PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
izbkp,
Jarek Dabrowski napisał/a:
Pod warunkiem, że dostawca sygnału nie paruje kart z dekoderami. Nie wiem, jak jest w N-ce.

Pinus_  Dołączył: 08 Lut 2009
Wyjscie HDMI z regóły zabezoieczone jest protokółem HDCP. Teoretycznie powinno umożliwić nagrywanie sygnału w jakośći SD po HDMI.
To cale smieszne HDCP da sie obalic w dosc prymitywny ale bardzo skuteczny sposob.
Czytajac fora TV poswiecone temu zagadnieniu znalazlem ten "patent";
Podlacza sie komputer do dekodera sat i wyswietla sie film w HD na ekranie komputera.
Oczywiscie karta video komputera tez zglasza sie jako urzadzenie standartu DHCP i nie pozwoli obrazu przechwycic - pozwoli tylko wyswietlic.
Nalezy wejsc w komitywe z programista ktory umie napisac trzylinijkowy program do
... obslugi klawisza PrtScr 25 razy na sekunde.
Podobno jest to banalne kilka linijek kodu.

Viator  Dołączył: 08 Maj 2008
izbkp napisał/a:
A nie można używać własnego tunera z dyskiem, lanem, usb etc? Np
Pewnie zależy gdzie - ale chyba u wszystkich naszych operatorów nie da się, będzie działać tylko na ich sprzęcie. A nawet jak Ci dadzą możliwość, to i tak musi to być autoryzowane urządzenie z HDCP , czyli nie może mieć możliwości zgrywania. Bez HDCP nie wyświetlisz HD (wszystkie urządzenia w zestawie muszą mieć HDCP). Oczywiście można to obejść, jak wszystko, ale jak już tak ktoś chce, to czy nie lepiej (łatwiej) wypożyczyć film w wypożyczalni TPB ;-) ?

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
TPB to już historia ;)

Viator  Dołączył: 08 Maj 2008
izbkp napisał/a:
TPB to już historia ;)
Ale ciągle pewien symbol :). Użyłem jako pojemnika na serwisy :).

Skocz do: