darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
TomaSzSz, "studencki" czyli trzeba było się nauczyć to nawet malowanie fajne...

Nie no moim zdaniem kartka mogła by być lepsza :-P

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
darkduch, podkreślam, że nie studiuje malarstwa :-P a d o ekonomi trudni stosować inny zeszyt niż w kratkę ;-) .

kapsel  Dołączył: 13 Lis 2008
publikowanie komiksów/malunków z zeszytu w kratke powinno być karane czymś bardzo bolesnym.jak dla mnie to trochę brak szacunku dla odbiorcy.
ale obraz na innym podłożu pewnie by mi się spodobał.

kapsel, popatrz na to z tej perspektywy ze większość osób malujących, rysujących dla przyjemności robi to w zeszytach, osoby zaczynające coś na poważnie przechodzą na "lepszy" sprzęt tzn. coś innego. Z mojej perspektywy, chcę nauczyć, się rysować, malować w zeszycie, nie zamierzając uczyć się rysunku na sztaludze, gdyż po pierwsze nie stać mnie na to, po drugie, na sztalugę przyjdzie pora, gdy poziom odbije się leciutko od zera. ;-)

alekw  Dołączył: 27 Wrz 2007
TomaSzSz napisał/a:
wrzucam :-D Tylko się nie nastawiajcie na jakieś dzieło sztuki xD ... :evilsmile: :-P .

Zły wykładowca, a za nim chaos (z punktu widzenia studenta) wiedzy :)

[ Dodano: 2009-11-20, 21:24 ]
alkos napisał/a:
W kontekscie malarstwa naiwnego (ale nie obraz sie! patrz np. tu: http://malarstwo.awardspa...niczekf56c.html ), to ma zadziora moim zdaniem :-)

W tym kontekscie, to lubie malarzy grupy janowskiej z tym ich okultyzmem:

(T. Ociepka)

Nikogo nie obrażając, Czy wam też się wydaje, że namalowałem Propagandowy portret żyda z czasów III Rzeszy ? bo dziś gdy się tak przyjrzałem odniosłem takie wrażenie..

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
alekw napisał/a:
j z tym ich okultyzmem:

Przepraszambardzo, ale co ten pan trzyma w reku?
A moze to pani...? :roll:

mygosia, jak dla mnie to jakiś rodzaj różdżki ;-) .

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
Freud?

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Cytat
Freud?

Na innych portretach był mniej owłosiony. I chyba nie rudy.

To tu jeszcze moje pytanie, na czym, i czym tworzyć obrazy tzn. Malować ? ;-)

dżejpi  Dołączył: 04 Paź 2007
TomaSzSz napisał/a:
na czym, i czym tworzyć obrazy

tu wybór ogromny.
Na czym - papier (szeroko rozumiany - karton, bristol, kalka, fotograficzny, itp), tkaniny, drewno, szkło, metale, ściany jaskiń, skóra, woda, inne ciecze itd i tp.
Czym - tu od zwęglonego drewna poprzez ołówki, kredki, flamastry/pisaki, akwarele, farby wszelkiej maści, wywoływacz, utrwalacz, roślinne środki barwiące, palcem, itp. ... aż do graficznych/rysunkowych programów komputerowych włącznie.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
dżejpi napisał/a:
Na czym - (...)woda, inne ciecze itd i tp.

:shock:
A jak z trwałością archiwalną pracy? ;-)

Dobra, mam na myśli coś lepszego od papieru w zeszycie , tanszego jak sztaluga, formatu a3 lub większy ;-) .

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
chcesz to namalować na scianie ministerstwa (braku) kultury :D:D:D

quasi  Dołączył: 08 Kwi 2008
TomaSzSz, maluj, rozwijaj się oraz czerp radość z własnej twórczości :-B

maser  Dołączył: 15 Lut 2009
I nikt Ci nie powie że widzi szumy w ciemnych partiach obrazu!
Kiedyś było tak że najpierw sieęprzejawiało cechy dobrego malarza, a potem jak technika szła do przodu i wędrowało się ku fotografii.
Może teraz jest inaczej, nie wiem, nie znam się.

uważam, że chcąc, będą artystą fotografikiem, należy spróbować innych form sztuki np. malarstwo, ( swoją drogą książkę też piszę .. ;-P ) By człowiek Szybko się nie wypalił powinien mieć wiele zainteresowań, a im więcej form sztuki opanuje tym lepiej jest wstanie je przekazać innym.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Co jest do wszystkiego, to jest do niczego. :P
W szkole malujemy na brystolu temperami. Jak tworzysz z wyobraźni to zamiast sztalugi wystarczy jakaś podkładka. Jak chcesz zachować swoje obrazy dla potomności, to trzeba na papier (na płótno tym bardziej) nałożyć jakiś podkład a na koniec zaimpregnować chyba.

myhymm :-) ;-)

Skocz do: