kabu  Dołączył: 01 Lip 2007
Studium Fotograficzne Wrocław
Może ktoś nudzi się w weekendy i byłby zainteresowany "fototechnikiem" w studium fotograficznym Profesja, zapisałem się,ale rekrutacja do 14lutego jest i brakuje 4 osób żeby utworzyć grupę, inaczej nie powstanie, dawajcie Wrocławianie !!! :]

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
Ile to kosztuje?

140zł miesięcznie

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
kabu, chodze do studium które ma najwieksza renome w woj. ślaskim - Fotoedukacja.
Znaczy... jest tutaj notowane wyżej niż Ap Edukacja i Profesja.
Nie wiem jak u was we Wrocku, ale poziom jest skierowany raczej na totalnych amatorów, którzy niedawno dostali lustrzankę entry level na prezent...... Wszystkiego można nauczyć się w domu.

Po Twoich zdjęciach, które widzę na maxmodels, mogę Ci powiedzieć wprost: szkoda kasy. Lepiej zainwestuj pieniądze w to, czego chcesz się nauczyć. Chcesz sie bawić w ciemni - kup wyposażenie ciemni. Chcesz sie bawić w modeling - kup parasolki, system bezprzewodowego błyskania, fajną jasną stałkę, no cokolwiek. W nauce pomoże Ci www.google.pl ....

Ja doszedłem do wniosku, że wydawanie kasy na takie studium jest totalnie bez sensu. No chyba że naprawde potrzebny Ci dyplom technika do czegoś.

superkomornik  Dołączył: 02 Sty 2007
A nie lepiej iść na piwo (tj, plener) z kolegami z forum? :-) Też uważam, że to strata kasy. Amatorem nie jesteś (co widać po zdjęciach, a zgaduję że poziom w tej szkole nie jest specjalnie wysoki :-)

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
Popieram przedmówców, za taką kasę to by musieli mnie karmić i poić kawiorem i piwem. superkomornik, skoro o plenerze mówisz to może coś... :-B :->

Narzeczona zaczęła studiować zaocznie a mnie w weekendy nuda trafia, a na studia mi się nie rwie,ogólnie myślałem o studium a chyba najlepszym wyborem jest fotografia (a nóż może fototechnik się kiedyś przyda) przeca nie pójdę na "stylizacje paznokci" :)

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Po pierwsze to - zdaje sie ktoś już się negatywnie wypowiadał o tej szkółce.

Za te 140 zł możesz kupić sobie ze 1-2 porządne książki o kompozycji albumy etc niekoniecznie w polskim języku.

Po 3 to lepiej poszukaj sobie czegoś szkoły w której poznasz trochę znanych fotografów którzy powiedzą o swojej twórczości, będzie trochę spotkani z nimi - sporo rozmów o fotografii, oraz gdzie j** cie ktoś za fotografie bo tylko tak się można czegoś nauczyć. I bynajmniej nie jest to Wrocławskie ASP - które jest jeszcze gorsze :) - i wszyscy którzy tam poleźli to potwierdzają uciekając często po licencjacie :)

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Thadeus napisał/a:
Za te 140 zł możesz kupić sobie ze 1-2 porządne książki o kompozycji albumy etc niekoniecznie w polskim języku.
tutaj mowa o trochę większych kwotach.
140*5 miesięcy (1 semestr) = 700 zł + opłata wakacyjna

Nauka (technik) trwa 4 semestry. Kalkulacja jest prosta.

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
zapomniałem napisać "miesiecznie"

Jako ze lubię czytać to spokojnie wydał bym całość - jeszcze by mi brakowało na ksiazki :)

superkomornik  Dołączył: 02 Sty 2007
Doktor_Vincent, chętnie :-) Ale żeby nie śmiecić tutaj przenieśmy rozmowę do wątku wrocławskiego

Skocz do: