pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
na deviantart dzisiaj rozsyłali tę informacje , osobiście nie zagłębiałem się w szczegóły tej sprawy( byc może media przebawiają afere) , ja nie będę oceniał tutaj zachowania jakiej kolwiek firmy, ale czasami dobrze jest przemyśleć marketingowe prefenencje ( choć czasami niema się wyboru ) . W czasach drugiej wojny światowej masa firm anglojęzycznych współpracowała z 3 rzeszą bo takie były realia i pytaniem jest czy należy je za to negatywnie oceniać ?, ( już widzę te komentarze że to tylko zwierzęta :/ ), wtedy to był standard i traktowano to jako normalną codziennośc . Przyznam też że na obecną chwilę moim docelowym systemem jest nikon i jego falgowy "amatorski" produkt d700, i raczej nic narazie tego nie jest w stanie zmienić.

PS "Jesteśmy dumni z Nikona?", my nie możemy być z dwóch powodów , pietrwszy to taki że nikon to jakpońska firma , a drugi to że to forum jest pentaxa . Źle został zatytuowany wątek :/

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
pikolo napisał/a:
PS "Jesteśmy dumni z Nikona?", my nie możemy być z dwóch powodów , pietrwszy to taki że nikon to jakpońska firma , a drugi to że to forum jest pentaxa .

Że co - że to nie polska firma? Pentax też jest japoński - i chyba dlatego trzyma jeszcze wysoką jakość swoich produktów, w zalewie wszechogarniającej bylejakości.

kapsel  Dołączył: 13 Lis 2008
a hugo boss szył mundury dla SS.
i to, że nikon robi patrzałki do karabinów nie znaczy, że pan Michyo Kariya osobiście ładuje karabiny tym co lubią czasem zastrzelić wilka a potem kąpie się w ich krwi krzycząc "jestem taaki zły"
to po prostu biznes.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Biznes to biznes. A że są pewnie i tacy, co przez te lunetki celują do ludzi, to spalmy Nikona. I Pentaxa. I Zeissa. Canon chyba ich nie robi, w każdym razie w necie nie znalazłem... ;-)

Skocz do: