mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
jacekh napisał/a:
Bo kurka na taką imprezę to bym poszedł ;-)

A dobre jedzenie bylo?

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
A dobre jedzenie bylo?

A ta tylko o jedzeniu.... w takich okolicznościach przyrody... :roll: ;-)

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
mygosia, schab do tej pory w gardle mi stoi. ;-)
Ewa Farna wywaliła talerz z sałatką na podłogę. Trochę żal mi się jej zrobiło, bo ucierpiała jej sukienka i w efekcie szybko wyszła z bankietu. Nawet nie zdążyłem z nią pogadać. :-/

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Pentagram napisał/a:
bo ucierpiała jej sukienka

A to pech!

Tyle jedzenia sie zmarnowalo :evilsmile:

squonk  Dołączył: 01 Wrz 2008
złośliwiec :-)

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
mygosia nie jest złośliwa, tylko (trochę niedokładnie) cytuje klasyka :-D

squonk  Dołączył: 01 Wrz 2008
powiedzmy, troszku uszczypliwa :mrgreen:

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
dziewczęta fajne

zdjęcia nie gorsze

no tylko pozazdrościć troszku nam przyszło

jeszcze numer DWA na fotkach z onetu mi się podobał

a pseudo homo twist troszku się zmiękczył widzę i już jedzie komerchą aż miło

ja mu nieżałuję, ale niesmak pozostał :evilsmile:

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
11 grudnia 2010 (czyli wczoraj) w Łodzi odbył się finał Miss Polonia 2010. Wstawiam kilka zdjęć do zeszłorocznego wątku, bo po co mnożyć takie same tematy. Nawet w Hyde Parku byłoby to bez sensu. Trzebaby tylko tytuł zmienić z "Miss Polonia 2009" na "Miss Polonia".

Program prowadzili: Maciej Miecznikowski i Agnieszka Szulim

Miss Polonia 2010 została Rozalia Mancewicz

II Vice Miss Polonia 2010 - Natalia Tomczyk

Miss Polonia 2010 Rozalia Mancewicz

Arletta Respondek

II Vice Miss Polonia 2010 - Natalia Tomczyk

Agnieszka Kościelniak

Ustępująca Miss Polonia 2009 Maria Nowakowska

Na scenie: Blue Cafe

oraz Iwona Węgrowska

Pinus_  Dołączył: 08 Lut 2009
Pentagram, mała uwaga, wiem, że chcesz byc profi ale większość z nas ma systemy wyswietlania jpgów ustawione na zwykły standacik sRGB. Twoje fotki skad inad piekne ale z przestrzenia barw Adobe RGB sa wyprane na naszych monitorach. Skonwerowalem sobie wszystkie do sRGB - naprawde nabieraja blasku )))

Kuzyn Mygosi  Dołączył: 08 Wrz 2008
Zainstaluj przeglądarkę z zarządzaniem barwą (swoją drogą dziwiłem się na początku że coś nieprzeciętnie dobrze te zdjęcia u mnie wyglądają :] )

[ Dodano: 2010-12-12, 10:45 ]
Pentagram napisał/a:
11 grudnia 2010 (czyli wczoraj) w Łodzi odbył się finał Miss Polonia 2010. Wstawiam kilka zdjęć
Bardzo dobre zdjęcia i bardzo dobrze że zdecydowałeś się na aRGB. (przekonwertowałem testowo dwa do sRGB - nieźle ta syfna przestrzeń sRGB obcina barwy wzgl. aRGB ... niektóre barwy wyglądają zupełnie inaczej, jedna z fotek nieźle wyprana w jednym miejscu po konwersji do sRGB)

Ja wiem jak radzic sobie z zarzadzaniem barwami ale zaloze sie, ze wiekszosc uzytkownikow forum ma z tym drobne klopoty. Poza tym ciagle utartym stadardem na stronach www jest srgb. Dla tych co chcieliby zobaczyc co autor mial na mysli, a nie wiedza jak sobie wyswietlic to poprawnie, to ponizej maly przyklad tego co ich minelo.

Błagam Cię... nie pisz bzdur że firefox nie radzi sobie z aRGB (tak napisałeś na fotkach "testowych") :lol:

W oknie przeglądarki Firefox wpisz:
about:config
następnie przefiltruj po "colo"i ustaw:
gfx.color_management.display_profile;C:\SciezkaDoProfilu\ProfilMonitora.icm
gfx.color_management.mode;1
gfx.color_management.rendering_intent;1

ps. moja przeglądarka to Firefox 3.6.13

Radzi, po ustawieniu - zalozysz sie ze 99% uzytkownikow ma ustawione sRGB? Poza tym 99,9 procent monitorow z matrycami TN jakie uzywaja ludzie w domach ledwo radzi sobie z przestrzenia barw rgb. Myslisz ze jak kazesz Samsungowi za 500 zl wyswietlic ProPhoto to on wyswietli cos innego niz ledwo ledwo srgb?

No tak ... ale dla czego jeśli ktoś ma lepszy monitor to musi oglądać byle co "bo tak ma 99,9% użyszkodników"? Po co chcesz zawsze równać w dół zamiast w górę? To tak jak by powiedzieć:"Po co komu lustrzanka skoro 99,9% użytkowników ma "mydelniczki"? Poza tym na najbardziej dziadowskim TN te zdjęcia powinny wyświetlić się prawidłowo na dobrej przeglądarce (najnowszy firefox ma domyślnie aktywne profilowanie jeśli się nie mylę).

me_how  Dołączył: 06 Lis 2010
Wokalistka Blue Cafe o dwie klasy piękniejsza od uczestniczek MP. Kto się ze mną zgadza? :-D

Tyle ze cala dyskusja sprowadza sie do tego, ze zdjecia zeby byly wlasciwie ogladane musza byc przekonwertowane do sRGB ..... i wyswietlone jako sRGB nie wazne czy zrobi to autor czy przegladarka. tak czy inaczej poprawne kolory na monitorze ktory jest urzadzeniem z zakresem barw sRGB musza byc podane jako sRGB a nie adobe RGB. Adobe RGB i inne supef hiper zakresy tonalne wypadaloby podawac dla maszyn drukarskich i innych wyswietlaczy obslugujacych ten zakres barw, Monitor na stole Kowalskiego jest urzadzeniem sRGB i Firefox musi okroic autorskie A_RGB zeby wyswietlic Kowalskiemu ladny kolor skory. Przed uzytkownikami majacymi na biurkach urzadzenia wyswietlajace aRGB chyle czola i zazdraszczam )

Pinus_ napisał/a:
Tyle ze cala dyskusja sprowadza sie do tego, ze zdjecia zeby byly wlasciwie ogladane musza byc przekonwertowane do sRGB
Tu już błąd. Aby zdjęcia były prawidłowo wyświetlone muszą być przekonwertowane do przestrzeni monitora ... a popularny wąskogamutowy monitor wcale nie pokrywa się tak ładnie z sRGB ... czasem nawet bardzo wyraźnie się z nim rozmija.

A co do monitorów szerokogamutowych ... jest tego trochę i to nawet w budżetówce.

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
No dobra - pogadaliście sobie, a teraz poproszę coś "po ludzku" :-)
Zapewne zieloni przerzucą zaraz tę rozmowę do własciwego wątku, ale nie przeszkadza to zapytać:
Czy "jedynie słuszna" przeglądarka, czyli IE 8 :-) poprawnie obsługuje te przestrzenie, o których piszecie?
I inna sprawa: mamy na forum wątki, w których dokładnie, łopatologicznie rozpisano co z czym się je? Bo widząc kolosalną różnicę, jaką Pinus_ pokazał w pliku porównawczym postanowiłem KONIECZNIE zapoznać się bliżej z tematem i poustawiać programy jak należy.

Pinus_ napisał/a:
Monitor na stole Kowalskiego jest urzadzeniem sRGB
... nie jest ... można wręcz powiedzieć że trafienie u Kowalskiego monitora sRGB (równo sRGB) jest tak prawdopodobne jak wygrana szóstki w totka.

Skocz do: