Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
campanelli napisał/a:
z podpisem, ze to "gówno" i dostałem bana na 3 dni na digarta
sadzisz że jest się czym chwalić ?

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
No bo słownictwem się nie popisałeś, więc nie dziwi ban.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
campanelli napisał/a:
z podpisem, ze to "gówno" i dostałem bana na 3 dni na digarta. Exxxxxtraaaa:)

Coz... tutaj bys dostal bana na 7 dni, wiec raczej hamuj swoje emocje.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
campanelli, zwróć uwagę w jakiej kategorii jest tamta praca. To nie zdjęcie jest poddane ocenie.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
campanelli napisał/a:
z podpisem, ze to "gówno"

Dziwisz sie? Za takie odzywki bylbym pierwszy zeby wystawic ci ostrzezenie. Internet nie zwalnia z kultury osobistej.

campanelli napisał/a:
Ale nigdy ich nie opublikuje, bo bym się ośmieszył. Zdjęcie byle czego musi być naprawdę dobre, zeby urzekło cie coś wiecej niz sam przedmiot.

Powiedz mi jedno: skąd ta misja, żeby wytykać ludziom jak bardzo są do niczego? Znajdz dobrych i pochwal ich. Duzo mniej roboty.

campanelli  Dołączył: 11 Paź 2009
aa tam, zwykła irytacja. ktoś wystawia zdjęcie na digarcie no to oczekuje mini-recenzji. wystawiłem ją w wersji mini-dosadnej, bo już mnie mdli od takich rzeczy. zresztą nie tylko mnie. napisałem o tym tutaj, no bo dotknęła mnie lekka konsternacja, że patrzą na taki "pikuś" w porównaniu do żywych plagiatów.
alkos, a co myślisz, ze nie chwalę tych dobrych:)? A jest taki wątek gdzieś na forum pt "Wspaniałe prace"? Mogę założyć i podrzucić za parę dni kilka linków, jak już mi bana zniosą;p Ja tam żadnej misji nie mam. a pogadać o tym zawsze można. no wybaczcie że nie znalazłem takich perełek z tymi sepiami, jak wy:P

no a temat ogromnej rozpiętości jakościowej zdjęć w Internecie, moi drodzy pruderyjni koledzy, mnie zainteresował, bo ostatnio próbuję rzeźbić czarno-białe fotki w Silver Efex Pro (o czym zresztą z alkosem na privie gadałem:P) i postanowiłem podnieść nieco poprzeczkę. na razie człapię.

pozdrawiam raz jeszcze. jakoś słabo na luzie podchodzicie do tematów. zbyt forumowi jesteście, a szkoda. :)

[ Dodano: 2009-11-24, 23:09 ]
powchodziłem na wasze stronki. niezłe. zauważyłem też spore zażyłości, więc dyskusja z Wami wszystkimi o słowie na G (ciicchhoooo, nie tak głośno) nie ma sensu, bo i tak jestem na straconej pozycji, pruderyjni przyjaciele z forum:) a wracając do waszych portfolio, no to gratuluję... tez kiedyś będę miał takie galerie... szacun:)

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
campanelli napisał/a:
zauważyłem też spore zażyłości, więc dyskusja z Wami wszystkimi o słowie na G (ciicchhoooo, nie tak głośno) nie ma sensu, bo i tak jestem na straconej pozycji, pruderyjni przyjaciele z forum:)
ja tam znam tutejszych zapewne mniej, niż Ty, więc kiepski argument ;-) no ale wystarczy już postów w tej kwestii

Marooned, co ty gadasz, ja mam na pagonach napisane "rookie level", co ja tam wiem;p
no nieważne, duży offtopic.

amatorska, denna i ochydna edycja zdjęć ssie, jest do bani, jest "G", jest "Z", w słowniku nawet pod "C" jej nie ma.

a taka sepia jak Wam się podoba? i proszę bez szaleństw, jesteśmy dorośli i mamy powyłączane filtry
http://images.google.pl/i...art=126&ndsp=18

... już żałuję, ze dałem tego linka:)

tapirek  Dołączył: 14 Wrz 2006
campanelli napisał/a:
a taka sepia jak Wam się podoba? i proszę bez szaleństw, jesteśmy dorośli i mamy powyłączane filtry

No po prostu arcydzieło... (druga strona wyników wyszukiwania).

Edycja:

Aaa... zwracam honor - wrzucałem na szybko. Ten tekst na blogu jest własnie o bezsensownej obróbce i to jest jeden z przykładów...

marvelous

[ Dodano: 2009-11-25, 09:20 ]
wybaczcie, poprzednie to mały pikuś, to jest dopiero coś:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
campanelli, napraawde sadzisz,ze watek jest stworzony po to, aby wysmiewac sie z cudzych zdjec?

Uwazaj, bo jest to bron obosieczna.

Przyganial kociol garnkowi:

ostatnie bomba :mrgreen:

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
mygosia napisał/a:

[pok!]

...

[pok!]

(oczy mi pękły)

sever  Dołączył: 07 Maj 2008
mygosia napisał/a:

trafiony zatopiony :-B

tapirek  Dołączył: 14 Wrz 2006
Właśnie się załamałem... przechodzący za mną kolega zerknął na monitor gdy miałem na nim pierwsze z powyższych zdjęć i walnął tekstem: "wow, j**... ty robiłeś?".

tapirek napisał/a:
Właśnie się załamałem... przechodzący za mną kolega zerknął na monitor gdy miałem na nim pierwsze z powyższych zdjęć i walnął tekstem: "wow, j**... ty robiłeś?".
80% ludożerki "kupi" takie obrazki

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
campanelli napisał/a:

ps. widzieliście ten digart dnia z kolesiem przebranym za królika, prawda? wystawiłem mu ocenę najniższą (dla mnie ochydne, inne ma nawet ciekawe) z podpisem, ze to "gówno" i dostałem bana na 3 dni na digarta. Exxxxxtraaaa:) Szkoda tylko, że jak głosiłem jednemu kolesiowi plagiat zdjęcia, które można wygooglować, to nic nie zrobili:)

Się nie dziwię, choć zdjęcie mogło być gównianie, to jakiś poziom trzeba trzymać i mogłeś to ująć inaczej ;-)

Mnie drażnią zdjęcia z filtrem połówkowym, ale takie, że aż bije po oczach ich nienaturalność. Mam tu na myśli granatowe niebo w środku dnia lub niebo pomarańczowe a na dole śnieg (i też środek dnia).
Nie trawię też HDRów, bo bardzo często słabe zdjęcie można w ten sposób sztucznie "polepszyć".
Aha, jeszcze nie trafiają do mnie zdjęcia beznadziejnie skadrowane, nieostre, zamglone, wpadające w jakiś tam kolor, ale zrobione np. aparatem Kiev, dzięki czemu mają wysokie noty na plfoto czy innym digarcie.

czyli to znaczy, że nie mam prawa komentować cudzych zdjęć:) hahaha. nie no, nie róbmy sobie jaj:) nie jestem idealny, ale to nie znaczy, że trzeba być mega-super-masterem, żeby nie móc cudzych fot komentować. tak jak nie trzeba być księdzem, żeby wierzyć w boga.
a co do tego MOJEGO zdjęcia w sepii, tego grajka z gitarą, to się zgodzę, cholera, jest ochydne! wiem, że zchrzaniłem to na maxa;p Ono jest na moim digarcie, czy na moim picasa.web? bo jeśli na digarcie, to rzeczywiście żałuje, że je wrzuciłem.
tutaj w wersji kolorowej

a to zdjęcie ulicy w HDR to był mój test HDR. Pod spodem jest opis, że jest przesadzone, więc Wasze uwagi są zbędne:) Zbędne, zbędne, zbędne. JA tam lubię HDR i tyle. No chyba że jest ten taki tzw. efekt HALO, bo takie cuda widziałem. gdzieś tam jeszcze jest zdjęcie w HDR ratusza na Rynku Wrocławskim, nieco lepsze.
mygosia, a ty mnie tak nie atakuj, bo wygląda na to, że to ty masz tutaj jakąś misję:)))
pozdrawiam hehehe

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
campanelli napisał/a:
zdjęcie ulicy w HDR to był mój test HDR. Pod spodem jest opis, że jest przesadzone

A, to wszystko wyjaśnia. Spoko.

zdjęcie w sepii jest na picasa.web:)

[ Dodano: 2009-11-25, 11:53 ]
alkos napisał/a:
Powiedz mi jedno: skąd ta misja, żeby wytykać ludziom jak bardzo są do niczego? Znajdz dobrych i pochwal ich. Duzo mniej roboty.

Dziwne, że Wam się chciało wyszukać u mnie największy syf. A jest tyle innych, moim zdaniem bardzo dobrych już, zdjęć u mnie do komentowania. Zapraszam, dużo mniej roboty.
Na pewno się czegoś nauczę nowego, po to dałem zresztą w stopce te dwa linki.

Skocz do: