Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Odkąd poznałem firmę Brother już nic innego nie mogę zaproponować.
Kupiłem 3x [ja, ojciec, kumpel] DCP-7010 [laser + skaner] i od ponad 6 lat zerowa awaryjność, nadal ten sam toner (ponad 6k druków jak pamiętam).

Nie wiem jaki jest sens płacić 2x więcej za gorszego w parametrach HP :shock:

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Kiwak napisał/a:
Jak ktoś będzie Wam chciał wcisnąć tego typu laserówkę i licznik tyle wskazuje, to znaczy, że się już przekręcił

Kiwaku nie koniecznie ;-) W przypadku moich zakupów na drukarki miałem jeszcze gwarancje producenta. Oki kupowałem od znajomego który zmienił drukarkę ponieważ denerwowała go obsługa. I zgadzam się z nim jeżeli drukuje się na tej drukarce duże ilości stron to może człowieka szlag trafić. Tacka (czy jak to się tam nazywa) jest tak zaprojektowana że bez wyciągnięcia ogranicznika kartki zawsze będą spadały na ziemię, drukarka nagrzewa się aż 40 sekund a toner standard starcza tylko na 2500 stron. Więc odkupiłem drukarkę do zastosowań domowych po okazyjnej cenie i praktycznie nową.

Ricoha również kupiłem z gwarancją producenta i założonym dopiero drugim tonerem :mrgreen: Na luty planuje zakup AP610N, gwarancja producenta, pierwszy nie dokończony toner + dodatkowy oryginał za... 499zł :-) Jeżeli się dobrze poszuka to łatwo można dorwać takie okazje na drukarki laserowe, faksy.

A co do HP-ków to znajomy ich używa do nadrukowywania płytek elektronicznych przed trawieniem :mrgreen: Papier do transferu na płytkę to gazety kolorowe :shock:

agrest  Dołączył: 10 Cze 2008
hmm ja mam do ściąg samsunga 1710p daje rade:) drukuje only txt, toner tani,papier tani,maszyna tania,tylko jak to laser hałasuje przy rozruchu.
odkąd mam lasera te atramentowe jakies takie gorsze i wolniejsze mi sie wydają...:)

tak się zastanawiam jak to jest z opłacalnością kolorowych laserów...

Skocz do: