"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
PiotrR napisał/a:Ale teraz to ma być dla niemowlaka? Jeśli tak, to polecam jakiś fotelik-nosidełko
Alyjen napisał/a:niestety za bezpieczeństwo się płaci, a skoro w ogóle pytasz to nie zależy Ci na samym uniknięciu mandatu tylko na dziecku
"You need obsession, dedication and balls. You need to be different." M.Parr
Moje pstryki
ME Super, SFXn, MZ-S, Olek OM2SP, Fuji X100F, K-01, MX-1, M 50/1,7, M 135/3.5, Panagor 28/2.8, Metz 58 i trochę fotośmieci,
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
jacekh napisał/a:
(...) A tak namarginesie to gdzieś w czerwcu będę mój sprzedawał...
jacekh napisał/a:Ja mam Chicco Key 1
Pozdrawiam
Arti
Majeczka też w tym foteliku śmiga. Jesteśmy zadowoleni, bardzo przydatna dla nas jest możliwość montażu na wózku - na krótkie wypady nie trzeba brać gondolki. Z drugiej strony znajomi zeznali, że w ogóle nie korzystali z tej możliwości - ale nam się bardzo przydaje.l_uka napisał/a:Nasza Agata podróżuje w MaxiCosi CabrioFix
K200d. Już nie mam czasu się uczyć.
mdfan napisał/a:Za bezpieczeństwo na pewno warto zapłacić. Problem polega na tym, że realna wartość tych przedmiotów jest na poziomie 50-70%. Oczywiście, że nie pojadę do marketu kupić jakiegoś badziewia za 100 zł, bo to aż strach dziecko w tym wozić. Ale 400-500 zł mogę dać.
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
Alyjen napisał/a:
firmy, które produkują ten sprzęt zwykle go certyfikują, zgłaszają do testów, biorą na siebie w jakimś stopniu odpowiedzialność za zdrowie/życie, więc nie wiem w jaki sposób liczyć tu "realną wartość", chcesz wiedzieć ileset procent (x00%) przepłaciłeś klawiaturę na której piszesz? ;)
Cytata Kubuś lubi jeździć przodem ;)
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
maser napisał/a:Renówki o ile pamiętam (mój Megan ma) mają specjalny system mocowania fotelików. (pewnie też je pod renówki produkują)
Cytat
Jak będziesz wybierał miejsce montażu to zwróć oczywiście uwagę na airbagi...
matth napisał/a:ISOFIX się to nazywa i wiele aut go ma
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
matth napisał/a:największą zaletą isofixa jest szybkość mocowania fotelika
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1