Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
aj 50 1.4 FA na przeslonach 1.4 2.0 2.8 i 4 na kartce z drobnym drukiem ktora zajmuje mniej miejsca w kadrze niz u alkosa....

[ Dodano: 2007-04-06, 21:14 ]

[ Dodano: 2007-04-06, 21:20 ]

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Fafniak, proszę Cię, co to za test, Dacia Logan kombi? No, chyba, że jako wózek na 67 do wyjazdów w plenery błotniste, to szkoda nie będzie ;-)

[ Dodano: 2007-04-06, 21:33 ]
a z przyklejeniem tych parametrów na szafę to juz przesadziłeś, podesłać Ci plakat jakiegoś Citroenka? DSa? :mrgreen:

tref, ty sie nie czepiaj - to bardzo ciekawe auto.... :shock:

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
fafniak, mi tez tak wychodzilo na cyfrze, jak pamietasz... film to insza inszosc... a jeszcze inna to tajemnica piep.rzonego AF w moim MZ5n... :evil: :evil: :evil:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
alkos e tam nie znasz sie to wszystko interpolacja :-P

alkos, - wedlug mnie AF ci dupnac musial dosc ostro....

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
alkos, - wedlug mnie AF ci dupnac musial dosc ostro....

To niedobrze, bo 2m-ce temu stroilem go przy swietle dziennym... byl w punkt...

Alek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Spinner napisał/a:
Alek - czy Twoim jedynym problemem w zyciu jest slabosc szkiel K i wizja tego, ze T* sa lepsze :?: Czy jakosc serii K nie pozwala Ci "rozwinac skrzydel" :?:

Nie lepiej cos porzadnego pofocic zamiast testow :?: :mrgreen: A jeszcze lepiej pokazac na co ida te wielkie pieniadze - czyli swoje foty :?: :lol:

Pzdr
Spinner :mrgreen:

Oczywiscie ze nie ale biorac pod uwage cene obslugi (nie zakupu) sredniego formatu, chce z malego obrazka wyciagnac max. Znow nie ida takie wielkie pieniadze, jak kupie Zeissa to bede wyprzedawal K system a zostawie FA rozne....Poza tym nie obcy mi jest Canon USM 100mm 1:1 makro.... :lol:
Ale gdzie mam je pokazywac?Poki co nie mam czasu na skanowanie, ale za jakis czas bym sie chetnie podzielil czyms...., w galerii ?
Alek

[ Dodano: 2007-04-10, 11:50 ]
alkos napisał/a:
fafniak, mi tez tak wychodzilo na cyfrze, jak pamietasz... film to insza inszosc... a jeszcze inna to tajemnica piep.rzonego AF w moim MZ5n... :evil: :evil: :evil:

Wciaz nie moge zrozumiec, czemu nie testujecie jak juz to robicie w manualu..... :shock:
Czy nie lepiej zrobic kilka fotek, np 3 na kazdej przyslonie, wybrac najlepsza dla danej przyslony i wtedy porownac?Przeciez w ten sposob testujecie AF Waszego aparatu ktory jak sie okazuje co chwile po mrudzeniu na niego, jest beznadzieny. To troche przypomina testowanie K10d z BF/FF i peg.... Z 3 zdjec mozna w Matlabie tez transformacja Fouriera moze ocenic tez ostrosc.....
Ja jak bede cos porownywal to kilka klatek dla tej same przyslony, na pewno w manualu po sprawdzeniu jeszcze dioptrii czy jest idealnie, potem skan na 5400 i na koncu druk po wprowadzeniu np identycznych ustawien USM, troche wyostrze zeby jak cos tym bardziej uwidocznic roznice jesli takowe beda (oby nie).

Alek napisał/a:
Ja jak bede cos porownywal to kilka klatek dla tej same przyslony, na pewno w manualu po sprawdzeniu jeszcze dioptrii czy jest idealnie, potem skan na 5400 i na koncu druk po wprowadzeniu np identycznych ustawien USM, troche wyostrze zeby jak cos tym bardziej uwidocznic roznice jesli takowe beda (oby nie).
- wole pojsc i jakies zdjecia porobic...... bo to choroba jest :evil:

Jak mawiaja czarni bracia: Alek you're a sick man bro :!:

Fafniak napisał/a:
Alek napisał/a:
- wole pojsc i jakies zdjecia porobic...... bo to choroba jest :evil:

1 I kto to pisze, ktos kto nie testuje, toz to choroba jest, patrz kilka postow w gore.... :evil:
2 A kto powiedzial ze nie robie zdjec?
3 Takie porownanie da zapewne pewne poglady na rozne szkla a tym samym na dalszy wybor sprzetu, wiec moze sie okazac ze na allegro czy ebay de sie pojawia rozne ciekawe szkla...

Alek, - kwestia "skali"....zboczenia w testowaniu :-P

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
Jak mawiaja czarni bracia: Alek you're a sick man bro

Przeginacie. Taka refleksja z lewego płatu czołowego - 99% właścicieli cyfrówek ocenia obiektywy szukając "mydła" i "abberacji" na powiększeniach 100% (lupa co najmniej 12x jak nic). A jak Alek szuka z prawdziwą lupą na odbitkach, to już jest sick. Nie podzielam jego pasji, ale bądźmy chociaż sprawedliwi.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
kurde, wlasnie przegladalem zakonczone aukcje w allegro:
http://www.allegro.pl/ite...m_od_1_pln.html
G1 z Biogonem za 710 zl - freakin' shit!

dz.

lajf iz brutal dzerry. ;-)
Czasem ktos trafia na okazje tylko pozazdroscić.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007

Dada napisał/a:
Trochę drożej :

tak, zwłaszcza, że kupujesz kota w worku:
Cytat
W stanie idealnym bez śladów użytkowania.
Myslę, że zainteresowanym tym aparatem nie trzeba przedstawiać fotografi ani nie potrzeba dodatkowych informacji.

:mrgreen: w sumie po co wiedzieć jak coś wygląda :lol:

Fafniak napisał/a:
Alek, - kwestia "skali"....zboczenia w testowaniu :-P

To na pewno ale z drugiej strony zeby cos przetestowac i moc z tego wyciagnac wnioski musi byc test zrobiony dobrze, wiec jesli podczas testu roznica w rozdzielczosci miedzy szklami jest znacznie wieksza w wyniki blednego dzialania AF czy nastawienia punktu ostrosci niz roznica w rozdzielczosci samego szjkla, to wtedy taki test nic nie daje....a wrecz moze spowodowac ze sie b zle oceni dany obiektyw. Ot co.
Pozdrawiam
Al

[ Dodano: 2007-04-13, 11:25 ]
bEEf napisał/a:
Cytat
Jak mawiaja czarni bracia: Alek you're a sick man bro

Przeginacie. Taka refleksja z lewego płatu czołowego - 99% właścicieli cyfrówek ocenia obiektywy szukając "mydła" i "abberacji" na powiększeniach 100% (lupa co najmniej 12x jak nic). A jak Alek szuka z prawdziwą lupą na odbitkach, to już jest sick. Nie podzielam jego pasji, ale bądźmy chociaż sprawedliwi.

Oczywiscie rzadko tak robie ale lubie widziec detal na zdjeciu zeby nastepnym razem np lepiej przygotiowac wydruk.

Skocz do: