ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
  Książka "Asahi Pentax M And K Models" Clyde Reynol
Czy ktoś ma tę książkę: "Asahi Pentax M And K Models" Clyde Reynolds ? Lub ma na jej temat cokolwiek do powiedzenia ? Zastanawiam się nad zakupem, nie znalazłem jednak żadnych informacji co do jej treści.

ClicoFantastico  Dołączył: 14 Paź 2006
Re: Książka "Asahi Pentax M And K Models" Clyde Re
ebelbeb napisał/a:
Czy ktoś ma tę książkę: "Asahi Pentax M And K Models" Clyde Reynolds ? Lub ma na jej temat cokolwiek do powiedzenia ? Zastanawiam się nad zakupem, nie znalazłem jednak żadnych informacji co do jej treści.

Mam w języku niemieckim - Clyde Reynolds "Das Asahi Pentax Buch", to chyba to samo. Może chcesz ? Bo mi zalega półkę :-D . Jest w niej opis systemu pentaxa z przełomu lat 70-80 - body ME, MX, K2, KX etc. + opisy różnych dziwnych akcesoriów - adapter do stereofotografii, windery, mieszki, konwertery, filtry etc. oraz opis systemu Pentax 110. Trochę ogólnych informacji o obiektywach etc.

To pewnie to samo. Niestety - język niemiecki jest dla mnie tak samo obcy, jak marsjański. ;-)
Chyba, że to oferta po kosztach wysyłki, wtedy chętnie wezmę. Pooglądam choć obrazki i cyfry w tabelkach. :-)

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Jakby coś, to się chętnie zapisuję w kolejce, dla mnie niemiecki to trochę mniej mgliste zjawisko :-D

ClicoFantastico  Dołączył: 14 Paź 2006
a_czacha napisał/a:
Jakby coś, to się chętnie zapisuję w kolejce, dla mnie niemiecki to trochę mniej mgliste zjawisko :-D

Hej,

No nie ukrywam, że wolałbym ją sprzedać komuś, kto z niej będzie miał pożytek :-) .

Ok. Mi pozostaje w dalszym ciągu polowanie na "moją" książkę - "The Ultimate Asahi Pentax Screw Mount Guide 1952 - 1977".

Skocz do: