Strona a tu PentaxGallery
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
studentmibm napisał/a:Po pierwsze: pewnie trafiles na kiepski egzemplarz.
Po drugie: sigma ma f1.4, a pentax f2,
Po trzecie : sigma kosztuje 1800zł, a o wiele gorzej wykonany, ciemniejszy pentax 3800 zł. Smiech na sali.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
former pentaxian
mac_27 napisał/a:Przypadek?
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
former pentaxian
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
former pentaxian
K7 ma szybszy ale żeby jakoś wyraźnie dokładniejszy AF to nie koniecznie.bEEf napisał/a:A gdzie kasetce do k7 pod względem AF-a.
Pentax / Canon
hehe, coraz więcej takich głosów widzę na forum, a kiedy ja tak pisałem, to myśleli że dla sigmy pracujęChmurzasty napisał/a:Ale ostrość Panowie, ostrość! Brzytwajak na te cene to jestem w niebo wzięty!
Yashica Mat124, Canon 100d
former pentaxian
Eldred napisał/a:a kiedy ja tak pisałem, to myśleli że dla sigmy pracuję
mac_27 napisał/a:zamieniłem na 31ltd
FF + Crop + Moja galeria
mac_27 napisał/a:Miałem ją zostawić, ale 30mm to było dla mnie za szeroko i zamieniłem na 31ltd![]()
![]()
![]()
Pentax, szkło, lampy, tło i co?
hyhy, tak mało, a tak dużo za razemgrabber napisał/a:Dla mnie 35 jest za wasko i pewnie tez zmienie na 31
FF + Crop + Moja galeria
mac_27 napisał/a:Witam,
...
Jeżeli szkło trafi, to jest naprawdę ostre nawet na 1.4, no właśnie, jeżeli trafi...
1. Próbowałem wszelakich korekt focusa z poziomu body, jak trafia w jednym świetle to w innym już nie, jak trafia w odległości 1m to na 3m już pudło, itd.
2. Zauważyłem jednak, że jak zmienię minimalnie odległość przedmiotu i ponownie przycisnę przycisk migawki to body potwierdza ostrość bez ruchu obiektywem. Odległość zmiany jest nieduża, ale na tyle duża, że wypada z GO.
Zastanawiam się teraz, czy aby z moim body wszystko w porządku skoro nie reaguję na zmianę odległości ponownym doostrzeniem.
Czy te sigmy tak mają, czy mam jakiś pechowy egzemplarz?
K-5 i rozne duperele.