Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
padł mi router WiFi linksys
oczywiście po gwarancji....
zapis na gwarancji pisemnej ze sklepu - 12 miesięcy....
ale na pudełku jak byk jest 3 letnia gwarancji producenta.
Co realnie można z tym zrobić ?
Tzn. czy jest jakiś serwis oficjalny w polsce ?
NA opakowaniu jest sticker UPC z numerkami... czy to jest bezpłatna wysyłka czy coś w tym stylu?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
zadzwonić do Linksysa i się dowiedzieć na czym się stoi :?:

jak się okaże, że jednak tylko 12 miesięcy, to następnym razem kupić TPLinka za niższą cenę z 24 miesięczną gwarancją ;-)

[ Dodano: 2010-02-09, 20:27 ]
Fafniak napisał/a:
Tzn. czy jest jakiś serwis oficjalny w polsce ?

niestety w Niemczech najbliżej

[ Dodano: 2010-02-09, 20:28 ]
https://linksysrma.moduslink.com/Consumer/pag/Homepage.aspx?country=DE i wybrać język PL

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
Fafniak napisał/a:
na pudełku jak byk jest 3 letnia gwarancji producenta.

Ze 2 lata temu wymieniałem gwarancyjnie Linksysa WRT54GC w Komputroniku, który miał 5 lat gwarancji. Wymiana miała miejsce w 3 roku użytkowania.

Może spróbuj zagadać również ze sprzedawcą.

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
A, że się tak głupio spytam, jakie objawy?

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
wysyłka nie będzie bezpłatna
ja wysyłałem do Brna do Linksys-Cisco RMA coś tam

sprzedawca w Polsce nie może Ci nie przyjąć przed upływem 24mcy, więc jeśli to sklep w Twoim mieście odnieś do nich i po sprawie

--
Linksysy padają, z mało wiarygodnej próby na znajomych dwa razy częściej niż TP-Linki :-)

[ Dodano: 2010-02-09, 22:12 ]
no najważniejsze
ta 3letnia gwarancja obowiązuje jak najbardziej

kobras  Dołączył: 28 Sty 2010
zobacz co piszą na www.elektroda.pl- :shock:

komtur  Dołączył: 04 Cze 2008
opiszon napisał/a:
jak się okaże, że jednak tylko 12 miesięcy, to następnym razem kupić TPLinka za niższą cenę z 24 miesięczną gwarancją ;-)

Otóż to.
Moje doświadczenia z Linksysami są kiepskie. Wszystkie, z którymi miałem do czynienia (oprócz jednego - jak dotąd żyje, chociaż chwilami dziwnie) padły. Na ogół "leciały" w nich switche. Po rozbebeszeniu okazywało się na ogół, że mają "spuchnięte" kondensatory... :-> Część udało się samodzielnie naprawić. Ogólnie to jakoś Linksys mnie nie przekonuje.

Blesso  Dołączył: 24 Wrz 2007
Linksysy wcale złe nie są - a raczej nie były . Od dawien dawna mam tylko Linksysy ( od BEFW 11S4 do 54GLS) i sprawują się znakomicie.
Oczywiście Tomato lub DDWRT w nowszych routerach zalecany do wgrania.
Na dzień dzisiejszy hitem jest O. Airlive WL1600GL czyli kopia Linksysa 54G za 100zl .
Na tym FORUM sporo informacji nie tylko o Linksysie.

Andre53  Dołączył: 31 Lip 2009
opiszon napisał/a:
następnym razem kupić TPLinka za niższą cenę

Albo netgear-a.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Ja mam topcoma i działa już ze cztery lata. Z jednym ale. Się trochę ostatnio popsuł przycisk włączania i wyłączania - nie do końca kontaktuje i musi być przyklinowany wykałaczką. :-)

jitt napisał/a:
sprzedawca w Polsce nie może Ci nie przyjąć przed upływem 24mcy,

Właśnie .... ale w razie czego na co mam sie powołać?

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
Fafniak, ja się nie powoływałem, :oops: odesłałem do Brna do Czech, koszt przesyłki 16,50 złotych poleconym - doszedłem do wniosku że jest prościej /uwaga - paczka zagraniczna jest o wiele droższa/

wcześniej przez infolinię liknsysa zarejestrowałem się w ich RMA i wypełniłem jakiś formularz z linku jaki otrzymałem na mejla

[ Dodano: 2010-02-10, 11:11 ]
PiotrR, po co przycisk włączania wyłączania na routerze?

Pewnie po to żeby go włączać i wyłączać. No i po to, żeby miało się co zepsuć, jak elektronika jest trwała.

edit: Żeby on się zepsuł tak, że się nie da rutka wyłączyć, to by nie był problem, ale sukinsyn zepsuł się tak, że się trzeba nagimnastykować, żeby utrzymać go we włączeniu, znaczy wetknąć mu wykałaczkę. I to wcale nie takie proste, bo przycisk jest dobrze spasowany, więc wykałaczka nie bardzo wchodzi trzeba ją mocno pocieńkować.

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
PiotrR, nie lepiej przelutować, żeby na stałe było zasilanie?

Na razie działa jak działa, więc go nie otwieram. W wolnej chwili pewnie coś zakombinuję.

narazie sklep zadelkarował że postara się załatwić sprawę - zobaczymy

Skocz do: