Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Wrocław - gdzie trzy foty?
Żona chce powiesić na ścianie trzy pionowe kadry, najlepiej z Wrocławia. Przeszukałem swoje zbiory i do niczego nie jestem przekonany (też mi zaskoczenie).

W związku z tym pytanie do wrocławian, jakie miejsce obrać żeby ciekawe trzy zdjęcia wyszły, pasujące do siebie (w sensie tworzące np. jedno miejsce). Myślę nad fotami cz-b (żona o kolorowych). Jakoś nie mogę na nic wpaść, może dlatego, że nie jestem nałogowcem przemierzającym ulice z aparatem. Wolę inne klimaty.

Wszelkie depresyjne tematy (np. ruiny, odrapane kamienice) odpadają, bo to docelowo miało ożywić salon (w kolorach czarny-czerwony + parkiet), ja jednak wolę określenie ozdobić.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
może przejrzyj blogi i kup coś od ludzi..? ;-)

guerilla, odpada, nie mógłbym tak :-)

Raven napisał/a:
guerilla, odpada, nie mógłbym tak :-)

dlaczego? ja wolę wieszać czyjeś zdjęcia bardziej niż swoje szczerze mówiąc ;-)

Sprawdź sobie http://www.20x200.com/ za 60 dolarów + wysyłka masz 3 sztuki super fotografii archwalnie wydrukowanej etc. w rozmiarze 8x10cali.

guerilla napisał/a:
dlaczego? ja wolę wieszać czyjeś zdjęcia bardziej niż swoje szczerze mówiąc ;-)

Ja właśnie wolałbym swoje, już trochę wisi w przedpokoju, ale to moje klimaty, których nie przepchnę do salonu :mrgreen:

Zazdroszczę, ja nie mogę aż tyle na swoje patrzeć. Nie dość że je robie, potem skanuje, potem obrabiam a na końcu odbijam. W tym czasie mi się nudzą dokumentnie :-P

Mi się aż na tyle nie nudzą :-) Poza tym zawsze można je potem podmienić na inne.

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
Wybierz się na Ostrów Tumski wczesnym wieczorem, póki jeszcze jest śnieg (jeśli jest :evilsmile: ). Na pewno zrobisz 3 dobre fotografie. Ew. Odra w śniegu i lodzie, Most Millenijny w nocnym podświetleniu, fasada Uniwersytetu.

Albo budowa autostrady 8-)

MCsubi, ciągle się zastanawiam, czy mają być wieczorne/nocne czy dzienne...

to ja polecam Port Miejski, teraz kiedy jest pełno śniegu, wygląda super!
tylko weź wysokie buty bo tam nawet ścieżek nie ma w tych zaspach ;-)

erpe  Dołączył: 06 Maj 2007
1. Wieża ciśnień Ul. Sudecka
2. Wieża ciśnień Na Grobli
3. Jaz Bartoszowicki do kompletu, choć może być też elektrownia przy Mostach Pomorskich.
Raven, Naprawdę chcesz, żeby ktoś podawał Ci pomysły jak na tacy? :-/

erpe, nie, nie chce, ale z drugiej strony chce.

Albo zaczekaj na PD na Dworcu Głównym, jak otworzą podziemia i zaplecza będzie co fotografować.

Jeśli w dzień, to może Dolina Bystrzycy, można wystartować od klimatycznej Karczmy Rzym, na Bystrzycy są też co najmniej 2 progi/elektrownie warte zobaczenia.

MCsubi napisał/a:

Jeśli w dzień, to może Dolina Bystrzycy, można wystartować od klimatycznej Karczmy Rzym, na Bystrzycy są też co najmniej 2 progi/elektrownie warte zobaczenia.

jeśli masz na myśli Karczme Rzym koło Bystrzycy Kłodzkiej (pod albo w) to powiedz im proszę co w niej jest klimatycznego? :mrgreen:

guerilla napisał/a:
MCsubi napisał/a:

jeśli masz na myśli Karczme Rzym koło Bystrzycy Kłodzkiej (pod albo w) to powiedz im proszę co w niej jest klimatycznego? :mrgreen:

Zgodnie z tytułem mam na myśli Karczmę Rzym we Wrocławiu nad Bystrzycą

to zabawny zbieg okoliczności, koło bystrzycy też jest karcza Rzym i też jest w dolinie :-P

guerilla napisał/a:
to zabawny zbieg okoliczności, koło bystrzycy też jest karcza Rzym i też jest w dolinie :-P

A jeszcze zabawniejsze jest to, że rzeka Bystrzyca płynąca przez Bystrzycę Kłodzką jest zupełnie inną rzeką, niż Bystrzyca płynąca przez Wrocław 8-)

MCsubi napisał/a:
Albo zaczekaj na PD na Dworcu Głównym, jak otworzą podziemia i zaplecza będzie co fotografować.

PD=photo day?
Kiedy coś takiego ma być?

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
jeśli mogę podpowiedzieć to spróbuj sfotografować jakieś detale architektoniczne, których we Wrocławiu masz tysiące i to niezłej klasy. Jako motyw typowo dekoracyjny powinny się sprawdzić. Masz wyśmienity styl romański (portal w kościele Marii Magdaleny), bardzo dobry gotyk (np. ratusz), trochę renesansu, dobry barok też się znajdzie, tak świecki (np. uniwersytet) jak i sakralny (choćby kościół uniwersytecki) no i niezła secesja głównie w zachodniej części Starego Miasta, ale nie tylko (np. słynna kamienica przy ul. Prusa). Wrocławski modernizm, jakkolwiek z założenia niespecjalnie dekoracyjny też jednak ma swój urok i klasę. Możesz przebierać. Jeśli potrzebujesz fachowych inspiracji polecam przejrzenie dwutomowego Atlasu Architektury Wrocławia.

Raven napisał/a:
MCsubi napisał/a:

PD=photo day?
Kiedy coś takiego ma być?

Gdy zamkną dworzec, na pewno dobrzy ludzie z MM dadzą znać na forum :-B

Skocz do: