Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Trochę niskie napięcie Ci wskazuje ładowarka.
Naładowane aku bez obiążenia mają coś ok. 1,4 V.Przynajmniej do takiej wartości ładuje mi BC-900 energizer 2500 mAh.
1,2 V to za słabe napięcie.
Sanyo Eneloop rządzi.
Inne wynalazki jak się okazuje dobre są ale nie do wymagających lustrzanek Pentaxa.

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
MCsubi, ale to raczej nie o to chodzi.

award  Dołączył: 17 Lis 2009
Witam ponownie i serdecznie dziękuję za odpowiedzi :-B
Coś ciekawego jest z tymi Recyko ale może od początku...
Jak pisał SeizeThePicture, aparat musi się polubić z akku... i u mnie jest coś takiego,,, stan poziomu baterii Recyko w K-X pokazuje mniej więcej cały czas połowę <tzn ten pomarańczowy kolorek> Zdjęc nacykałem już na tych recyko ponad 400 i dalej wskazuje połowę naładowania :-P i nie chcą się rozładować :-P

Już poważnie myśle,że coś jest z moją łądowarką :-/

Aha...zastosowałem mały tip i troszkę poprawiłem ten styk i jest okej :-P

Ale tak podsumowując...jestem bardzo zadowolony z K-X'a no oprócz filmów HD bo coś u mnie jest nie teges ale jakoś to przeżyję :cry:

j-z  Dołączył: 23 Sty 2009
tu jest troche na temat ladowarek i akumulatorkow

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic824118.html

Nie wyczerpuje to tematu ale moze byc komus pomocne (polecam od strony 3). Po 1,5 roku intensywnego uzytkowania zajechalem sony 2700 moja glupawa ladowarka GP (tzn K200D informuje ze rozladowane a Metz 48 blyska na nich i blyska). Kupilem teraz sanyo 2700 dla odmiany i sa ok (po drugim ladowaniu ta sama ladowarka GP). Zastanawiam sie jednak, czy nie dokupic na wymiane tych sony. Przez to 1,5 roku byly nie do zdarcia, i to bez ceregieli i szamanskich zabiegow przy ladowaniu i jakiegos specjalnego dbania o nie.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
award, nie wiem czy w menu masz wybór rodzaju baterii, jeśli tak to sprawdź czy zmiana typu coś da.

forget-me-not  Dołączył: 09 Lis 2009

award  Dołączył: 17 Lis 2009
forget-me-not, dzięki za linki! Zwłaszcza za ten blogspot :-B
U mnie było dokładnie to samo z Recyko co u tego gościa :-?
Początkowa myśl...skopany mam aparat i będę odsyłać :lol: Bardzo dobrze,że później zaczął chodzić na tych akumulatorkach od GP :!:
Wczoraj zajechałem do zera te recyko :mrgreen: Zrobiłem ponad 700zdjęc, sporo filmów, testowałem bardzo dużo flesha, przeglądanie zdjęc na tym małym monitorku,jakaś zabawy z tymi fotmi w aparacie i uważam,że działanie na bateriach w K-x jest bardzo dobre :!:
Dziś naładowałem te recyko w ładowarce i jakos po początkowych zabawach nie chce zejść znów poniżej zielonego pola :!:

Skocz do: