webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
  Uczciwosc firmy Balta.pl z Gdanska
Jakies dwa lata temu nosilem sie z zamiarem zakupu niedostepnego wtedy jeszcze aparatu 'podwodnego' Pentax W60. Akurat takie cos, ze mozna zabrac na plaze i nie przejmowac sie ani piaskiem, ani woda...

Padlo na zakupy w www.balta.pl - bodaj 825PLN - ponad poltorej roku temu. Aparat przyszedl, wszystko ok - tylko nie ten kolor... Pomylki sie trafiaja, szczegolnie, ze na opakowaniu bylo zdjecie modelu ktory chcialem, a jedyna informacja o kolorze w srodku byl bodaj maly marker.

Przy okazji jakosc w porownaniu z zadomowionym mocno juz K10 mocno odstawala, choc wiele od takiej miniaturki wymagac nie mozna. Postanowilem go jednak zwrocic (glownie za sprawa koloru, gdyby byl taki jak zamowilem, pewnie mialbym go do dzis). I standardowo - paczka do sklepu, pozniej faktura korygujaca do podpisu.

Gdzies wyjechalem, pozniej zginela mi faktura korygujaca. Poprosilem o kopie, dostalem elektroniczna. Padl mi komp o zgrozo, poprosilem po kilku miesiacach o kolejna kopie korekty - znow ja dostalem. Znow cos przeoczylem, zapomnialem...

Zamiast 2008 roku, mamy juz 2009 bodaj grudzien przed samymi Swietami. Postanowilem zalatwic tez kilka innych zaleglych spraw i przy okazji znalazlem pierwotne faktury korygujace. Bylo juz ponad poltorej roku od dnia zakupu, lekko obawiajac sie problemow postanowilem jednak odeslac korekte. Nie to, zebym sie bal, ze zostane oszukany - ale zawsze jest ta mala niepewnosc, ze moze jednak nie zna sie tak dobrze prawa, jak samemu sie wydaje...

Wyslalem wiec, w 2010 juz roku kilka dni temu przez przypadek przegladalem historie konta bankowego. I co widze? 825PLN wplacone...

Milo? Milo... 0 zgrzytow, 0 problemow, 0 'ale'... Nierozgarniety klient, jakim sie okazalem, a jednak nikt nie probowal wystawic mnie do wiatru... Nie wiem co mnie naszlo, ale chcialem pochwalic Balte, bo jestem bardzo mile zaskoczony... :)))

ps. przysiegam, nic dzis nie pilem...

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Myślałem, że znowu jakieś ostrzeżenia, negatywne opinie, a tu takie! :-D

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
W szoku jestem :)

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Ja też :-) Nie dość, że mają często bardzo dobre ceny to proszę. Serce rośnie :-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Skoro już chwalimy...
Bardzo dawno temu, jak jeszcze królewna mieszkała z siedmioma krasnalami, a czerwony kapturek chodził do lasu, bo go nie wycięli na rzecz planowanej autostrady, kupiłem w balta.pl ładowarkę i komplet aku. Nie pamiętam już na czym polegała niezwykłość tej transakcji, ale wiem, że chciałem od nich czegoś niestandardowego w kwestii obsługi. Historia kończy się tym, że sprawa została załatwiona tak jak sobie wymyśliłem i dobre wrażenie pozostało na długo. Na długo, bo będzie już chyba z 10 lat.

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
webjay, Twój kolor też nie jest taki, jaki być powinien, a mimo to wszyscy zaakceptowali ten mankament ;-)

webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
emigrant : :))) kupilem pozniej sanyo hd - taka mala kamerke na uchwyt pistoletowy: http://www.todaygadgets.c...l-hd-camcorder/ i nie zaluje. co prawda juz nie mozna jej moczyc i na piasek trzeba uwazac, ale jest taka fajna, ze do kieszeni sie zmiesci zawsze i swiatlo lepsze, bo 1.7 bodaj... ;)

ps. poza jakoscia wygodniej sie filmuje - nie na 'zombie', tylko na 'policjanta' ;)))

fanmario  Dołączył: 22 Paź 2007
Od lat zaopatruję się w Balcie na Słowackiego w Gdańsku.
Jak mają towar na stronie sklepu internetowego , a w magazynie sklepu nie, to przyjmą zmówienie i zadzwonią. Idę oglądam jak się podoba to kupuję jak nie to zostawiam.
Mam blisko więc łatwiej niż z ewentualnym odesłaniem towaru.
Tak kupiłem ostatnio lampę Metz 48 AF-1. Baterii na test przy sobie nie miałem oni tak i pożyczyli.
Też daję +

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
ja u nich kupiłem grip, baterie, ładowarkę i bardzo fajną torbę na aparat+laptopa (prawie tak mi się podoba jak lowepro classified, a jak spojrzę na różnicę cen, to już w ogóle bardzo mi się podoba :) )
niestety mieli problem z kartą pamięci, w internecie przy zamawianiu była na stanie, po skompletowaniu zamówienia okazało się, że nie ma i nie będzie w najbliższym czasie. proponowali coś analogicznego, ale podziękowałem.
ogólnie dobre wrażenie i jeśli będą mieli coś, co będę chciał kupić, nie będę mial oporów u nich kupować :D

lRem  Dołączył: 07 Lip 2007
Często tam kupowałem różne pierdółki na miejscu, problemów nigdy z niczym nie robili. Tylko czasami bardziej się opłacało coś zamówić od nich na Alledrogo, bo cena tam była niższa niż biorąc na miejscu :D

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
BC-700 tam kupiłem i eneloopy też

michalwochna  Dołączył: 31 Sty 2007
Balta jest jednym z pierwszych sklepów, które oferowały sprzęt komputerowy w Trójmieście. Pamiętam, że gdzieś w połowie lat 90. był to jeden z droższych sklepów i większość osób w Trójmieście wybierało malutkie sklepiki ulokowane gdzieś w bramie lub przejściu pomiędzy blokami. Nie wiem skąd to pamiętam, ale właśnie Balta zawsze była synonimem dobrego sklepu.

renko  Dołączył: 25 Maj 2008
A ja się naciąłem na ich usługach przy kupnie kadwusetki. Chciałem kupić zestaw z gripem, kitem, ładowarką i akumulatorami.

Poszedłem do Balty, poprosiłem o zestaw (wcześniej sprawdziłem dostępność i cenę w internecie). Na miejscu okazało się, że cena jest wyższa o 200 zł, a w zestawie jest kit w wersji I. Wiedziałem, co jest na zdjęciu w internecie, więc poprosiłem o wyjaśnienie. Usłyszałem "wie pan... To co jest na naszej stronie, a to co jest w rzeczywistości to są dwie różne sprawy. Ten zestaw jest i był dostępny tylko z kitem w wersji I". Podziękowałem i kupiłem zestaw poprawnie złożony w innym sklepie, w cenie zgodnej z tą ze strony internetowej, z kitem II. Podpytałem sprzedawcę, którego wybrałem. Dowiedziałem się, że zestawy, które dostają sklepy zawsze zawierały kita II. Tego samego dnia, ok. 4 h po mojej wizycie w balcie, jedna kreska przy oznaczeniu kita na pudełku została wyfotoszopowana.

Różnica między kitem I a II wynosiła wtedy bodajże 200 zł. Czyżby przyczyna kombinacji? :-?

Skocz do: