dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
Fotoprezentacje jak to wreszcie jest?
Od pewnego czasu jestem lekko skołowany (i chyba niejestem sam) z tymi fotoprezentacjami i jakoś niemogę znaleźć konkretnych "uregulowań" w tej materii na forum

Sam już niewiem do końca co gdzie i kiedy wrzucać, Niby pisze w "regulaminie" tylko jeden topic dla jednej sesji - czyli fotki z jednego miejsca, ale w różnym czasie robione też się zaliczają i można takie wsadzać do już zaczętego swojego tematu?
czy tylko jedna sesja znaczy dokładnie jeden dzień czy nawet godzinę w danym miejscu czy tam z danymi osobami i tyle?

Dla przykładu machnę temat "zwierzęta pod czas ostatniego spaceru" to tylko wrzucam zdjęcia z teg odanego dnia i basta czy mogę doklejać systematycznie fotki z kolejnych swoich spacerów lub nawet wizyt w zoo? :-)
lub
jak kiedyś (w przyszłości bardzo ogległej zapoewne:)zrobię sesje portretową np. w jakiś ruinach a póxniej z tydzień później lub miesiąc np. w studio to czy to wszystko podpada pod jeden stworzony już mój topic czy należy otwierać kolejne tematy o już konkretnych nazwach (Mania w ruinach a później Malwina w studio?)

itp.
ajm konfjuz

dzięki za wyjaśnienia

------------[EDIT]----------
jedyne co znalazłem to :

Cytat
Nowym pomysłem na prezentacje i dyskusje o zdjęciach mają być tworzone przez Was wątki. Jeden wątek to jedna sesja. Wszyscy mogą brać udział w dyskusji, która ma na celu podnoszenie umiejętności poprzez konstruktywną krytykę forumowiczów.
Bardzo prosimy o tworzenie tematów w odpowiednich działach tematycznych.

chodzi i o rozwinięcie tego co wytłuszczone
dzikęki i już gitary nie zawracam :-B

-----------[EDIT 2] -----------

wstyd, wygrzebałem TAKI który chyba jest o tym samym co ja piszę, ale tam temt umarł i dalej niema rozwiązań

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
dlugas1982, takie jest zalecenie, ale kazdy decyduje sam o wygladzie swojego watku.
Ciezko, zeby osoba z zewnatrz stala na strazy i decydowala czy cos jest z jednej sesji, czy roznych.

Uwazam, ze uzytkownik powinien sam dbac o porzadek we wlasnych watkach - przeciez to w jego interesie lezy, aby ludzie tam zagladali. A jak jest 10 sesji w jednym watku, to skad osoba ogladajaca ma wiedziec, ze pojawiaja sie nowosci? Sam sobie szkodzi taki "prezentator".

no ja rozumiem i niechcę zawiązywać inkwizycji :)

tylko czasami robi się bałagan lub nawet mega bałagan ( jak tutaj http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=28112 )

ja myślę że już zachowanie samego tematu już załozonego wątku jest Ok i można kontunuować wrzucając dalsze fotki nawiązującego do pierwszego swojego postu, ale jak już inni wrzucają swoje foty d onieswoich wątków to robi się mi bałągan w głowie co wolno a co nie :mrgreen:

dzieki za szybkie info

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Wzorcowy porządek panuje za to tutaj http://pentax.org.pl/view...der=asc&start=0 :evilsmile:

skarżypyta :evilsmile:

dlugas1982, zawsze mozna poprosic kolorowego o posprzatanie :-) albo troche przystopowac kolegow, jesli robia balagan :-)

na szczęscie robią nie u mnie ten bałagan, a za konfidenta niebęde robił :mrgreen:

BTW> a podobno wątki Fotografie do oceny miały wygasnąć a ludzie nadal pchają tam swoje fotki :evilsmile:

Wiem :roll:

xrog  Dołączył: 07 Lut 2008
Fotoprezentacje są widoczne tylko dla osób posiadających konto i zalogowanych do forum.
Czy to tak miało być, miało tak działać z założenia?

Skocz do: