Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
anduril, i normalnie do Polski wysyłają? (napaliłem się na przenośny emulator NES, GBA, GBC itd.. ;-) )

anduril  Dołączył: 31 Lip 2007
Eldred, bez problemu, wysyłka 0 zł. Ja kupowałem głównie latarki i części do nich.
Uważaj tylko, bo teraz Chińczycy mają nowy rok, więc świętują - nie licz na szybką wysyłkę... a w zasadzie, to w ogóle nie licz na wysyłkę do końca lutego :)
Trzeba też szacować czas dostawy na przynajmniej 3-5 tygodni, jak już napisał opiszon.
Podpowiedź - przesyłka jest za darmo, więc lepiej kupować droższe rzeczy osobno, żeby uniknąć cła.

EDIT: Jest jeszcze podobny kaidomain.com, ale ponoć mniej solidni są.

szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
Bruinen napisał/a:
szczypiorrr, wysyłam całkiem sporo paczek i wiem ile kosztują koperty (kupowane na poczcie, czyli u najdroższego sprzedawcy), papier pakowy etc. Ja nie mówię o tym że gdzieś jest o 2zł drożej niż mi się udało wysłać. Mówię o często 2 krotnym przebiciu ceny.

Dlatego też zaznaczyłem, że na pewno są sprzedawcy, którzy zdzierają. Jednak sam prowadzę sprzedaż internetową i często dostaję maile od klientów z awanturą, że na kopercie jest znaczek za 5,80 a oni zapłacili 9,40. I za każdym razem jest tłumaczenie tego, co napisałem: że opakowanie, że VAT... (Zaznaczę, że mnie opakowanie kosztuje więcej niż wspomniane przez Ciebie 20 gr ;-) )
Nie zgadzam się jednak z tym, co napisał PiotrR. To, że trzeba iść na pocztę i wysłać przesyłki powinno być w sklepie internetowym wkalkulowane w marżę na produkcie, a nie w koszcie przesyłki. Wysyłane przesyłek jest istotą działalności sklepu internetowego.

Polar  Dołączył: 12 Mar 2007
To co sklep internetowy nazywa kosztami mogę jeszcze zrozumieć ale jak gość (osoba prywatna) sprzedaje mi pamięć do kompa i chce za wysyłkę równe 20pln to tego ni jak nie mogę pojąć.
Te kilka razy kiedy wysyłałem coś komuś to zawsze koszt wysyłki był taki jaki poczta sobie zarzyczyła. Nie doliczyłem sobie za zmarnowany czas spacerku na pocztę o dojechaniu do nie już nie wspomnę. Myślę że tak jest po prostu uczciwiej.

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Nie ma się co ekscytować, poprostu trzeba uważać na ukryte koszty, jak wszędzie. Nawet na naszej forumowej giełdzie dałem się na własną prośbę zrobić w bambuko na kosztach wysyłki.

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
anduril napisał/a:

http://www.dealextreme.co...dx/category.300

Łoooo! Aż się chyba zmuszę i ogarnę tego Paypala w końcu!

BuR-ToN napisał/a:
anduril napisał/a:

http://www.dealextreme.co...dx/category.300

Łoooo! Aż się chyba zmuszę i ogarnę tego Paypala w końcu!

Izi, teraz nawet nie trzeba mieć karty, można wrzucić kasę przelewem krajowym :)

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
anduril, na konto paypalowe jakieś? To bajerka. Pamiętam że kiedyś miałem straszne opory przy podawaniu im numeru mojej karty.

MiQ27  Dołączył: 17 Wrz 2007
BuR-ToN, można załatwić sobie kartę przewidzianą (przez Ciebie) tylko do Paypala. Np. konto Direct w ING albo przedpłaconą Visę (taką "skarbonkę", też może być np. z ING). Wrzucasz na to konto/kartę tyle ile potrzebujesz i podpinasz pod Paypal.

BuR-ToN, ja też bym nie odważył się podać danych karty przypiętej do głównego konta.
Ja mam mbankową ekartę - 25 zł/rok, "wirtualna" karta kredytowa tylko do płatności internetowych - działa jak normalna kredytówka (numer, ważność, CVV). Ładuję, płacę, rozładowuję. Nawet gdyby ktoś znał *wszystkie* dane (co jest prawie niemożliwe) to musiałby się wstrzelić z kradzieżą w jakieś 1,5 minuty kiedy na karcie cokolwiek jest.

kacperAs  Dołączył: 01 Mar 2010
:evilsmile: k ***** jak by nie można listem poleconym http://www.allegro.pl/ite...ecin_fv_22.html

[ Dodano: 2010-04-03, 15:49 ]
jednak można poleconym http://www.allegro.pl/ite...1gb_okazja.html

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
panowie dealextreme to solidna firma - ja kupiłem od nich masę narzędzi, mają też znośne gripy do pentaka, soczewki nasadkowe, oraz tanie zaślepki na bagnet i na body do pentaka

Skocz do: