Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Album prezentowy - jaki wybrać?
Witojcie,
Mam dość nietypową sytuację - jestem tak zarobiony, że od 2 lat mama nie może się mnie doprosić o podanie, co chciałbym na urodziny. No i zrobiła mi się kumulacja - 2 lata zaległe plus dochodzi pewnie i coś pod choinkę.

Sprzęt - tu mam już chyba komplet, co bym chciał (a wręcz będę się wyprzedawał pomału, bo za dużo). Ciemni mi mama nie wyposaży, jak bym chciał. No i wpadłem na to, że mógłbym sobie zażyczyć jakieś albumy.

No i tu mam dylemat - co wziąć, może coś poradzicie, bo nie mam bladego pojęcia, co jest na rynku! Myślałem o HCB albo o Kerteszu, ale sam nie wiem, może jeszcze coś ktoś poleci?
Coś bombastycznego.. Powiedzmy, że koszt z racji kumulacji mógłby być nawet droższy.. :-)
Może być wysyłkowo, i tak żona będzie pośredniczyła/pomagała mamie w transakcji.

Help..

takseo  Dołączył: 25 Wrz 2008
"The Americans" Franka, , "Family ALbums" Arbus, "The Devil's Playground" Goldin, to moja trójka, na którą ostatnio choruję.

Dzięki! Goldin nie lubię, Americans czeka na mnie do odbioru w Wawie, zatem pozostaje D. Arbus - w sumie OK, lubię DA.. :-)

[ Dodano: 2009-11-08, 13:53 ]
Qrde, myślałem, że zaraz dostanę tu z 20 propozycji, a tu wszyscy gdzieś pouciekali na rosół niedzielny.. ;-)

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
ja bym sobie kupił porządnego Arakiego, ale jak nie lubisz Goldin to pewnie Araki też średnio.. ?

niestety, masz rację, Araki jest u mnie póki co w kategorii Goldin - czyli muszę się czegoś napić przed oglądaniem.. ;-)

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
no i oczywiście - Eugene Smith i jego Pittsburg, ciekawe też mega Vietnam Inc. Griffitha

[ Dodano: 2009-11-08, 14:16 ]
o! przypomniałem sobie:

http://lensculture.com/bookreview.html

masz tu więcej niż mógłbyś zapragnąć, wraz ze zdjęciami jak i recenzją ;-)

[ Dodano: 2009-11-08, 14:16 ]
a poza tym - jak tam tłumaczenie? :-P :-P

guerilla napisał/a:
Eugene Smith i jego Pittsburg,

mam.. :-)

guerilla napisał/a:
a poza tym - jak tam tłumaczenie?

właśnie się robi od 5 minut, przypomniałeś mi postem o tym..

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Kosmo, "The New Erotic Photography" !

Skocz do: