Generic napisał/a:kapsel napisał/a:
2.5 cala o_0
ja to chyba faktycznie niepoważny jestem jeżdżąc na 23mm :D
Zależy kto po czym jeździ pewnie...
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
thrackan napisał/a:A 2,5 cala to byłyby chyba idealne do jazdy po śniegu
HOMINIBUS PLENUM, AMICIS VACUUM
Tyle, że używanie w Polsce takich opon jest zabronine. Przynajmniej na drogach publicznych.Nazwany napisał/a:Do jazdy po śniegu i lodzie używam opon w kolcami Schwalbe.
Nie chce mi się teraz szukać, ale z tego co pamiętam mówią po prostu o oponach. Bez rozróżniania na samochód, pojazd wolnobieżny czy rower. Czyli dotyczą też roweru. Jest zakaz stosowania opon, do których trwale cośtam jest dołączone i tyle. Podobnie jak z przyczepami osobowymi, których nie można używać. Również tych rowerowych dla dzieci, co się normalnie w sklepach kupuje. Głupie, ale tak jest i tyle.Nazwany napisał/a:rzepisy kodeksu drogowego mówiła o oponach kolcowanych do samochodu.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
dzerry napisał/a:Naprawde nie przesadzajcie z ta delikatnoscia aparatow. No chyba, ze ktos zabiera lustrzanke na jakies ekstremalne offroady.
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
piotrecius napisał/a:Czytałem kiedyś relację z wyprawy Polaka rowerem przez australijską pustynię - aparat przewoził chyba w sakwie nad tylnym kołem i pisał, że od wstrząsów obiektywy zaczęły się rozkręcać na poszczególne bloki optyczne
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
to był pewnie Canon...piotrecius napisał/a:aparat przewoził chyba w sakwie nad tylnym kołem i pisał, że od wstrząsów obiektywy zaczęły się rozkręcać na poszczególne bloki optyczne
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
mcgyver napisał/a:Dobrym rozwiązaniem jest mały plecak, ale to jednak przeszkadza, a przy trasach rzędu 100-200 km dziennie wg mnie jest wykluczune..
python28 napisał/a:zainteresował mnie ten plecak DEUTER Trans Alpine 25 ale mam pytanie, bo poczytałem troszeczkę i wszędzie piszą że plecak jest dla osób niższych niż 170 cm czy to prawda? Czy jak ja mam 172 cm to będzie na mnie za mały?
K-5 + Unlimited | MZ-7 + A50/1.7| Fisza, Pentacon Prakticar 28/2.8 (PK), Sy 85/1.4, TA2 90/2.5(macro) + TA2 TC2x, TA2 SP 35-210/3.5-4.2(makro), | S5IS
i tu leży pies pogrzebany, jak przewozić bo przewozić trzeba!CytatLustrzanki bym się bał jednak tak przewozić ze względu na lustro.