plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jak możecie :evil: , w piątek akumulator w mojej Skodzie doznał zwarcia wewnętrznego i w sobotę musiałem nabyć nowy.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
oj

3 skody
3 akumulatory
tylko jeden przeżył (mój)

rozumiem że wszystkie 3 Skody to Felki :?:

opiszon napisał/a:
rozumiem że wszystkie 3 Skody to Felki

Nie, moja to Fabia.

no to 2, ale i tak wielkościowo podobnie

w każdym razie info dla wszystkich posiadaczy skód - sprawdzie czy macie w miarę sprawny akumulator, bo w piątek mogło coś się stać z nim ;-)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
opiszon, ale twój akumulator jest z Forda. ;-)

Mój po wymianie (miesiąc temu) śmiga na mrozie lepiej, niż stary w 10 stopniach.

Gwiazdor napisał/a:
opiszon, ale twój akumulator jest z Forda. ;-)
racja, pewnie dlatego nie musiałem nowego kupować w sobotę :-P

Mój miał 4,5 roku i nie były robione przy nim żadne zabiegi typu doładowywanie czy cuś.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Możecie nie straszyć :roll:
Mój ma 6 lat i jak na razie kręci dislem ino furczy.

plwk, a garaż masz :?:

bo ja nie, i jak auto stoi kilka dni na mrozie, a jeżdżone jest przez jakiś czas tylko po mieście, to się nie zdąży doładować niestety

jak kupowałem skodę to miałem zamontowany firmowy, 11 letni ;-)
gaśnicę też miałem "od nowości"

mam wrażenie że sprzedający powyjmował co się dało i wrzucił stare :-| (i jak tu wierzyć policjantom ?)

Mój kręcił dobrze tym maleństwem do czasu kiedy przy próbie kolejnego rozruchu pękło mu serce :cry: .

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Zdano, mi akumulator padł pół roku po tym, jak się okazało że jedna dioda w prostowniku postanowiła zostać przewodnikiem. :-P Kilka wyładowań do "zera" (bo zanim się zorientowałem o co chodzi to kilka razy ładowałem) skutecznie go zabiło. W normalnych warunkach akumulator albo pada w ciągu roku albo po 10 latach. Krzywa wannowa się kłania. ;-)

Zdano napisał/a:
Mój ma 6 lat i jak na razie kręci dislem ino furczy.

w dislu to ty pewnie masz jakiś 100Ah akku, to się nie chwal ;-)

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
opiszon napisał/a:
pewnie masz jakiś 100Ah

Nie wiem, jeszcze do niego nie zaglądałem.

Przemekbelch  Dołączył: 05 Lut 2008
Gwiazdor, służę uprzejmie :-)

Gwiazdor napisał/a:
regis napisał/a:
jak ustawić w kaiserze sygnalizacje o nieodebranym połączeniu miganiem diody na obudowie
1.No właśnie jak ustawić żeby mrugało na pomarańczowo po nadejści sms-a?
2.Jak zrobić, żeby ludków pogrupować i każdej grupie ustawić osobny dzwonek?
3.Jak uruchomić szachy/warcaby? :mrgreen:
4.Jak zrobić, żeby żaden program bez mojej zgody nie łączył się z netem przez radio, a przez kabel/wifi bez pytania?
5.Jak zmienić czcionkę w zegarze na ekranie "dzisiaj"?
6.Jest jakiś sensowny budzik, aby po kilku dzwonkach nie uciszał się? I miał funkcję drzemki?
7.Dlaczego latarka się sama wyłacza po 5 sekundach? Wcześniej chyba tego nie było... :roll:
8.Jaką Operę zainstalować? Mini czy Mobile?
Pomoc nie działa. :-P
9. I dlaczego nie mam TouchFlo!!! :->

No i pewnie jeszcze coś by się znalazło... ;-)

No to jedziem. Pozwoliłem sobie ponumerować pytania.

1.Zapraszam w zakładkę menu/ustawienia/dzwonki sygnały czy jakoś tak, 2 zakładka, wybierz ustawienie dzwonka dla SMS i tam zaznacz sobie mruganie diody.

2. Nie wiem nie używam :D Ale gdzieś się chyba kategorie tworzyło...

3. Nie masz wgranych ? (menu/programy/gry). Jeśli nie- ściągnij- tam gdzie w nawiasie je znajdziesz.

4. Mi sie nic bez mojej zgody z niczym nie łączy. Z tego co wiem- jeśli masz włączone wifi i jesteś w zasięgu piorytet wszystkich aplikacji z dostępem do internetu (opera, gg, skype) przechodzi właśnie na połączenie Wifi automatycznie.

5. Program HTC home customization czy coś takiego. Jeśli nie to przy wgrywaniu nowego roomu można.

6. Jest. Znajdziesz na pewno w googlach pod hasłem "budzik windows mobile" etc.

7. To niby zabezpieczenie przed jej spaleniem. Dlatego ja jeśli chce latarkę, to wciskam przycisk z boku obudowy włączający aparat i wtedy jednym klikiem włączam diodę, która się pali ile chce.

8. Jaką chcesz. Ja mam mobile, ale mini też pewnie będzie śmigać.

9. Włacz to w menu/programy/nie pamiętam:D chyba multimedia, albo akcesoria? W każdym razie jakiś katalog od góry. Będzie tam program TouchFlo. Włącz go i zaznacz opcję "Enable touch flo", skonfiguruj go sobie jak chcesz i miłej zabawy. :-)

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
coby nie tworzyć nowego tematu( a tego o telefonach nie mogę znaleźć napisze tu:

Chcę telefon soniacza eryksoniacza ale z :
-bardzo dobry zasięg bluetooth |najważniejsze| (chodzi konkretnie o słuchawkę gdyż bardzo dużo rozmawiam)/w tej chwili mam blackberry 8900 ale qwerty jakoś mi nie pasuje/
-dość dobra bateria (w miarę możliwa)
- :mrgreen: w miarę dobry aparat (żeby można było cyknąć od czasu do czasu fotkę)
-wygodną klawiaturę
-filmiki(wiem że o 640x480 przy 30fps mogę zapomnieć,no chyba że coś się w tej materii zmieniło)
-jakieś bajery typu krokomierz czy cuś w tym stylu też może mieć ale niekoniecznie

gajos007, Xperia?

Przemekbelch napisał/a:
gajos007, Xperia?
:-D oj nie....żadnych systemów :-> a to bateria słaba a to słaby zasięg ....jakiś typu k800 ;-)

btw.i nie kuś :-P bo już wiem jak to się może skończyć :mrgreen:

edytowane:

mam już dwa typy które mi się podobają:

sony ericsson c901 i nokia 6220 classic

z jednej strony telefony bardzo się od siebie różnią ale każdy ma swoje plusy.Jak myślicie który będzie lepszy?Na korzyść nokii idzie gps,nagrywanie filmików w większej rozdzielczości,a na soniacza pewnie zdjęcia,muzyka i kultura pracy.....
podpowiedzi bardzo mile widziane ;)

Powiem tak- jeśli chodzi faktycznie o BT i jakość video- wziąłbym xperię. No nawigacja to już wiadomo, automapa. Jak Ci się nie spodoba- sprzedasz bez strat i weźmiesz coś bez systemu. Mogę ten telefon polecić bo bateria podczas średniego używania trzyma 4 dni. Do tego miodzio klawierka i wyświetlacz 480x800pix ;-)

wiedziałem że to się tak skończy....poszło PW

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Hmm Nokia 3110c - kiedyś dla eksperymentu nie dzwoniłem z niego - bateria trzymała 4 tygodnie :) TAKIE oczy zrobiłem - normalnie użytkowanie tzn radio codziennie w drodze, telefon, sms, sprawdzanie godziny (LCD swieci) trzyma tydzień. :)

Ta twoja Nka to jakiś s60 wiec będzie żarł baterie zapewne

Skocz do: