surveiller  Dołączyła: 28 Gru 2008
pho-bos daje tytuł fototechnika (uczy ona raczej podstaw, na pewno jest ciemnia itp.) ,
a afa : Absolwenci WSF afa otrzymują dyplom Ministra Kultury, "który jest dowodem wykształcenia specjalistycznego w dziedzinie fotografii uznanego w celu zajmowania określonych stanowisk w instytucjach kultury za wykształcenie równorzędne wykształceniu na poziomie wyższym".

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
No to za rok we trójkę możemy tam iść, ja akurat będę miał wtedy duży na studiach luz

luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Czyli jednak lepiej traktować te szkoły jako dodatek do studiów.

haha . Zrobimy atak pentaksiarzy ? Wszyscy z N i C padną :evil:

surveiller, A Ty gdzie się wybierasz po maturze? ;-)

hmm.. dużo jeszcze czasu ;) ale raczej pho-bos jeśli fundusze na to mi pozwolą. A jak nie to się zobaczy. Po maturze mam jeszcze egzaminy zawodowe, więc jeśli je zdam to może dalej coś z informatyką-grafiką. Na pewno Wrocław ! ;-)

luhso, dla mnie dodatek do studiów bo nigdy nie traktowałem fotografii jako sposobu na życie, a tak łączę przyjemne z pożytecznym.
surveiller, ja w połowie jestem C i mam całkiem spore doświadczenie z N. A Wrocław to doskonały wybór, polibudę polecam ;-)

Doktor_Vincent, Tak jak myślałem. (To jak z tą pracą maturalną, kiedy :-B :-B ?)

od 4 stycznia jestem we Wrocławiu więc wtedy mnie łap

Hasek  Dołączył: 07 Lis 2007
espresso, dlaczego uważasz, żeby Łódź sobie darować ? Jakieś konkrety ;>
Ja do szkoły foto bardziej podchodzę jako do miejsca gdzie można załapać jakieś ciekawe znajomości przydatne w branży, jeżeli chodzi o naukę to i tak najważniejszy jest samodzielny rozwój, szczególnie, że na takiej Filmówce przeważa teoria nad praktyką dlatego też sporo osób bo niej robi sobie jakieś praktyczne roczne kursy.

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
A kto by mi podpowiedział jaką operatorkę jak już się do Łodzi nie dostanę? :-(

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
ubeuszek napisał/a:
A kto by mi podpowiedział jaką operatorkę jak już się do Łodzi nie dostanę?

Kolega poszedł na operatora wózka widłowego.

A czemu zakładasz, że się nie dostaniesz??

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Nie wiem. Tak tylko napisałem ;-) Jakąś alternatywę jednak chciałbym mieć...

Carlos Cruz  Dołączył: 14 Sty 2009
Writv, Katowice. Prywatne szkoly raczej sobie daruj.

Hasek, Dokładnie. :)

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
Odnawiam wątek, znalazłem w swoim mieście jakąś szkołę chyba policealną, kształcą w zawodzie fototechnik, fotografia nie wiem jaki jest koszt, myślicie że warto ?

http://www.esmp.edu.pl/info/fototechnik.359.html - czy odpuścić?

Chciałbym zrobić coś z foto mam na oku też AF w warszawie, w grę wchodzi raczej tylko Warszawa i Białystok, ew niedaleko, śmieszny zbieg okoliczności, bo właśnie z Czeskiej Opavy przyjechał do mnie aparat.

Ja jednak startuję na filmówkę.

luhso, w łodzi ? tyle ze ja jestem w trakcie studiów, szukam coś zaocznie, dla mnie łódź dość daleko.

aj, niedoczytałem. ;-) Czy sądzisz, że nauczą Cię więcej niż sam być się nauczył?

luhso, ciężko mi to określić, właśnie zastanawiam się. Jakby to ogarnąć, luhso, jesteś już na filmówce?

[ Dodano: 2011-01-11, 10:34 ]
a co myślicie o WSF ? warszawska szkołą fotografii ?
http://wsfoto.art.pl/ - byłem kiedyś na warsztatach i całkiem przyjemnie było.

Skocz do: