K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
opiszon napisał/a:
dajcie spokój, przecież chłopak po prostu reklamuje gdzie może swój program
o, np tu
http://www.swiatobrazu.pl...,360#komentarze
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
izbkp napisał/a:Pebal, Po prostu użyj funkcji PS o których napisałeś i bez używania maski (ani niczego innego do selektywnego zaznaczania) doprowadź obrazek do takiego samego stanu w jakim jest to co uzyskałeś w sns-hdr.
Pebal napisał/a:Nie reklamuje produktu a zbieram opinie na jego temat (dostępny program jest freeware).
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Iza napisał/a:Pebal, wydaje mi się, że ta zabawa nie jest najodpowiedniejsza do celów, jakie przedstawiasz. Tu nie chodzi o to, żeby w jakikolwiek sposób obrobić jak najlepiej zdjęcie, tylko zrobić to w ramach pewnych ograniczeń. To jest z założenia zabawa służąca nauce obróbki, a wspomniane ograniczenia pomagają zachować równe szanse dla każdego uczestnika.
plwk napisał/a:Pebal napisał/a:Nie reklamuje produktu a zbieram opinie na jego temat (dostępny program jest freeware).
Chcesz zebrać opinie to załóż wątek temu poświęcony.
mygosia napisał/a:Pebal napisał/a:Czyż w oknie "Shadows/Highlights" w PS, nie ma takiej opcji?
Jest rowniez winieta - i co? Uwazasz, ze to operacja na calym obrazku?
CytatZdaję sobie sprawę, że np. funkcje typu "shadows/highlights" z założenia działają na części pliku, ale to nie my decydujemy o tym, tzn. nie zaznaczamy tego ręcznie.
Serioza
K200D
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:Jak dla mnie Pebal nie jest autorem tego softu - tylko bardzo zauroczonym nim userem, czy tak? ;)
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
izbkp napisał/a:rbucz, IMO tu chodzi chyba o to czy Raw Challange jest formą konkursu wywoływania zdjęć czy konkursem grafiki komputerowej... rozumianym jako umiejętność obsługi oprogramowania , które wszystko robi automatycznie ;)
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
Jarek Dabrowski napisał/a:Jeśli mógłbym coś wtrącić, to można używać jakichkolwiek funkcji, wbudowanych w jakiekolwiek programy, pod warunkiem, że:
- nie robią one HDR,
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
Markus napisał/a:Skoro coś można zrobić lekko i bez wysiłku to po co się męczyć ?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Markus napisał/a:Skoro coś można zrobić lekko i bez wysiłku to po co się męczyć ?
Po to http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=20597#20597
izbkp napisał/a:Może trzeba udostępnić mp3 na którym wynajęty głos znanego aktora będzie odczytywał tę informację? ;) W końcu nie można nikogo zmuszać do czytania? ;P
może i tak, lecz generalnie nie lubię softu który muli kompa i efekty można zobaczyć jedynie na pliku wynikowym - per saldo nie mamy wpływu na obróbkę, jak to ma miejsce na przykład w PS przy łączeniu forsowanych ekspozycji (taki HDRlike)rbucz napisał/a:Przykład softu Pebala jest b. ciekawy i jak najbardziej na miejscu.
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
JackDeJack napisał/a:może i tak, lecz generalnie nie lubię softu który muli kompa i efekty można zobaczyć jedynie na pliku wynikowym - per saldo nie mamy wpływu na obróbkę, jak to ma miejsce na przykład w PS przy łączeniu forsowanych ekspozycji (taki HDRlike)rbucz napisał/a:Przykład softu Pebala jest b. ciekawy i jak najbardziej na miejscu.