn Mygosi, juz patrzyłem na te MICROLABy bo czytałem co wcześniej pisałeś. byłyby świetne no ale o jakieś 100zł za drogie. w ogóle w sklepach internetowych mała dostępność MICROLABów i nie ma nigdzie Genius SP-HF2000X na stanie :(
i chyba na nich pozastanie choć szkoda że min. to u nich 100hz. Lepszego nic nie widze za tę cenę dziękiKuzyn Mygosi napisał/a:A Genius 3000A ?
Gdyby Ci napisali że 20Hz - 20 khz poczuł byś się lepiej ? ;) (a tak inni prod. piszą w głośniczkach z 3" wooferem o kubaturze obudowy równej zdepniętemu plemnikowi) ... ludzie to kochają być okłamywani. .... swoją drogą jestem pewien że schodzą niżej biorąc pod uwagę woofer 5,25" i wielkość kolumny.Niemy napisał/a:i chyba na nich pozastanie choć szkoda że min. to u nich 100hz. Lepszego nic nie widze za tę cenę dziękiKuzyn Mygosi napisał/a:A Genius 3000A ?