Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Mi za to SportaPro (to taka blisko spokrewniona odmiana) strasznie nie przypadły do gustu. Więcej możesz przeczytać na http://www.hifi.pl/recenz...sssportapro.php

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
A co Ci podeszło? Cos polecasz?

squonk  Dołączył: 01 Wrz 2008
to ja wam jeszcze "zamotam" :-)

trzeba niestety dobrać jeszcze sluchawki pod model playera - bo nieraz jest tak, że player ok, sluchawki tyż - a grać dobrze nie chce...

przejść się trzeba z playerem i posłuchać słuchwek :-)

(u mnie aktualnie sony nw 639+ sennheisery ie7).

pawel_fan  Dołączył: 07 Wrz 2009
@squonk

Albo poczytać na www.forum.mp3store.pl jakie zestawienia polecają :)

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
squonk, no a w sklepie ciężko, bo słuchafony się muszą wygrać podobno ;p
może kolejny audiofilski wątek powstać

do autora - jak leżą ci nauszne, to bierz które wygodniejsze
przy chodzeniu po mieście wśród hałasu różnice w dźwięku będą minimalne, ale ja wole sennki od kosów, wydają mi się solidniejsze i ładniej się układają

galant  Dołączył: 11 Cze 2008
Spinner, ja używam słuchawek AKG k414p i mogę polecić. Najpierw w konfiguracji z iRiver'em T60, którego niestety zgubiłem, a teraz z Meizu M3. Trudno mi porównać w której konfiguracji dźwięk był lepszy, w obu na pewno bardzo dobry. Lepiej obsługiwało mi się iRivera, ale za tą cenę Meizu jest b. dobrym wyborem.

No wlasnie... moze zakupie playera o potem bede dobieral (tylko nie wiem gdzie bo lipa w ZG - w MM nie maja Kossow takich)...

A wiec iriver - kolejny juz raz slysze T60... Hmmm.. cos wiec w tym musi byc... Dziwny jakis ze zdjec...

Ktos mi moze wytlumaczyc typy/serie iriverow? Chwala jeszcze E100 ale co to to nie wiem...;-)

squonk  Dołączył: 01 Wrz 2008
pawel_fan napisał/a:
@squonk

Albo poczytać na www.forum.mp3store.pl jakie zestawienia polecają :)

znajdziesz tam i moje posty :-) (bylem na tamtym forum od 2003r..)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Wybór słuchawek to sprawa prosta. Kossy Porta Pro (ale nie Sporta!) albo Senheissey PX100. Które konkretnie, to już rzecz gustu i indywidualnych preferencji ;-) No, chyba że komuś nie pasuje, że otwarte, że nie douszne i mało bajeranckie :-P
A z odtwarzaczem to aj nie wiem. Ja bym postawił na jakość iRivera. Znaczy kiedyś postawiłem i mam takie T30. No, ale to staroć, tylko 1GB i w ogóle taki mało trndy obecnie. Za to gra bardzo ładnie, a w sumie o to chodzi. Można liczyć, że nowsze modele nie straciły na jakości.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
matb napisał/a:
Wybór słuchawek to sprawa prosta. Kossy Porta Pro (ale nie Sporta!)

A dlaczegóż to?

matb napisał/a:
Ja bym postawił na jakość iRivera.

Ja też. Z moich doświadczeń – najładniej grały.

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Ja też używam starocia, bo jeszcze T10 od ponad 3 lat. W sumie jedyną jego wadą jest mała pamięć, bo mam wersję 512MB - jak wrzucę trochę angielskich słuchowisk, to na muzykę zostaje już niezbyt dużo miejsca. Szkoda, że już go nie produkują, miał fajną klamrę do zapinania do szlufki od spodni, dodatkowo na baterii wytrzymuje podobno 53h (nie wiem dokładnie na ile, bo ładuję akumulatorek i zapominam o nim na dwa, trzy tygodnie). Jakość dźwięku jest bardzo dobra i myślę, że jego następcy T30 i T60 zachowują się podobnie, jedynie słyszałem opinie, że do T60 dołożyli już gorsze słuchawki, przez co właściwie trzeba dołożyć zakup lepszych.
Co do aktualnych porad mogę tylko zasugerować, żebyś przyjrzał się odtwarzaczowi pod kątem wygody obsługi. Ja swojego obsługuję bez problemu w kieszeni spodni, czy pod kurtką (mam teraz słuchawki ze smyczką i odtwarzacz wisi mi na szyi) poprzez kieszeń kurtki zimowej, czy bezpośrednio przez kurtkę letnią. Mam też odtwarzacz MP4 Vedię C5, ale ona nie nadaje się do słuchania muzyki (chociaż jakość jest chyba niezła ale nie słuchałem jej dłużej) bo trzeba na nią patrzeć chodząc po menu, więc jak do muzyki, to tylko nieduży odtwarzacz MP3.

pawel_fan  Dołączył: 07 Wrz 2009
galant napisał/a:
ja używam słuchawek AKG k414p

Jak dla mnie porażka, dźwięk jak ze studni... Poza tym średnio z wygodą moim zdaniem.

Spinner napisał/a:
A wiec iriver - kolejny juz raz slysze T60

Ciężko chyba go dostać, to dość stary model, a na allegro żądają za niego chorych pieniędzy.

Jest ich sporo, np:

http://allegro.pl/item850...na_baterie.html

- ale jak to sie nosi?;-P Jakis klocuś:-)

I jak tam slawne ipody z jakoscia dzwieku?

Effendi  Dołączył: 20 Kwi 2006
Mam takie cacko i nie narzekam. Z ipodami nie mam porównania, ale jakość dźwięku jest dla mnie świetna. Lekki, więc nie ciąży na smyczy. Łatwo obsługuje się w kieszeni, po omacku. Dość pancerny. Na małego palucha, a nie jakieś akumulatory ładowane przez usb.

Używam z Sennheiserami PX200. Podobne do PX100, ale zamknięte. Nieźle tłumią dźwięki zewnętrzne jak na swoje rozmiary, ale należy pamiętać, że nie obejmują całych małżowin, więc dżwięki o niższych częstotliwościach przechodzą łatwiej niż w pełnych, zamkniętych. Blokują też dźwięki z wewnątrz - można puszczać muzykę na cały regulator i nikomu nie będzie to przeszkadzać - dla mnie to duża zaleta.
Dźwięk jest super.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Effendi, zamknięte słuchawki mają taki ekstra ficzer, że łatwo wpaść pod autobus :-P

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Spinner, ostatnio odkryłem że można na tym Iriverze (T10, ale zakładam, że T60 również) oglądać zdjęcia w formacie BMP - będziesz mógł nosić ulubione zdjęcia ze sobą :-D

No dobra, a jak sie nosi te T60 np? Gdzie sie zaczepia smycz bo jakos nie widze...?:-)

Spinner, ja noszę w kieszeni, koszuli spodni albo kurtki
aha - lub plecaku

ze smyczy nie korzystam

Ok ale jak rozumiem w komplecie jest jakies "wieszadełko"?:-)

I jeszcze jedno - T5 4GB mozna dostac w cenie (a nawet taniej) T60 2GB... Dlaczego?

Spinner, T60 ma zasilanie AAA, więc zawsze można zmienić baterię, przez to prawdopodobnie jest bardziej kultowy

Skocz do: