dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
a czy takie szablony mają w sobie możliwość podpięcia galerii np. z picasy?

kiedyś robiłem podobne rzeczy (jalbum i simpleviewer), ale wiedza nie używana u mnie często paruje :-/

--------------------------edit------------------------
wordpress i NextGEN Gallery to może być coś lepszego od my.opery :-) się pobawię

jakieś jeszcze porady dla mnie laika? (na razie:)

jerz  Dołączył: 19 Kwi 2006
No nie ma lekko :) Galerie trzeba doinstalować. Albo, jak pisze p_ttl, znaleźć odpowiadający Ci template wraz z dodatkami...

Tak całkiem z automatu po prostu się nie da. Albo własny serwer i wordpress, albo trzeba się pogodzić z ograniczeniami. Powodzenia! :)

-------edit-----------

NextGEN to dobry pomysł - sparwdzona galeria i ma dobre wsparcie.

uff po dłuższej dziś chwili jakoś sobie poradziłem ze znalezieniem domeny chyba dobrej (cba.pl)postawilem tam wordpressa i zaczynam szukać dobrych szablonów, ewentualnie postawię NextGENa bo nawet wygląda nieźle

Zaniedługo może skończę :-)

:-B

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
Zobacz tutaj, może ci się spodoba.

romeoad, jam biedny bezrobotny więc dolarami nie sypnę :-/ choć kilka jest naprawdę chyba tym co szukam :evil:

Jamjumetley  Dołączył: 10 Sie 2009
Można spróbować jeszcze z Tumblr'em. Taki trochę Twitter/Blip, ale nastawiony na dodawanie multimediów. Można ograniczyć się do samych zdjęć. Sam chyba spróbuję. Chciałem wcześniej skorzystać z my.opera.com, ale wydaje mi się, że wolno chodzi...

mi my.opera śmiga jak ta lala, ale chyba mnie ogranicza pod względem wizualnym i pod kątem ergonomi dla odwiedzających.

Dla kogoś nie wymagącego cudów przy minimalnym nakładzie pracy z praktycznie zerową wiedzą i zakładaniu stron - my.opera jest wręcz idealna

[ Dodano: 2012-05-10, 11:00 ]
Miałem my.opera
Później coś na wordpressie (nadal mam)
Teraz testuję coś bardziej prostego i idę w bloggera/blogspota. Tylko znaleźć fajny szablon to sztuka (szczególnie jak się samemu nie wie co się chce :-/ )

Coś polecacie na bloggera? proste prawie do bólu, bez sliderów, bez rozwijanych podkategorii z menu itp.
ma być w miarę czysto i schludnie oraz przede wszystkim intuicyjnie.

Skocz do: