TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
problem z zakupem upgrade do windows 7 od Toshiby
Witam, na stronie Toshiby jest program jak w większości laptopów upgrade do windows 7.

Wypełniam formularz.

Należy podać nr karty kredytowej i taki kod.
i tu jest problem, gdyż początkowo akceptuje mi kartę VISE, następnie wyskakuje brak autoryzacji. Nie wiem o co chodzi ? Czy karta którą posiadam nie jest kartą kredytową ?

Jest to Visa z Bako PKO jest na niej dopisek, elektronic Use only. Czy to oznacza ze do transakcji online muszę mieć inną kartę kredytową?

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
ta karta nie działa do transakcji internetowych. Raczej musisz sobie załatwić wypukła w pko.

guerilla, wypukła ? czy ja o czymś nie wiem ?;p

chyba nie wiesz :-P Wypukłe cyferki i literki na froncie karty - nieomylny znak że jest ona kredytowa i zapłacisz nią za co zechcesz.

guerilla, biorą za nią extra money?

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
kazda kara mozna łacis w internecie o ile posiada kod ssv czy ssc czy jak go tam zwie.

nadrukowane cyferki kontrolne na odwrocie karty mniej wiecej na polu podpisu.

mam 2 visy electron Electronic use only - i obiema mogę wszędzie płacić w internecie (sprawdzone na zagranicznych sajtach)

TomaSzSz, przeleć się do banku zachodniego i za 15 zł możesz kupić kartę prepaid do transakcji internetowych. Do opłaty czegoś w internecie przelewasz na nią kasę i płacisz bezstresowo.

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
ING też oferuje kartę tylko do zakupów w sieci.

Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007
Thadeus napisał/a:
kazda kara mozna łacis w internecie o ile posiada kod ssv czy ssc czy jak go tam zwie.

nadrukowane cyferki kontrolne na odwrocie karty mniej wiecej na polu podpisu.

oj nie jest tak jak piszesz, moja karta bph ze wspomnianym nadrukiem nie działa, dzwoniłem do banku i to jest potwierdzona wiadomość, druga moja płaska karta inteligo działa. W związku z tym oprócz nadruku są jeszcze jakieś inne obostrzenia.
Pozdrawiam
Piotr

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Thadeus napisał/a:
o ile posiada kod ssv czy ssc

CVV

3 cyferki na pasku który służy do złożenia podpisu

Pioter napisał/a:
oj nie jest tak jak piszesz, moja karta bph ze wspomnianym nadrukiem nie działa,

trzeba mieć konto w normalnym banku :-P

do takich transakcji polecam:
http://kartainternetowa.pl/

jagielus  Dołączył: 19 Lut 2008
A dla tych , którzy mają konto w Mbanku a chcą mieć kartę wypukłą debetową , mogą założyć konto dewizowe. Dostaje się wtedy kartę wypukłą , która jest równoznaczna z kredytową tylko z tą małą różnicą ,że trzeba mieć środki na koncie żeby nią płacić.
To taka opcja dla tych , którzy tak jak ja nie chcą kart kredytowych.
Opłata jest za kartę chyba 25zł za rok.
Płaciłem już w kilku zagranicznych sklepach online bez problemu....

http://www.mbank.pl/indyw...towy/index.html

ktoś będzie tak łaskawy i zrobił by mi tą opłatę za Windowsa? oczywiście wszystkie koszta pokrywam :).

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
jagielus napisał/a:
A dla tych , którzy mają konto w Mbanku a chcą mieć kartę wypukłą debetową

W mBanku Ci, ktorzy maja najzwyklejsza karte z delfinkiem moga placic przez internet :-)

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
mygosia napisał/a:
W mBanku Ci, ktorzy maja najzwyklejsza karte z delfinkiem moga placic przez internet
O kurcze, nie wiedziałem, że mój delfin tyle może :shock:

anduril  Dołączył: 31 Lip 2007
mcgyver napisał/a:
mygosia napisał/a:
W mBanku Ci, ktorzy maja najzwyklejsza karte z delfinkiem moga placic przez internet

Przy czym i tak lepiej zapłacić bodaj 25 zł rocznie za "ładowaną" eKartę i nie przejmować się bezpieczeństwem.

jagielus  Dołączył: 19 Lut 2008
mcgyver napisał/a:
mygosia napisał/a:

Nie za wszystko zapłacisz kartą z delfinikiem: np. playstation store, nie akceptuje takich kart oraz niektóre sklepy z USA oraz UK

ale działa z paypalem a to najważniejsze, ;-)

Skocz do: