cześć Fafniak. a więc po kolei:
#za parę dni roboczych (3-4) otrzymasz powierdzenie na konto bankowe, że Pay Pal ściągnął ci z konta pieniądze.(ok. 1,5 $) w tym potwierdzeniu będą 4 cyferki. to jest ten 4 cyfrowy kod. zaloguj sie potem u siebie na koncie w Pay pal i aktywuj do konca konto.
#po tej aktywacji będziesz miał limit który wyznacza tylko pojemność twojego konta
#gdy jóż wylicytujesz jakiś przedmiot i wygrasz licytację, to na stronie przedmiotu zobaczysz przycisk (pay now). naciskasz go, logujesz się . potem wybierasz Pay pal jako sposób płatności przez zaznaczenie tej opcji płatności i klikasz dalej.
zostaniesz przekierowany na nastepną stronę gdzie bedzie wyszczególnienie twojej płatności kosztów dostawy. sprawdzasz, jeśli wszystko jest ok. klikasz :zapłać:
#i czekasz na przedmiot
teraz trochę dziegciu
#nie można na chwile obecną płacić z Pay pal z polskiej strony, z polskiej strony za to można licytować. gdy już wygrasz to zalogój sie na zagranicznej stronie na swoje konto, np. ebay.com i spróbuj z niej zapłacić (jak - napisałem wyżej)
#możesz zapłacić za przedmiot ze strony
www.paypal.com ze swojego konta, ale trzeba troche pogłówkować(autoryzować adres emailowy), ale sie da. Sam byłem raz zmuszony do skorzystnia z tej opcji
#jest jeszcze jeden sposób, po wygraniu aukcji dostniesz meila na swoją skrzynkę, tam znajdziesz link do dokonania płatności
#gdy chcesz licytować w jakiejś aukcji to napisz sprzedawcy, że bedziesz płacił z Pay pal, z doświadczenia wiem, że wiekszość sprzedawców nie wie o tym, że polacy mogą płacić z Pay pal
#acha, przy pierwszej zakupionej przez ciebie rzeczy pay pal odda ci w rozliczeniu te 1,5 $
jeżeli bedziesz miał jakieś pytania to pisz
pozdrawiam