matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Fafniak, niestety do 2zs nie ma 100% sterów na nowe windy.. Zabawa kończy się na XP.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006

Fafniak, o. A net kipi od marudzenia na firme, która olała klientów :-) Sprawdzałeś czy to działa jak należy?

No i co w związku z tym, że masz 2ZS? ;-)

To jest jakas wersja gold
u mnie w kompie nie mam zlacz PCI w "dobrym" miejscu - efekt jest taki ze karta lezy nieuzywana..

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
matth napisał/a:
bo 2ZS ma jakieś softowe problemy z nowymi windami - stara niewspierana karta.

jest coś takiego jak kX project - alternatywne sterowniki do "starych" SBków - jechałem na nich od kilku lat, wspierają Win7

[ Dodano: 2010-01-03, 23:06 ]
http://kxproject.lugosoft.com/

Cytat
04/19/2009 - Version 5.10.0.3546 (ALPHA) released.
Refer to Changelog for details.
We are proud to announce x64 support. Vista x64, Windows XP X64 and Windows 7 are supported.

opiszon, no dobra czyli kwestia sterów chyba rozwiązana.

Fafniak, wiela byś chciał za tą kartę?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
matth napisał/a:
opiszon, no dobra czyli kwestia sterów chyba rozwiązana.

ale nic nie obiecuję, bo nie mam Visty, ani W7, ale skoro napisali że działa, to im wierzę ;-)

opiszon, no ja mam viśtę, a jak zbiorę się w sobie to wrzucę 7, msdn już wypalony czeka ;-)

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
ja mam jakieś 3 audigy w domu z tego 2 były ze złoconymi końcówkami mogę ci jedną dać jak mi dasz za paczkę :D

adriano210, a możesz sprawdzić co to za karty? Co do reszty to byśmy się dogadali w razie czego :-)

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
z tego co pamiętam to zs , 2 mają wyjście firewire ale dokładnie to mogę powiedzieć jutro bo do 7 rano w pracy kisnę

adriano210, oki, mi się nie pali jakoś strasznie :-)

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Bo Ci co marudzą na brak sterowników są tak leniwi że ciężko im poszukać w googlach :-P Ale za to Ci co nie marudzą mają tanie karty bdb jakości :mrgreen:

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
bEEf napisał/a:
Dobra, dobra, nie ma tak łatwo, konkret please - jaki model, więc?
Na USB? Ja tam nic nie polecam. Jedynie Xonara, ale to nie jest USB. :-)
DDspeed napisał/a:
Sądzę, że zależy to od klasy wzmacniacza i sposobu w jaki jest on sprzężony z przetwornikiem D/A.
I do takiego stwierdzenia nie mam zastrzeżeń. Natomiast wcześniej pisałeś że nigdy nie ma sensu. W twoim przypadku to pewnie wadliwie zaprojektowany układ, albo oszczędność - stwierdzono, że taki poziom będzie akceptowalny i tyle. Jasne jest, że jeśli masz przydźwięk czy inne zakłócenia stałe to nic z tym nie zrobisz.
Pozostaje jeszcze kwestia wrażliwości/treningu, bo co dla mnie jest średnią jakością dla ciebie może być doskonała. W specyficznych przypadkach również odwrotnie. Z doświadczenia wiem, że dopiero dłuższe posłuchanie znacznie lepszego sprzętu niż mamy obecnie może (bo są osoby, które po prostu mają tak dużą tolerancję, że każdy dźwięk jest dla nich dobry ;-) ) uwidocznić jak duże zniekształcenia wprowadza "stary" sprzęt.
pawcio napisał/a:
No i następny rzuca stereotypami pewnie przeczytanymi gdzieś w sieci.
Gwiazdor konkrety! Wszystko wprowadza zniekształcenia a sprowadzanie wzmacniaczy lampowych do poziomu generatora zniekształceń jest lekkim przegięciem.
Jakich i ilu wzmacniaczy lampowych słuchałeś? Z czym je porównywałeś?
Co to jest skala bezwzględna? Krell? Pass? A może jednak Kondo ze swoim Ongaku?
To są konkrety. Wzmacniacze lampowe mają większy poziom THD+N, i twoje oburzanie się tego nie zmieni. :-) Słuchałem kilku, i to całkiem drogich. Wejdź sobie na stronę www.hifi.pl i zobacz w dziale Recenzje czego słuchałem. ;-)
Co do skali bezwzględnej to pozostawiam bez komentarza. :roll:

Pietras napisał/a:
Bo Ci co marudzą na brak sterowników są tak leniwi że ciężko im poszukać w googlach :-P Ale za to Ci co nie marudzą mają tanie karty bdb jakości :mrgreen:

Wątpię ;-) Widzę, że te stery są od kilku miesięcy, a vista znacznie dłużej. Nie zagłębiałem się w daty postów aż tak.

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Gwiazdor napisał/a:
Pozostaje jeszcze kwestia wrażliwości/treningu, bo co dla mnie jest średnią jakością dla ciebie może być doskonała. W specyficznych przypadkach również odwrotnie. Z doświadczenia wiem, że dopiero dłuższe posłuchanie znacznie lepszego sprzętu niż mamy obecnie może (bo są osoby, które po prostu mają tak dużą tolerancję, że każdy dźwięk jest dla nich dobry ;-) ) uwidocznić jak duże zniekształcenia wprowadza "stary" sprzęt.

Z racji studiów i profesji mam na co dzień do czynienia ze sprzętem nagraniowym klasy profesjonalnej i z tych doświadczeń wyciągam swoje wnioski. Uczyli mnie, że zakłóceń należy się pozbywać u źródła i jakoś nie sądzę, że mam jedyny laptop na świecie, którego układ dźwiękowy jest marnej jakości. Zintegrowane układy to w większości rozwiązania kompromisowe i jestem raczej przekonany, że zmiana karty dźwiękowej na lepszą przyniesie polepszenie jakości dżwięku, a wpięcie wzmacniacza słuchawkowego w wyjście audio laptopa - nie.

DDspeed napisał/a:
zmiana karty dźwiękowej na lepszą przyniesie polepszenie jakości dżwięku,
oj tak
DDspeed napisał/a:
wpięcie wzmacniacza słuchawkowego w wyjście audio laptopa - nie.
oj tak

pawcio  Dołączył: 11 Maj 2007
Gwiazdor napisał/a:
To są konkrety. Wzmacniacze lampowe mają większy poziom THD+N, i twoje oburzanie się tego nie zmieni. :-)

E tam zaraz oburzanie ;-)
Nie lubię tylko wrzucania wszystkiego do jednego worka.
Wśród obu typów wzmacniaczy (krzem i lampa) są zarówno kiepskie jak i wybitne.

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Gwiazdor,
Cytat
To są konkrety. Wzmacniacze lampowe mają większy poziom THD+N, i twoje oburzanie się tego nie zmieni.
Dlatego kochamy wzmacniacze lampowe, właśnie jednym z powodów jest większe THD+N. :-P
--------
Wydaje mi się że tutaj nie ma żadnego wyboru ,jeśli ma być lepiej ,to dobra karta wszystko już zostało napisane.

Keek  Dołączył: 25 Cze 2008
A ma ktos jeszcze taki normalny, sam stacjonarny odtwarzacz CD?

Skocz do: