tytus  Dołączył: 30 Gru 2008
The Third & The Seventh
Animacja Alexa Romana. Mnie coś takiego po prostu wgniata w fotel. Bardzo fotograficzne ;-)

http://vimeo.com/7809605

DeKa  Dołączył: 09 Kwi 2008
Bardzo ładne i takie dla mnie... czyste i estetyczne. Zachwyciłem się tym ale później troszeczkę to ze mnie zeszło jak zobaczyłem, że to komputerowo zrobione jest ( może nie całe ale na pewno spoooora część ). Jednak filmik w dalszym ciągu dla mnie świetny.

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
No fajne i ogólnie pomysł, ale po 2 krotnym obejrzeniu Ciężko dojrzeć się tematu. Że kamery cosina ? <wiem, że nie zaczyna się zdania od że ;-) > Że architektura ? no Ok. ale ... dla mnie jakoś tak bez głębszego przesłania, jakiś taki płytki.

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Bardzo lubię grafikę 3D, nawet kiedyś dawno temu w branży pracowałem, a temat nadal mnie kręci.. ale to mnie znudziło. Jakościowo powalające na kolana, ale po minucie zacząłem przewijać i generalnie wyłączyłem po kilku skokach w przód.

Można było krócej, ale z bardziej jasnym i interesującym przesłaniem. Tu ja widzę głównie pokaz możliwości technicznych, brak artyzmu. Ale ja się nie znam ;-)

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
owszem Panowie, nie znacie się :-P

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Marooned napisał/a:
Tu ja widzę głównie pokaz możliwości technicznych

:->

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
Marooned, zgadzam się z twoją opinią czuję dokładnie to samo.

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
Marooned napisał/a:
Jakościowo powalające na kolana, ale po minucie zacząłem przewijać i generalnie wyłączyłem po kilku skokach w przód.

A mnie przeraża, że teraz jesteśmy tak zalani falą danych w sieci, że jak film jest spokojny i nie ma wartkiej akcji to ludzie od razu ziewają i przewijają. Może bardziej by Ci się spodobało gdybyś poświęcił chwilę żeby całe obejrzeć od początku do końca? Może wtedy zobaczyłbyś jak wiele uwagi autor poświęca na dopracowanie estetyki kadru, kompozycji, barw (same się kolory przecież nie zrobiły).

Ja obejrzałem ten film dwa razy, raz na szybko na monitorze a drugi raz jako preludium przed zwykłym, pełnometrażowym filmem włączyłem sobie - ekran ~100 cali (projektor z allegro za 500zł, naprawdę daje radę), ja wygodnie na kanapie, z drinkiem, oczywiście ciemno w pokoju. Różnica kolosalna, film naprawdę daje radę. Myślę, że jak by koleś zamiast 3D studio max wziął zwykły aparat też by robił świetne foty.

Marooned napisał/a:
u ja widzę głównie pokaz możliwości technicznych, brak artyzmu. Ale ja się nie znam

Hmm, w takim razie to samo chyba twierdzisz o całej dziedzinie fotografii architektury, czyż nie?

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
cerfes napisał/a:
Może wtedy zobaczyłbyś jak wiele uwagi autor poświęca na dopracowanie estetyki kadru, kompozycji, barw (same się kolory przecież nie zrobiły).

I co z tego ze sie starał? Mnie nie zainteresował.

Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
Nie potrzebuję akcji, wybuchów i pocisków ścigających Jamesa Bonda by mnie film zainteresował. Ale ten tutaj, to wygląda dla mnie jak pokaz slajdów stworzonych modeli, które animator powinien ożywić.

3D studio używałem jeszcze na moim pierwszym PC (386 z 4MB RAMu), potem na Maksie parę lat w tym zawodowo.. dlatego mam szacunek dla dopracowania, detali, spędzenia czasu.. i podziwiam jakość obrazu. Ale to tyle.. nie widzę przekazu, "fabuła" mnie nudzi.

Gdyby każdemu podobało się to samo, świat byłby cholernie nudny...

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Filmowo faktycznie nic ciekawego, pokaz slajdów, a ta jeżdżąca kamera i podziały kadru zalatują taniochą (koncepcyjną). Technicznie jestem jednak pod wrażeniem. Coś jak popisy perkusistów na youtube - bez treści, ale zainteresowani docenią sprawność warsztatową :)

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
DeKa napisał/a:
Zachwyciłem się tym ale później troszeczkę to ze mnie zeszło jak zobaczyłem, że to komputerowo zrobione jest
Mnie zachwyca właśnie to, że można się pomylić.

Wizualnie super, generalnie nuda. Jako wizytówka gościa od grafiki i efektów - bomba, potrafi, kupuję go. Ale reżyserię zostawiłbym komuś innemu.
*puf*

Skocz do: