wojtek_c napisał/a:
Wychodzi mi z tego, że zamiast zmieniać system, lepiej pójść zrobić jakieś zdjęcia...
Hakuna Matata
wojtek_c napisał/a:Blesso napisał/a:Wojtek_c , a te rozważania to w jakim celu uzewnętrzniłeś? Z 10% postów na tym forum dotyczy takich deliberacji.Nie lepiej było "pójść zrobić jakieś zdjęcia... ?
A po co w ogóle piszemy na forum?
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
Najpierw Było M42 Potem K > F czyżby czas na EF ?
The roots of education are bitter, but the fruit is sweet
Gringo napisał/a:* fakt Af k7 jest znacznie ulepszony, ale do tego oferowanego w nikonie czy canonie wciąż mu brakuje
Gringo napisał/a:jeśli o szumy chodzi- to nie ma fizycznej możliwości, żeby przy zbliżonych technologiach szum z apsc był mniejszy od szumu z ff
Gringo napisał/a:Zrozum jedno- zmieniając system nikomu nie robisz krzywdy. Wybierasz po prostu narzędzie, które spełnia twoje wymagania- ale tego musisz być pewny.
Kiedyś opentany, teraz się kanonizuje
Kanunier 50D + 17-40/4 L + 70-200/4 L + 85/1.8 + 100/2.8 Macro + 430EX II
wojtek_c napisał/a:Kilku wieloletnich forumowiczów zmieniło w ciągu ostatnich miesięcy system, porzucając pentaxa na rzecz stajni C lub N. Sprawiło to, że sam zacząłem się zastanawiać nad celowością takiego kroku.
Najpierw poszukałem ewentualnych przyczyn takiej decyzji.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:bo inni "wieloletni" to zrobili.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron