opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Cytat
Słyszałem, że ostatnio kupili Porsche.

a nie na odwrót :?: ;-)
Porsche jest właścicielem VAG ;-)

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
opiszon napisał/a:
Porsche jest właścicielem VAG

A VAG jest właścicielem Porsche... połapiesz się w tym myślisz?
I tak niedługo wszyscy będziemy jeżdzić czymś z logiem TATA ;-) ....

PiotrR napisał/a:
a jaki nieduży samochód jest dobry dla faceta

A to zależy jak facet ma dużego... portfela ;-) ...
Crow napisał/a:
Wszyscy wokoło doradzają mi zakup czegoś z koncernu VW.

Lubisz ich jeszcze? :-P

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
PiotrR napisał/a:
Pentagram, a jaki nieduży samochód jest dobry dla faceta właściwie? Nie licząc sportowych aut za grubą kasę.
Sportowe auto za grubą kasę. ;-)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Arti napisał/a:
A to zależy jak facet ma dużego... portfela
A, bo widzisz, to wszystko przez to, że jesteśmy odpowiedzialni i myślimy o rodzinie. I jak kupujemy samochód dla siebie, to nie kierujemy się egoizmem, nie myślimy o tym, żeby się łatwo parkowało w mieście na ten przykład, tylko o tym, że trzeba będzie wozić tę rodzinę, więc dbamy o to, żeby było dużo miejsca na tylnej kanapie. I duży bagażnik na bagaże rodziny. I mocny silnik, żeby to wszystko uciągnąć. A potem ludzie mówią, że sobie coś rekompensujemy, czy jakoś tak...

PiotrR, bardzo dobrze to ująłeś. :evilsmile:

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
A ja sobie tak siedzę i jak to zwykle bywa gdy nie mam pieniędzy, przeglądam oferty sprzedaży samochodów ;-) I np. taka Alfa 156 wygląda bardzo interesująco nawet z silniczkiem 1,6 (120 KM). Ech...

Enzo, znajoma ma taką do sprzedania. Czarna, 120 tys. km

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Ja dojrzewam, żeby sobie nieduże auto dla siebie kupić. Saaba 9.3.

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
matb, w sam raz do jeżdżenia do sklepu.
Po filmy.

szpajchel, sklep z filmami to mam 423m od domu. Piechotą chodzę ;-)

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
matb napisał/a:
Piechotą chodzę ;-)

I chyba z tym patykiem na kółku, z którym drogówka mierzy miejsca wypadków, sądząc po dokładności :-P

thrackan, z GPSem się raz przeszedłem :-P

Apazar  Dołączył: 10 Gru 2008
Arti napisał/a:
I tak niedługo wszyscy będziemy jeżdzić czymś z logiem TATA

Albo z logiem Geely ;-)

matb napisał/a:
z GPSem się raz przeszedłem
żeby się nie zgubić :evilsmile:

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
matb napisał/a:
thrackan, z GPSem się raz przeszedłem :-P

Giepeesy nie mają takiej dokładności pomiaru, a nie podałeś zakresu błędu :evilsmile: :-P

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
samochod jest tylko tak sprawny jak bardzo profi jest serwis do ktorego trafia
Ja cytrynki moge polecic...Pomijajac może C5 w wersji pierwszej (nawet "moj" mechanik powiedział "lepiej pan zostań przy xantii bo c5 v1 jest ...................."

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
matb, dziś nowe drzwi wstawiali takie brzydkie plastikowe. Ciut drogo mnie tylko ta rolka Ektara wyszła :/ Ale co tam w końcu zabiorę się za testowanie.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
plwk napisał/a:
Całe bebechy są wspólne z innymi autami z koncernu i jest tylko kwestia różnej kompletacji i jakości montażu.
psotnik-składacz: <ooo...a co to na taśmie teraz lezie? uj, Skoda? a, to tutaj nie dokręcimy tej śrubeczki....a tej nie damy wcale!>

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Crow, Co to za pojęcie "damskie auto" w ogóle ? Teraz "dziewczynki" jeżdżą takimi brykami, że nawet Pentagram przy tym ma malucha :mrgreen: Paręnaście lat jeżdżę "damskimi" autami, bo najpierw Peugeotem 205, a teraz 206 i sobie chwalę. No, ale ja nie muszę sobie niczego wymiarami auta rekompensować . :evilsmile:
A co do elektryki w francuzach to taka sama prawda, jak i niezawodność VW. Nie zdarzyło mi się zdefektować na elektrykę, a ciągane na sznurku Golfy nieraz widziałem. :-P Każde auto nieserwisowane i olewane przez uzytkownika się psuje znacznie częściej- w końcu to jest tylko skomplikowane urządzenie o określonej trwałości (podobnie jak aparaty fotograficzne)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
perl, Skoda montuje sama dla siebie i prędzej bym się obawiał o jakieś Polo montowane gdzieś w Europie.

Skocz do: