"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Znam i uzywam codziennie jednak duzo wygodniejszych narzedziMorg napisał/a:ale też do tworzenia dokumentacji oprogramowania
pozdrawiam,
dzerrry
Ja się odnosiłem do wydruków. Że teraz sam wydruk to za mało.TLu napisał/a:Czy pliki ASCII lub PDF nie są formatami elektronicznymi?
PiotrR napisał/a:Ja się odnosiłem do wydruków. Że teraz sam wydruk to za mało.TLu napisał/a:Czy pliki ASCII lub PDF nie są formatami elektronicznymi?
Flexaret VI
TLu napisał/a:Można wstawiać komentarze bez zaawansowanej znajomości edytora.
romeoad napisał/a:W PDFach też można wstawiać komentarze podczas czytania dokumenu.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
TLu napisał/a:Promotor chyba nie jest od tego? Ma promować a nie za dyplomata pisać pracę. Może niedzisiejszy jestem, bo piszę jak było w moich czasach i oczekuję że jest podobnie, a tu psikus. Chyba przez piszących prace promotorów mamy taki wysyp magistrów w kasach w sklepach
Pentax K-x DA-L 18-55mm F3,5-5,6 AL + DA-L 50-200mm F4-5,6 ED, SMC-M 1.7 50mm, Velbon DF-60
Pełna torba śmieci, może by się nauczyć zdjęcia robić?
lRem napisał/a:Też nie wyobrażam sobie pisania pracy w Wordzie. Może to dlatego, że nie znam go na tyle dobrze... Ale czy da się tam podczas pisania pracy skupić się na semantyce, a formatowanie załatwić plikiem ściągniętym po fakcie z Internetu?
lRem napisał/a:Plik z Internetu nie ma ,,wiedzieć'' (znaczy że co?!) o formatowaniu, on ma być formatowaniem. Mam napisaną pracę i dodaję sobie do niej styl. Jak nie przymierzając CSS do HTML-a.
Cytat
\documentclass[a4paper]{report}
\input{praca.sty}
\title{Tytuł}
\author{Ja}
\begin{document}
\frontmatter
\maketitle
\tableofcontents
\input{przedmowa/przedmowa.tex}
\mainmatter
\input{rozdzial1/rozdzial1.tex}
\input{rozdzial2/rozdzial2.tex}
\input{rozdzial3/rozdzial3.tex}
\input{rozdzial4/rozdzial4.tex}
\input{rozdzial5/rozdzial5.tex}
\backmatter
\input{bibliografia/bibliografia.tex}
\end{document}
Cytat
\chapter{Mechanika czegośtam}
\section{Podstawy teoretyczne}
\subsection{Wzory ogólne}
Pewną cechę oblicza się za pomocą \emph{wzoru Pewnego Pana}:
$$ a = \sum_{i=0}^{\infty}b $$
lRem napisał/a:
A na co pozwalają te importowalne style w Wordzie?
PiotrR napisał/a:A żeby za każdym razem nie przekładać ręki z klawiatury na myszkę i nie szukać w katalogu stylów, ustawiamy sobie do każdego potrzebnego stylu klawisz skrótu, jaki nam pasuje.
Flexaret VI