luhso napisał/a:Dlaczego K-x (nie śledziłem wątków od dawna, nie jestem w temacie) ?
Benek napisał/a:Twój autorytet badacza, pewność siebie i spore doświadczenie w przeprowadzaniu eksperymentów z zakresu optyki jest oczywiście wsparte eksperymentem, który dowiódł, że
denvi napisał/a:Benek, No trudno...dsk, ma taką radochę z nowego sprzęta, że chce wbrew fizyce udowodnić różnicę większą niż 1EV w głębi ostrości. Do tego stopnia, aż robi się mocno niemiły
kaczor napisał/a:Niektórym to na prawdę się nudzi, tylko by marudzili
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
MacRayers napisał/a:Wg mnie rozmycie ostrości to nie wszystko w zdjęciu.
15-35-70 ltd
MMM napisał/a:Co w praktyce da wam kilka mm mniej lub więcej GO na największej dziurze tak naprawdę?
Jacek S napisał/a:PLASTYKĘ
tu jest moja stopa, w którą nie strzeliłem bo nie trafiłem
tu jest moja stopa, w którą nie strzeliłem bo nie trafiłem
Eldred napisał/a:p.s. nie byłbym sobą gdybym nie dodał, że mam zamiar sobie za jakiś czas sprawić jakąś 55 z f1.2 na m42, żeby pobawić się właśnie najmniejszą GO na jaką mogę sobie pozwolić.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
tanthalos napisał/a:Na całe szczęście zachował się EXIF- zdjęcie bylo zrobione D700. 2 biura rzeczników nie zobaczyły różnicy między fotą z Pentaxa a D700. Fakt skomentujcie sobie sami.
Aparat + trochę szkieł i gratów..
www.karolaugustyniak.pl
www.karolaugustyniak.pl/blog
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ