Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
  Depresja fotograficzna
Kurde mam depresje fotograficzną. łaziłem sobie wczoraj i nie potrafię przenieść to co widze na materiał. Wizja jaką mam kompletnie jest do dupy kiedy patrze na matówkę, choć własnymi oczami jest ok.

W efekcie zrobiłem z 12 klatek na Ektarze i ze 2 cyfrą :) z czego nie chciało mi sie po cyfrę sięgać nie mówiąc o mianie obiektywów. Normalnie kurcze mam wrażenie ze nie da się tego co widzę wrzucić w kadry.

heh w sumie to zastanawiając się nawet ulubione zajęcie, latanie z 1 ogniskową jakoś mi tak nie pasuje..

WTF.

Ktoś miał takie problemy ze wizualizacje stawały się nie do realizacji aparatem. Bo kurka chyba nie tracę zmysłów. :-) :mrgreen: ;-)

El_Filippo  Dołączył: 04 Paź 2008
Ja tak mam często . . . nie przejmuj się :)

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
Thadeus napisał/a:
Ktoś miał takie problemy ze wizualizacje stawały się nie do realizacji aparatem. Bo kurka chyba nie tracę zmysłów
Tak. Jak widziałem piękną kobietę, wyobrażałem ją sobie bez ubrania, a wiedziałem, że nie da namówić się na akty 8-)
A tak na serio to chyba normalna faza rozwoju... Im bardziej się rozwijasz fotograficznie tym mniej Ci się podobają Twoje zdjęcia, które 5 lat temu uznał byś za b. dobre. To motywuje Cię do dalszej pracy nad tym materiałem. Podświadomość tez pracuje i z czasem nagle, niby nie wiadomo skąd zdjęcia zaczynają wychodzić ;-)

A więc teraz luuuuuuuuuuuz i duże :-B :-)

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
mcgyver, ee to to ja przerabiałem już daaaaawno.

Wczorajszy problem to to ze kadr który widziałem oczami i widziałem go doskonale, na matówce wyglądał nijako, spoglądam normalnie, pasuje idealnie, zerkam w wizjer nie pasuje :)

Cos co bardzo mi pasowało - z dokładnie tego samego punktu widzenia wyglada nijako w wizjerze :). Chyba muszę odpocząć :)

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
Wypaliłeś się, tudzież muzy Ci brak :D
A poważniej to pewnie nadchodząca zima wpływa już na Twój nastrój, mnie też ciężko się pozbierać i zrobić coś konstruktywnego.

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
Thadeus, Polecam Ci odłożyć aparat na półkę gdzieś schować, zapomnieć zająć się czymś innym. Trzeba mieć wiele hobby jak będziesz katował aparat 24/7 szybko się wypalisz.

[ Dodano: 2009-11-01, 20:50 ]
Szumak, wyprzedziłeś mnie, ;) Skoro nie pasuje Ci kadr Czas sięgnąć po nowe szkło ;).

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Thadeus, rozwiązaniem może być Bessa L.

fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
Cytat
Thadeus, rozwiązaniem może być Bessa L.

rozwiazaniem bedzie parę :-B :-B :-B ;-)

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Thadeus napisał/a:
Ktoś miał takie problemy ze wizualizacje stawały się nie do realizacji aparatem. Bo kurka chyba nie tracę zmysłów.

Mnie się jeszcze ani razu nie udało wizualizacji utrwalić aparatem :mrgreen:

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
TomaSzSz, nie pisz takich rzeczy jak 24/7 bo później się człowiek zastanawiaj jak może istnieć tak szerokie i ciemne szkło ;-)

Ja sobie z tym radze na dwa sposoby, raz to tak jak pisał TomaSzSz, czyli nie męczę aparatu, a dwa to system 100/10/1 czyli robię 10 filmów, jeden wywołuje, a z 10 wywołanych jeden losuje do skanowania, czyli ładnych kilka jeszcze czeka na swoją kolej :-B

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Doktor_Vincent napisał/a:
człowiek zastanawiaj jak może istnieć tak szerokie i ciemne szkło
http://www.pentaxforums.c...duct=255&cat=19

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Jarek Dabrowski, ale ten "fish" to chyba nie miał pierścienia ostrości ;-)

o właśnie sobie doczytałem że nie ma

bo tak na zdrowy rozsądek, to wystarczy że na hiperfokalną jest ten obiektyw ustawiony :-)

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
11/18 ... przez 5 minut zastanawiałem się które to ogniskowa :-D

Crow  Dołączył: 08 Paź 2008
Jarek Dabrowski napisał/a:
Doktor_Vincent napisał/a:
człowiek zastanawiaj jak może istnieć tak szerokie i ciemne szkło
http://www.pentaxforums.c...duct=255&cat=19

Ooo! Kolejny kotlet do kompletu :-P

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
ja mam "to" tylko i wyłącznie wtedy jak widzę dobre fotki w necie , a że oglądam tylko i wyłącznie takie zdjęcia to taki stan mnie nigdy nie opuszcza :D

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Jasiek Matacz napisał/a:
ak dziś zobaczyłem je nie w dodatku a w "gazecie matce" na całe województwo

poka, poka!

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
mcgyver napisał/a:
Jak widziałem piękną kobietę, wyobrażałem ją sobie bez ubrania, a wiedziałem, że nie da namówić się na akty
Może problem tkwił w tym, że chciałeś ją namówić na akty, a nie na coś bardziej racjonalnego np. sex. :evilsmile:

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Nie pamiętam który to był fotograf, ale sytuacja była taka:
- zaczął namawiać jedną prostytutkę na foto-akty, a tamta odparła oburzona: "pozować nago do zdjęć? za kogo mnie Pan uważa?!"
;-)

Skocz do: