j+  Dołączył: 01 Sty 2008
huh napisał/a:
antyglobaliści
adriano210 napisał/a:
,,antyglobaliści''

huh napisał/a:
ekolodzy
adriano210 napisał/a:
pseudo ekolodzy

Zabawa w znajdź różnicę.
Serio huh, jest masa ludzi, którzy potrzebują się wstrzelić w jakąś większą grupę społeczną. I to oni właśnie są pseudo lub występują w cudzysłowach.
*puf*

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
jak zwykle w wątku zaczyna się dyskusja - moja racja jest mojsza itp.

a podobno temat topicu jest Fotoreporterka - co i jak? a nie odkadnij definciję kto jest anarchem czy skinem czy eko czy cokolwiek

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
adriano210 napisał/a:
to zwykli huligani
ch ?

I kolejny ktory generalizuje. Po co to robic?

To w takim razie dla mnie w takim stroju jak na avatarze jesteś mordercą, bo tacy sami żołnierze jak Ty mordowali i nadal mordują niewinnych ludzi (cywilów) między innymi w Iraku, Afganistanie, Czeczenii, Palestynie, Somalii, Wietnamie.

Podoba Ci się takie upraszczanie?

huh  Dołączył: 03 Wrz 2009
dlugas1982 napisał/a:
jak zwykle w wątku zaczyna się dyskusja - moja racja jest mojsza itp.

a podobno temat topicu jest Fotoreporterka - co i jak? a nie odkadnij definciję kto jest anarchem czy skinem czy eko czy cokolwiek

kiedyś byłem aktywny straight edge, i to ta grupa była zawsze najaktywniejsza społecznie,
nie bronię wszystkich ale nie wszyscy to pozerzy, a skrajnej prawicy w moro czy w garniturze mówię stanowcze nie, zaden argument, czy tez zasada forumowej poprawnosci politycznej mnie nie przekona, to do skrajnej prawicy dołącza najwięcej przypadkowych ludzi, bo są najbardziej popularni, każdy wie kto to skinhead.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
huh napisał/a:
każdy wie kto to skinhead.
Ja wiem. Ale nie każdy wie. Więc tą wiedzą podzielę, bardzo chętnie zwłaszcza z Tobą.
Skinheadzi wywodzą się z Jamajki. Pierwsi skinheadzi byli czarni.
Cała idea ruchu została w większości zaczerpnięta od ludzi związanych z ruchem reggae oraz od modsów. W dużym uproszczeniu.

Dziwne, że reklamujesz się jako "były"
huh napisał/a:
aktywny straight edge
czyli ktoś kto jednak siedział kiedyś w temacie subkultur, a nie wiesz o takich prostych rzeczach, że skinheadzi z ruchem narodowosocjalistycznym ani narodowo radykalnym nie mają nic wspólnego.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
perl napisał/a:
, że skinheadzi z ruchem narodowosocjalistycznym ani narodowo radykalnym nie mają nic wspólnego.

zapomiałeś tylko dodać że chodzi ci o "pierwotnych" skinów z lat 60'tych i ich naśladowników z lat późniejszych (środowiska związane m.in. z muzyką Ska)

zdecydowana większość skinheadów obecnych w naszych okolicach, to jednak ruchy narodowosocjalistyczne i narodowo radykalne

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
Tytułem uzupełnienia: narodowysocjalizm nigdy nie był i nie jest ruchem prawicowym.

Ale wróćmy do fotografii, bo polityka to nie temat forum.

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
perl napisał/a:
adriano210 napisał/a:
to zwykli huligani
ch ?

I kolejny ktory generalizuje. Po co to robic?

To w takim razie dla mnie w takim stroju jak na avatarze jesteś mordercą, bo tacy sami żołnierze jak Ty mordowali i nadal mordują niewinnych ludzi (cywilów) między innymi w Iraku, Afganistanie, Czeczenii, Palestynie, Somalii, Wietnamie.

Podoba Ci się takie upraszczanie?

life is life
nie ma niewinnych jestem pewny że też masz coś na sumieniu :) hehe

huh  Dołączył: 03 Wrz 2009
perl napisał/a:
huh napisał/a:
każdy wie kto to skinhead.
Ja wiem. Ale nie każdy wie. Więc tą wiedzą podzielę, bardzo chętnie zwłaszcza z Tobą.
Skinheadzi wywodzą się z Jamajki. Pierwsi skinheadzi byli czarni.
Cała idea ruchu została w większości zaczerpnięta od ludzi związanych z ruchem reggae oraz od modsów. W dużym uproszczeniu.

Dziwne, że reklamujesz się jako "były"
huh napisał/a:
aktywny straight edge
czyli ktoś kto jednak siedział kiedyś w temacie subkultur, a nie wiesz o takich prostych rzeczach, że skinheadzi z ruchem narodowosocjalistycznym ani narodowo radykalnym nie mają nic wspólnego.

wiem o czym mówisz, i sam nie raz uswiadamiałem,
ale zwyczajowo w Polsce, skinhead to taki łysy we fleku
który nie lubi "przyjezdnych" ;)

w teorii skrajna prawica ma z nimi trochę wspólnego
w praktyce się "mieszają"

można powiedzieć jestem dalej straight edge, ale nie rozdaję ulotek,
nie robię naszywek, nie piszę tekstów piosenek itd.

Fakt, zdjęcia w tym wątku wyjątkowo dobre a pogawędka zeszła na politykę,
inna sprawa że fotoreporterka i polityka się nie wykluczają ;)

no i rozpętałem tym swoim SKINHEADEM kolejną fazę dysputy :mrgreen:

nieźle

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
perl napisał/a:
Nie jestem skrajnym prawicowcem, nie chce naruszac regulaminu forum, ale co mają wspolnego kolesie z ONR albo "w glanach z szalikami na twarzach" z faszyzmem? :?: :roll:
Za mało GW czytasz, przecież tam wyraźnie było napisane:
gw napisał/a:
Wcześniej podczas przemówienia na pl. Zamkowym organizatorzy demonstracji ONR zapewniali, że w ich szeregach nie ma neofaszystów czy neonazistów, ale podczas marszu skandowali m.in.: "Precz z brukselską okupacją", "Precz z żydowskim szowinizmem" i "Wolność słowa dla nacjonalistów.

perl napisał/a:
"pokojowe hasła antyfaszystowskie" - hit! A coż to takiego :shock: :shock:
Pewnie coś takiego Zresztą po tym jak zobaczyłem pokojową pokojową manifestację popierającą wojnę to już mnie nic nie zdziwi.

Andre53  Dołączył: 31 Lip 2009
Widziałem tych "demonstrantów" jak wchodzili w Nowy Świat, zrobiłem parę zdjęć, ale pogoda nie sprzyjała zanadto, ponadto szybko mnie minęli, tak że sorry za jakość.

:oops:

motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
mam prosbe do kolorowych zeby troche uprzatneli ten watek, bo widac ze niektorym podnosi cisnienie, a forum takich tematow nie mialo poruszac...
moze pogadajmy o zdjeciach...

a i zeby bylo na temat :-> : reportaz o stoczniowcach- mocny...

fajni chłopcy i ładnie ostrzyżeni :D, fajne te 2 ostatnie fotki

Ex3  Dołączył: 27 Sie 2009
Ja tam u nich byłem później i strzelałem 50mm do nich z dosyć bliska i nikt nie odważył się pokazać twarzy. Zimno aż tak bardzo nie było żeby zakrywać całą twarz szalikiem :D

boją się :mrgreen:

logo pentaxa ich onieśmieliło :D:D:D

Skocz do: