matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Jeśli przyjmujesz zlecenie nie mając sprzętu do jego realizacji to jesteś niepoważny. Zawsze mogło się coś stać w transporcie, a zleceniodawca ma gdzieś Twoje tłumaczenie. Nawaliłeś i koniec. Myśl przyszłościowo to może będziesz mniej panikował.

MateuszG  Dołączył: 29 Paź 2008
Po prostu nie wiedziałem, że tak chwalona przez wszystkich firma kurierska DHL tak nawali i to w moim przypadku. Tutaj masz racje, mam nauczkę na przyszłość.

Tak samo z wypadkami samochodowymi, każdy widzi statystyki ale większość z nas nie dopuszcza do myśli, że może się to akurat nam stać.

MateuszG, zupełnie nie masz pojęcia jak się pracuje w firmie kurierskiej. Ktoś nawalił, takie życie. Tylko można to załatwić bez wpisów na forum, nagrywania rozmów itd.. Z resztą jak widzisz wszystko skończyło się dobrze. Na prawdę jesteś strasznie nerwowy i porywczy. Co to będzie jak Ci się wypłata spóźni? :-)

MateuszG  Dołączył: 29 Paź 2008
matth napisał/a:
Co to będzie jak Ci się wypłata spóźni?

Nawet bym takiej myśli nie dopuścił do głowy :shock:

a tak na serio to chyba czas się przyzwyczajać do polskich reali.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Przypowieść.

Dzisiaj montowali mi drzwi przesuwne do łazienki.

Coś tam nie do końca wyszło – musieli nieco odsunąć od ściany, w związku z czym zrobiła się dziura przy bocznej maskownicy. Panowie dorobili na miejscu kliny, przymocowali prowadnicę inaczej, wypełnili dziurę pianą montażową. Na dodatek nie spasowała się źle zmierzona maskownica pod sufitem.

I panowie zaraz potem byli w ciężkim szoku. Bo nie wyszło i spodziewali się ode mnie niemałej zj**ki. Ale ja rozumiałem, że może nie wyjść. Panowie sami, niemal trzęsącym się głosem, zaproponowali spisanie protokołu rozbieżności. Zadzwonili do centrali firmy i zamówili listwy, które mają zaślepić tę całą dziurę. Zmierzyliśmy to razem, ja też coś tam wykombinowałem i podpowiedziałem.

Na koniec wizyty panowie opowiadali mi, że zazwyczaj w takich przypadkach zleceniodawcy grożą im... sprawami sądowymi! Sami wydzwaniają do centrali, nie kryjąc oburzenia, że drzwi nie spasowały się z ich ukochanymi ścianami. Panowie byli tak bardzo zaskoczeni, że jeszcze podwieźli mnie przez pół miasta do pracy.

A ja sobie teraz spokojnie poczekam, aż przyjdą zrobić poprawki...

Koniec przypowieści.

Samp, mam podobny charakter. Może dlatego, że nie jedno w życiu robiłem mimo młodego wieku i nie patrzę na świat czarno-biało.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
matth napisał/a:
Albo coś innego?

Jarek Dabrowski, :-D

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
no TAKIEGO watku na forum jeszcze nie bylo...

Czekam z niecierpliwoscia :evilsmile:

mygosia, to my czekamy :evilsmile:

matth, w moim wieku mam juz inne spojrzenie na "te sprawy" ;-)

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
matth napisał/a:
to my czekamy :evilsmile:

sukces ma wielu ojców :?: :evilsmile:

rotfl :mrgreen:

Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Cytat
rotfl :mrgreen:

Cytat
matth napisał/a:
Albo coś innego?

Dajcie dobry przykład i nie zaśmiecajcie tematu. :mrgreen:

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
Albo coś innego?

Aż mi się taki stary kawał przypomniał jak to Jasiu zobrazował panikę przez małą czerwoną kropkę... :evilsmile:

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Moje przykłady mogły by być jak zwykle oderwane od rzeczywistości ... od 5 lat mam kontakt tylko z kurierami z tej strony wody ... ale jako ciekawostke napisze Wam ze DHL w jueseju obsługuje obecnie tylko przesyłki miedzynarodowe , nie "wozi" juz lokalnych.

BAN paradziqs  Dołączył: 05 Sie 2009
firmy kurierskie
bede chyba wysylal aparacik do apollo i mysle zeby to zrobic za posrednictwem firmy kurierskiej.
ktora obecnie firma ma stosunkowo niskie koszty transportu?
tak sobie przejrzalem na szybko oferte dpd i widze ze wyniesie to u nich okolo 35zl (kurcze a jak cos zamawiam z allegro to koszt kuriera wacha sie w graniach 15-20zl..., ale moze to dlatego ze przy wysylaniu wiekszej ilosci paczek cena jednostkowa maleje...).

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
www.wysylajtaniej.pl
www.kurjerzy.pl

z tych 2 korzystałem, nie mam uwag

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Gwarancja sie skończyła , bo chyba wtedy koszt pokrywa Apollo ?

Skocz do: