l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
do właścicieli czworonogów
Sprzątacie?

A co byście powiedzieli na to, żeby podnieść podatek za pupila i sprzątanie przerzucić na służby porządkowe?

PS byłem na spacerze i coś mnie tknęło - masakra zaczyna się robić :-(

MMM  Dołączył: 19 Cze 2009
Ten podatek to martwy przepis.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Ja nie sprzątam.

volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
tu był sobie mój post

------edit------
widzę, że z niektórymi nie warto podejmować dyskusji, bo odrazu patrzą na rozmówcę w kategorii swój - wróg .
Co gorsza, czytanie ze zrozumieniem także kuleje.

no i jak nie sprzątacie, to co? Tak pod własną klatką, przed blokiem/kamienicą, na swoim chodniku, na środku pozwalacie klocka pieskowi postawić? Nigdy tego nie zrozumiem. A żreć pieskowi dajecie? A może sami też się załatwiacie sąsiadom pod drzwiami? W końcu psina to tak jak członek rodziny.

Podatek od psa to martwy przepis? Hmm, to coś jak kara za nie sprzątanie - jeśli kara byłaby nieuchronna, problem by szybko zniknął.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
l_uka napisał/a:
Tak pod własną klatką, przed blokiem/kamienicą, na swoim chodniku, na środku pozwalacie klocka pieskowi postawić?

http://www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
l_uka napisał/a:
A co byście powiedzieli na to, żeby podnieść podatek za pupila i sprzątanie przerzucić na służby porządkowe?
Zależy od wysokości opłaty i szybkości działania takich służb.
Ja sprzątam, jak nie przegapię kluczowego momentu. Psa puszczam wolno, bo nie ma zapędów samobójczych i unika starć z innymi psami. Inna sprawa, że ja mam pinczera miniaturę (codename: ratlerek), który najczęściej siedzi w domu i działa w trybie kuwecianym :-P

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
volender napisał/a:
dopuki mieszkałem w mieście, to jakoś nie uśmiechało mi się sprzątać po psie

Nie, no wybacz, ale to ma byc postawa godna nasladowania? :shock: Jarek Dabrowski juz skomentowal jak nalezy.

Dobrze, ze w miescie ludzie krow nie trzymaja :evil:

Jarek Dabrowski, gdybym chciał iść w ślady Miauczyńskiego, to by mi strasznie dużo czasu zajęło i na pewno nie za jednym posiedzeniem :roll:

thrackan napisał/a:
Zależy od wysokości.

Tyle co sobie zażyczy firma sprzątająca / ilość psów na danym terenie. Przecież psy się rejestruje, szczepi - ustalenie kto nie płaci musi być naprawdę banalnie proste. Rynsztoki w miastach już kiedyś były - zdaje się że ze względów higienicznych z nich zrezygnowano. A mamy podobno XXI wiek :roll:

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
l_uka napisał/a:
no i jak nie sprzątacie, to co? Tak pod własną klatką, przed blokiem/kamienicą, na swoim chodniku, na środku pozwalacie klocka pieskowi postawić? Nigdy tego nie zrozumiem. A żreć pieskowi dajecie? A może sami też się załatwiacie sąsiadom pod drzwiami? W końcu psina to tak jak członek rodziny.

Co to za idiotyczne i niesmaczne pytania? Pytam się ciebie o to, czy wyciskasz sobie pryszcze na wycieraczkę sąsiadki? Ochłoń, prześpij się. Opanuj się. Łyknij Persen, walerianę, albo coś innego. Dobranoc.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Benek, Ciebie serio nie irytuje psia sraka na chodnikach w mieście? Co za różnica czy zrobi ją pies czy jego pan. Śmierdzi tak samo. U mnie to jest plaga, psy załatwiają się wszędzie w okolicy, a że zieleni mało to głównie jest to chodnik :-x

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
A jak się śnieg roztopi będą tylko kupy i błota ;-)

MMM  Dołączył: 19 Cze 2009
Benek napisał/a:
l_uka napisał/a:

Co to za idiotyczne i niesmaczne pytania? Pytam się ciebie o to, czy wyciskasz sobie pryszcze na wycieraczkę sąsiadki? Ochłoń, prześpij się. Opanuj się. Łyknij Persen, walerianę, albo coś innego. Dobranoc.

Ależ to jest rzeczywistość.
Pytania są jak najbardziej na miejscu i tak niesmaczne jak zachowania właścicieli czworonogów.

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
l_uka napisał/a:
Tyle co sobie zażyczy firma sprzątająca / ilość psów na danym terenie. Przecież psy się rejestruje, szczepi - ustalenie kto nie płaci musi być naprawdę banalnie proste.

Przy takiej odpowiedzi to mam wrażenie, że założyłeś ten temat, żeby ponarzekać i pożalić się niezbyt konstruktywnie. :roll:

Jak sobie firma zażyczy 5000zł miesięcznie od psa, to furda - nie zapłacę. Chcesz dalej rozmawiać w tym stylu?

Paffcio  Dołączył: 29 Maj 2006
Benek napisał/a:
l_uka napisał/a:

Niesmaczne jest to, na co właściciele piesków pozwalają swoim pupilkom. Wybacz Benek, ale nie każdy lubi widok psich "śladów" na chodnikach, trawnikach czy podeszwach swoich butów :-P Marzę o tym, by doczekać się takich czasów, że każdy właściciel pieska bierze PEŁNĄ odpowiedzialność za swoje stworzonko.

Benek napisał/a:
Co to za idiotyczne i niesmaczne pytania?

cieszę się, że zwróciłeś uwagę na to, że jest to bardzo niesmaczne - Twoje postępowanie. Piętnuję to publicznie - może się nad tym zastanowisz. Jeśli nie, trudno.

Jeśli masz ochotę, pytaj o co chcesz - ja nie muszę odpowiadać, tak jak i Ty nic nie musisz. Jeśli odpowiadasz i mówisz, że lubisz obsrane chodniki, to ja mówię, że to chore i powinno być surowo karane, bo rozkładający się kał zwierzęcy jest źródłem wielu chorobotwórczych drobnoustrojów. Więc zamiast sie unosić i pisać o dobrym smaku, kup sobie odpowiedni sprzęt i bądź czujny.

dominik  Dołączył: 19 Kwi 2008
Benek - Ty swoją wypowiedzią nie wznosisz się za to na wyżyny kultury.

Co do komentarza JD - na youtube jest znacznie lepszy, prawdziwy i komiczniejszy jeszcze film, ale z góry uprzedzam, że słownictwo jest niezbyt wyszukane - wnioski jednak powalają.

A co do piesków i sprzątania - w mieście jestem zdecydowanie za tym. Po prostu niesympatyczne. Kara za niesprzątnięcie to 500zł, ale w większości przypadków nikt nie widzi. Psy są bez kagańców i smyczy puszczane i tak - za to też jest kara i z jednej strony dobrze, z drugiej nie.

Paffcio  Dołączył: 29 Maj 2006
Benek napisał/a:
Ja nie sprzątam.

I nie jest Ci wstyd?

Czy idąc do parku ze swoim dzieckiem chciałbyś mieć czysty, nieobs**ny trawnik, na którym można się z dzieckiem pobawić, pograć w piłkę?

thrackan napisał/a:
żeby ponarzekać i pożalić się niezbyt konstruktywnie

nie, ja całkiem serio. Po co ci wszyscy właściciele psów mają się męczyć - nie chcą sprzątać (co widać), to niech zapłacą za takie sprzątanie. Przecież za darmo to co najwyżej można w pysk dziś dostać.

thrackan napisał/a:
Jak sobie firma zażyczy 5000zł miesięcznie od psa

może taka praca jest tyle warta? Nie wiem. Pozbywanie się odpadów biologicznych jest dość niebezpieczne.

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
matth napisał/a:
głównie jest to chodnik
teraz to raczej "w gó..nie jest ten chodnik" :cry: W niektórych dzielnicach to jest po prostu oblecha.
Ja czynność pozwalania swoim "pupilkom" na wypróżnianie się na chodnikach, trawnikach itp. miejscach i zostawianie tamże nazywam jasno i wyraźnie: sr.nie psem. Właśnie tak, panie benek i nie inaczej.

Skocz do: