guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Podsumowując - na odrzańskiej pracują cwaniaki i złodzieje :evilsmile:
I nie ma co do tego wątpliwości.. a jesli chodzi o jakość laba który jest przed schodkami do nich - broń was boże żeby tam coś zanosić. Tragedia.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
guerilla napisał/a:
Tragedia.
Zwłaszcza cenowa. Wywołanie slajdów coś około 19 złotych. Zdzierstwo normalnie. Skany 3000x2000 px traktują jako usługę profesjonalną, podczas gdy w Agfie robią to taniej i bez łaski.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Heh, czyli z tego wynika, że nie ma sklepu ze sprzętem do P we Wrocławiu? To gdzie ja mogę przetestować np. szkło przed kupnem?

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Raven napisał/a:
To gdzie ja mogę przetestować np. szkło przed kupnem?

na Odrzańskiej właśnie... :-)

Tak, tylko jak będą mieli cenę z kosmosu to przecież i tak nie kupię :evil:
Chodzi mi o inny sklep z możliwością sprawdzenia.

Raven napisał/a:
Tak, tylko jak będą mieli cenę z kosmosu to przecież i tak nie kupię

SQ6GIT napisał/a:
Ja traktuję ich jak Miejską Macalnię - mają wszystko, co mi potrzebne, więc podpinam szkło do aparatu, testuję, oddaję i kupuję gdzie indziej. Obojętnie gdzie, bo i tak będzie znacznie taniej.

Potestuj, kup nowy taniej w sieci. :-)

Tak, tylko z tego co czytam, to często jako gratis do tego szkła dodają FF/BF.

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Raven, masz jeszcze sklep z allegro IMPRA.. poszukaj takiego uzytkownika na allegro, jesli ma coś co cię interesuje mozesz pojechac do ich siedziby i przetestować przed zakupem
Znalazłem też ich stronę internetową spory wybór ;)
FOTOAKCES
Pozdrawiam
Grzesiek

racja, tutaj też drugi link do nich: http://foto-raj.com.pl/

kiedyś kupiłem u nich torbę Lowepro Slingshot AW 200 w bardzo dobrej cenie

anonimus  Dołączył: 02 Sie 2007
Jako że komis na jedności już nie działa to gdzie się teraz ten ruch w sprzęcie kumuluje? Giełda na dworcu głównym jakoś nie urosła. Komis techniczny w pobliżu miewa puszki i szklarnie ale przez jakieś 2 lata nie widziałem Pentaxa z M42 to jak były 2 jupitery to zaraz poszły. Coś tam obecnie mają na stanie, ale to inne systemy więc nie pamiętam co to i jeszcze kilka filtrów.
Byłem jeszcze na szrotowej części giełdy na Dworcu Świebodzkim i tam heliosów z zenitami spora ilość, ale jak ktoś lub chorować grzyba proszę bardzo....

Odrzańska to ma taką reklamę że zawsze znajdzie chętnego kto tam kupi.... Pamiętam jak długo stał tam Walimex 650-1300 jakoś za 1400? nie pamiętam już... pewnie chętny na niego się znalazł bo nie ma, nie każdemu się chce sprawdzać co gdzie ile kosztuje. Jeszcze mają takie położenie że tabuny co ściągają pod rynek będą napędzać ruch w interesie....może nie koniecznie w sprzęcie, ale osprzęt typu filtry, klisza, pamięć, czy baterie to będą szły...
Jakieś są inne miejsca gdzie coś można trafić? komisy czy choć lombardy....
Z giełd staroci to wiem że świdnicka to jest z 2-3 wystawców co mają obiektywy inne niż heliosy, ale oni pewnie objeżdżają wszystkie giełdy w okolicy.

anonimus napisał/a:
Jako że komis na jedności już nie działa to gdzie się teraz ten ruch w sprzęcie kumuluje?

alledrogo.pl?

Kosmo napisał/a:

alledrogo.pl?

Tego słowa myślałem że nie znajdę w odpowiedzi.....że może jest gdzieś coś jeszcze.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
anonimus, a czegoś konkretnego szukasz? We Wrocławiu jest pewien "prywatny dostawca Pentaxów", co miewa różne ciekawe rzeczy w dobrych cenach. Kilka znanych mi u osób się u niego dość regularnie zaopatruje. Ja też :-D

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Wystawia sprzęt na giełdzie forumowej i Allegro też. ;-) Również go polecam.

mian  Dołączył: 07 Lut 2008
Podpisuję się pod kolegami :-)

anonimus napisał/a:
Tego słowa myślałem że nie znajdę w odpowiedzi

no, ale taka jest teraz rzeczywistość.. nie opłaca się mieć lokalnego komisu - zasięg mały, koszty duże, targowisko internetowe to już norma dla takich staroci..

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
a w dodatku w ameryce wszystko 2x tańsze ;-)

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
guerilla napisał/a:
wszystko 2x tańsze
Nie wszystko. Praca droższa.

Po prostu lubię mieć wybór.... przynajmniej świadomość że go mam. Mogę zobaczyć pomacać na miejscu i przestrzelić. Nie lubię brać allegrowego kota w worku zdawać się na opis sprzedawcy. O ile jak się bierze coś renomowanego i drogiego od kogoś kto ma już reputacje to pewnie jedyne o co można się obawiać to o swój portfel. Natomiast jest wiele starszych szkieł co są pewnie też dobre, ale ja tego nie wiem a nie chce się przekonywać na sobie...po prostu coś musi się mi spodobać i tyle. Nawet takie M42 bywają ciekawe, mam nawet swój patent jak sprawdzać ich jakość znacznie lepiej niż na wizjerze, czy podglądzie na ekrenie.
Można wiedzieć na PW o jaką prywatę chodzi?

Skocz do: